• Az ellenfélről és egy régi ismerősről

    "Az első dolgunk az volt, hogy beszéltünk Fabio Vieirával, mit tud mondani a Sportingról, jó, hogy van ilyen játékosunk a keretben, aki ismeri ezt a csapatot és magát a portugál ligát. Ez hasznos volt."

    "Van egy alapvető vélekedésünk, hogy fog a Sporting játszani, mi az elképzelésük a formációról, a formáról, milyen profilú játékosokkal fognak felállni, különös tekintettel a szárnyvédőkre. Aztán majd a kezdő kijelölése után okosabbak leszünk, addig lesznek kérdőjeleink."

    "Ami Hector Bellerínt illeti: imádtam őt játékosként és emberként is. Nagyon fontos játékosa volt az Arsenalnak, aki nem csak játékosként, de emberként is sokat adott a klubnak. Nagyszerű lesz újra találkozni vele, biztos vagyok abban, hogy mindenki örülni fog neki."

  • A prioritásokról

    "Az a célunk, hogy mind a két versenysorozatot megnyerjük. Természetesen meg kell dolgoznunk azért, hogy a lehető legtovább eljussunk, és ma egy nagyon nehéz ellenfelünk lesz. A lehető legjobb módja a felkészülésnek, hogy ha megnyerjük az előző meccsünket, hogy meglegyen a kellő önbizalom és a helyes érzelmi töltöttség. Ha ma is jól játszunk és nyerni tudunk, az megerősít bennünket a következő meccsre."

    "Nincsen külön bajnoki és kupacsapatunk. Azokkal a játékosokkal kell játszanunk, akikkel a legtöbb esélyünk van a győzelemre. Volt időszak, amikor a kupameccsre nyolc helyen kellett cserélnünk, de annak más oka volt: tele voltunk sérültekkel. Ezt ma is mérlegelnünk kell: ki bevethető és ki nem, és ennek függvényében kell egy versenyképes csapatot felállítanunk, ami képes a győzelemre."

    "Természetesen mindenki játszani akar. Van, hogy szerettem volna rotálni, de az adott játékos sérülés vagy más ok miatt nem volt bevethető. Ez néha nehéz, de az alaptétel az, hogy a játékosoknak ki kell érdemelniük a játéklehetőséget. Edzőként ugyanakkor nehéz fair maradni. Megértem az összes játékosomat, de végül a csapat érdekeit kell szem előtt tartanom. Azt akarjuk, hogy minden játékosunk fontos elemnek érezze magát a keretben."

    "Tudunk kell azt is, hogy egy adott játékos képes-e végig játszani a meccset, vagy csak 60-70 percet bír. Meg kell tartanunk a csapat minőségét és egyensúlyát, és egy olyan csapatnak kell pályán lennie, amelyik a végső sípszóig készen áll a győzelemre." 

  • Csapathírek

    Az Arsenalt jelenleg kisebb sérüléshullám hátráltatja: Eddie Nketiah bokasérülés miatt jóideje nem bevethető, Leando Trossard pedig éppen az elmúlt meccsen, a Bournemouth ellen szenvedett húzódást, ami miatt hetekig nem játszhat majd.

    Hozzájuk csatlakozott Kieran Tierney, akinek a csütörtöki remek alkalom lett volna a játékra, de kisebb betegség miatt nem repült el a csapattal Portugáliába.

    Torokfájással küszködik Fabio Vieira is, aki ugyan elutazott a csapattal, de kérdéses a játéka.

    Az viszont jó hír, hogy Gabriel Jesus már van azon a szinten a rehabilitációjában, hogy ott lehet már a keretben, de ez nem jelenti azt, hogy játszani is fog.

    "Akadt sajnos néhány aggály a keretben az elmúlt napokban, majd ma kiderül, ki fog játszani. Remélhetőleg mindenki a lehető legjobb formájában lesz. Sajnos a különböző betegségek is előjöhetnek egy szezonban, van hogy négy nappal a meccs előtt, van hogy eggyel. Ezekkel is foglalkoznunk kell majd." - mondta Arteta.

    "Az biztos, hogy Gabi Jesust nem fogjuk siettetni, meg kell néznünk, mire van szüksége, és mennyire kényelmes a játék. Az biztos, hogy nagy löketet fog a csapatnak adni. Minden rendben van vele, de még kis időre lesz szüksége, hogy visszajöjjön az önbizalma, hogy el tudjon vonatkoztatni a sérülésétől és csak a játékra koncentráljon. Ha ez meglesz, megadjuk neki a lehetőséget."

    "Kierannal beszéltünk a jelenlegi helyzetéről. Tudja, mi a szerepe a csapatban, nagyon sokat játszott már a csapatomban - talán többet mint bárki más az elmúlt három évben. Tudja, mi a helyzet, és hogy mit kell tennie ebben a szituációban."

    "Fabio rendben van. Ami Emile-t illeti: jól van, edzett, nagyon örült a múlt szombati győzelmünknek."

  • Sporting!

    Ma visszatér az Európa Liga is az Arsenal versenynaptárába - az idei kiiírás nyolcaddöntőjének első felvonását ma rendezik.

    Miután az Arsenal az ősszel megnyerte az csoportját, eldőlt, hogy az Ágyúsok a nyolcaddöntő visszavágóját fogják hazai pályán játszani, erre majd a jövő héten kerül sor.

    Addig viszont az Estadio Jose Alvalade gyepén kell majd helyt állni, ráadásul ma viszonlyag korai, 18:45-as kezdéssel. A meccset az RTL három közvetíti majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (247)

1 éve
Valaki esetleg tud arról valamit Patino miért került ki a kezdőből?
1 éve
nem kellett volna elhinnie a sok szepet a Barcarol, de hat mindegyik jatekosunk elhitte. Egyedul Song volt az, aki beismert, h a penz miatt ment
1 éve
Szerintem az ő döntése volt a legemberibb abban az időszakban. Én értem, hogy az Arsenal csinált belőle klasszist, de ha belegondolunk a helyébe, mégis csak egy külföldi csapat. Ha mi magyarként ott lettünk volna az Arsenalban, de itthon Magyarországon van egy világverő klubcsapat, ami szarrá nyeri magát, ráadásul válogatottbeli csapattársak folyamatosan tolják, hogy na gyere már hozzánk, húzzák rád a klub mezét az öltözőben stb. Kb 100-ból 99 ember hazament volna ha ilyen lehetőséget kap. Aztán persze nem úgy végződött, ahogy előre gondolta ő is, de én emiatt nem tudok rá haragudni. A szívem szakadt meg mikor Chelsea mezben làttam, nekem a mai napig nem volt akkora "kedvencem", mint Cesc, és nagyon szomorú, ahogy az Arsenallal való kapcsolata végződött. Vissza kellett volna hozni a Barca után.
1 éve
Mindenki tudta még ő is, hogy csak kiegészítő ember lesz hosszú évekig míg Xavi-Iniesta nem vonul vissza. Lett volna még az Arsenalnál 3-5 jó éve, de ő elbaszta. 🤷♂
1 éve
Azért találtak neki helyet és időt a Barcában is. A 3 bajnoki szezonjának a számai a katalánoknál: 9 gól 10 gólpassz, 11 gól 12 gólpassz, 8 gól 14 gólpassz.
1 éve
Sources have told GOAL that Gabriel Jesus could make his return against Fulham tomorrow. Leandro Trossard is also set to be included in the squad. [@charles_watts]
1 éve
Arteta meg azt nyilatkozta egyik se lesz, ahogy Nketiah se.
1 éve
igen azt en is neztem, de ez a Watts info utana jott ki
1 éve
Nagyon kellenenek!
1 éve
mondjuk, ha Jesus ott is lesz, biztis h max perceket kap
1 éve
Lokonga kezd a city ellen zsinórban 4. alkalommal kezdő.
1 éve
johelyen van, bizzunk benne , h sokat tud fejlodni
1 éve
és szerintem jól is játszik
1 éve
na ha nem tudnak helyzetbe kerülni akkor Olise megoldotta nekik a tizit..
1 éve
Ez amúgy miért tizi? Agyam eldobom. Alig ért hozzá bazdmeg, elvileg ilyenre nem jár büntu.
1 éve
MANCHESTER
1 éve
Mostanában ezeket a kölcsönöket nagyon jól intézzük. Szurkolok srácnak !
1 éve
A CP legjobbja volt a meccsen, bar MoTM-ot nem tudom ki kapta. 11/8 parharcot nyert meg
1 éve
na a szokásos herikén büntető

Szólj hozzá