Elégedett Thomas Vermaelen magatartásával Arséne Wenger - a francia menedzser szerint hamarosan a belga védő ideje is el fog jönni.

A csapatkapitány Vermaelent a tavalyi szezonban lejátszott Bayern München elleni visszavágón tette ki a kispadra Wenger, azóta pedig nem sikerült visszaverekednie magát az állandó kezdőbe.

A belga védő helyzetét nehezítette, hogy a nyári felkészülési időszakot egy hátsérülés miatt kellett kihagynia, ráadásul a Mertesacker-Koscielny duó február óta temekül teljesít.

"A Koscielny-Mertesacker kettős hónapok óta jól hozza a meccseket, így eddig nem volt ok a változtatásra. Vermaelen ideje is el fog jönni. Ebben a szakmában az a legfontosabb, hogy az embernek mindig készen kell állnia, ha azonnal be kell ugrania." - mondta Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján.

Vermaelennek azért lenne égető szüksége a játékpercekre, mert Belgium sikeresen kvalifikálta magát a 2014-es brazíliai világbajnokságra, ahol természetesen ő is ott szeretne lenni.

"Sajnos ez is a munkánk része, hogy frusztrációt okozunk az embereknek. Vermaelen joggal lehet frusztrált, mert minőségi védő, akinek ott kellene lennie a pályán, s mert fantasztikus hozzáállással dolgozik annak ellenére, hogy nem állandó kezdő jelenleg."

"Nem mindenki dolgozna az ő helyzetében olyan fantasztikusan, mint ahogyan ő teszi. Teljes mértékben meg tudom érteni a csalódottságát."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

11 éve
Törölt felhasználó
szasza86! Valószínűleg máshogy emlékszünk, de a Koscielny-Vermaelen kettős sosem tudott hosszútávon kiemelkedőt nyújtani. Ebben nyilván az is közrejátszott, hogy sokszor hátráltatták őket sérülések, eltiltások. Ettől a párosítástól jobban mozgott a Mertesacker-Vermaelen duó, a Mertesacker-Koscielny összeállításról nem is beszélve.
11 éve
hááát nem tudom de egész faszán muzsikált annó a Kosi-Verma kettős is. Én megnézném hogy mit alkotnak most vagy 2-3 meccsen mert ha a játékosok között nincs ellentét akkor legalább olyan (de inkább) jobb duó lehet mint a mostani.
11 éve
Törölt felhasználó
A bekapott gólokért sosem csak a középhátvédek felelősek (természetesen az egyéni hibáktól eltekintve). Helytelen következtetés, ha az alapján ítéljük meg egy páros hatékonyságát, hogy mennyi gól nélkül lehozott meccsük van. Elég csak a legutóbbi Dortmund elleni meccsre tekinteni, ahol mindketten kifogástalanul teljesítettek, mégis két alkalommal kötött ki a labda a hálónkban.
Például azt sem érdemes elfelejteni, hogy okkal került ki a fent látható úriember a kezdőnkből, melyet követően összehasonlíthatatlanul stabilabb csapat benyomását is keltettük, a két szép szeméért pedig semmiképp sem bontanám meg a Koscielny-Merte kettőst. Jelenleg annyi a dolga, hogy ha egyikük lesérülne, készen álljon, addig pedig marad a ligakupa.
11 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25, a bekapott gólok ellenére nem túlzás kijelenteni, hogy a Merte-Kos duó zseniális.
11 éve
Törölt felhasználó
az a baj, hogy Arshavint is ezzel etette a mester, hogy el fog jönni az ideje stb, aztán csak ligakupában meg csereként kapott pár percet

Szólj hozzá