Az Arsenal a 9.forduló nyitómérkőzésen a Crystal Palace együtteséhez látogatott, ahol ha nem is az elvárt könnyed módon, de nyerni tudott 0-2 arányban, Mikel Arteta és Olivier Giroud találatainak köszönhetően.

A mérkőzés 65. percében egy nem várt szituáció alakult ki, Mikel Areta egy szöglet után egyedüli emberként maradt hátul, s egy indítást követően az ex-Arsenalos Marouane Chamakh léphetett ki, akit az Arsenal kapitánya lerántott, a játékvezető pedig rögvest kiállította a spanyol játékost.

A 31 éves középpályás szerint a játékvezető ítélete túl szigorú volt, egyrészt, mert a szabálytalanság 40 méterre volt a kaputól, másrészt a marokkói belerúgott a jobb vádlijába, ami nagyban segített abban, hogy mindketten a földre essenek.
"Nagyon szigorú ítélet volt a játékvezetőtől, hogy kiállított. Egyrészt, mert az eset 40 méterre történt a kaputól, másrészt pedig Chamakh belerúgott a jobb lábamba. Visszanéztem az esetet a televízióban."

"Az való igaz, hogy megpróbáltam megakadályozni az elfutását a kezemmel, ugyanakkor a bal lábával belerúgott a jobb vádlimba, s ezt követően kerültünk a földre. Nem hiszem, hogy szabálytalan lettem volna."

"Az volt a mérkőzés legfontosabb periódusa. A kiállítás után viszont benne volt, hogy kiegyenlítenek. Az első gól megszerzése után remekül játszottunk, a kiállítás viszont minden felborított, megváltozott a mérkőzés képe, bajban voltunk. Ennek ellenére szerencsére meg tudtuk tartani az eredményt, majd lőttünk egy másodikat, amivel megnyertük a mérkőzést."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

11 éve
hááát istenem ha az ottani sajtóban 15 évesen már van tehetsége hozzá.....de nyilván jobb lenne ha egy magyar 30as találná ki! ;-P
11 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220 ezt a caughtoffside hozta le, ahol 15 éves kölykök találnak ki cikkeket.
11 éve
Állítólag érdeklődünk Mulumbu iránt.Szerintem nagyon jó megoldás lenne, kiváló játékos!
11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ez egy egyértelmű piros volt.
Nincs utolsó emberes szabály. Az a szabály ha egyértelmű gólhelyzetet akadályoz meg. Ez az volt szerintem.

De a lényegen nem változtat a helyzet, mert a Chelsea ellen úgy se játszott volna.

Szólj hozzá