Laurent Koscielny a The Sunnak adott nyilatkozatában elárulta: honfitársa, Olivier Giroud alaposan elfáradt az Arsenal legutóbbi meccsein.

Több szakértő, és a szurkolók többsége is úgy véli, hogy az Arsenalnak mindenképpen csatárt kell igazolnia a téli átigazolási időszakban, mert Giroud nem fogja egyedüli támadóként az egész idényt kibírni.

Wenger már a nyáron is akart volna legalább egy középső csatárt a csapathoz hozni, ám sem Luiz Suarez, sem később Demba Ba szerződtetése sem jött össze. Vészmegoldásként Nicklas Bendtnert kellett a keretben tartani annak ellenére, hogy a dán legszívesebben eligazolt volna az Arsenalhoz, s aki már másfél éve nem játszott éles körülmények között.

"Mostanság Olivier nem szerez túl sok gólt, viszont az előkészítésekben részt vesz. Ezt láthattuk a Dortmund ellen is. Nagyon fontos játékosa ő a csapatunknak." - mondta Koscielny.

"Meccsről-meccsre játszik, pihenő nélkül, szóval érthető, hogy kezd fáradni. Nagyon sok fizikai párharcban vesz részt az ellenfél védőivel szemben, nagyon sokszor szerez labdát a levegőben. Nagyon keményen dolgozik elöl."

Koscielny az Arsenal önbizalmáról is beszélt - az Ágyúsok a Manchester United ellen elszenvedték az idei második vereségüket a bajnokságban. Javítani azonban a válogatott találkozók miatt csak a jövő hét végén tudnak Arséne Wenger fiai.

"Továbbra is magabiztosak vagyunk. Az a lecke a Manchester elleni meccsből, hogy nagyon félénken játszottunk az első félidőben, nem voltunk képesek a saját játékunkat hozni. A második félidő már sokkal jobb volt, igaz, a United átadta nekünk a kezdeményezést."

"Az elmúlt 10 nap nagyon megterhelő volt a csapat számára, szóval lehet, hogy fizikiailag gyengék voltunk egy kissé. Most azonban van egy kis pihenőnk a következő bajnokink előtt, szóval a Southampton ellen már rendben kell lennünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
Törölt felhasználó
Nagyon remélem, hogy Deshcamps a szintén nagy formában játszó Benzemat preferálja most! Giroudnak, Ramseynek, Özilnek nagyon kell a pihenő és szerencsére ezt minimum egyikőjük, de jó esetben akár mindhármuk megkaphatja.

Szólj hozzá