A Barcelona szombat este hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták Thomas Vermaelent az Arsenaltól.

Vermaelen kapitányként egy kupát emelhetett magasbaA belga játékos szombaton érkezett Spanyolországba, hogy teljesítse a kötelező orvosi vizsgálatokat, s hogy aláírja az új, ötéves szerződését a katalán csapattal.

Az átigazolási árat nem hozták nyilvánosságra, de megbízható sajtóértesülések szerint a Barcelona 15 millió eurót fizet azonnal az Arsenalnak, s az angol csapat további 4 millióra tarthat igényt különféle barcelonás kupasikerek függvényében.

A 28 éves Vermaelen 2009 nyarán igazolt az Arsenalhoz az Ajax együttesétől. Minden sorozatot egybevetve 150 alkalommal léphetett pályára Arséne Wenger csapatában és összesen 15 alkalommal volt eredményes. Robin van Persie 2012-es távozása után ő kapta meg a csapatkapitányi karszalagot.

Vermaelen esetleges átigazolásáról már a nyár kezdete óta pletykáltak, s azt Arséne Wenger sem rejtettek véka alá, hogy lehetséges a játékos távozása. A belga védőért a Manchester United is komolyan érdeklődött, ám az Arsenal nem akarta az egyik hazai riválist tovább erősíteni.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

10 éve
Hummels a Barcához se akart menni, szóval esélytelen. A Dortmund nem fogja őt is elengedni.
10 éve
Törölt felhasználó
Részemről Hummels lenne az álom! Személyes vélemény: ma a világ két legjobb középső védője Hummels és Kosi!!!
10 éve
Nem tudjuk pontosan, de Schär szinte biztos benne van és állítólag Nastasicot is elengedné a City 15 millióért.
10 éve
Törölt felhasználó
Az csak egy random felvetés. A MU nem fog védőt eladni, akkor elfogadták volna Verma cserébe. Kb olyan lesz, akiről még szó se volt.
10 éve
Annyit én is tudok. A másik 3 Carvalho, Smalling és Jones lenne?

Szólj hozzá