A BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein szerint lényegében eldőlt, hogy Thomas Vermaelen a Barcelonához igazol. Az angol tudósító szerint az Arsenal elfogadta a katalán csapat 15 milliós ajánlatát Vermaelenért. A Manchester United minden bizonnyal kiszállt a versenyből.

Vermaelennek így már csak a személyesen feltételekről kell megegyeznie a Barcelonával, valamint az orvosi vizsgálatokat kell teljesítenie - az átigazolás akár már a hétvégén megtörténhet.

Az Arsenalnál már a kezdetektól fogva külföldre akarták eladni a játékost, mintsem hogy egy riválist, a Manchester Unitedet erősítsék, ahogyan tették azt két éve, Robin van Persie eladásakor. A Vörös Ördögökhöz csakis akkor engedték volna el Vermaelent, ha pénz mellé egy manchesteri játékost, Chris Smallingot is bevonták volna az üzletbe, ám erre Louis van Gaal nemet mondott.

A Barcelona a hét folyamán mindenben megegyezett az Arsenal vezetőségével, így teljesült Arséne Wenger vágya, hiszen Vermaelen már a hétvégén egy külföldi csapathoz igazolhat majd.

A játékos öt évet töltött el az Arsenalnál, szerződése 2015-ben járt volna le.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Arséne Wenger az Arsenal angol szuperkupa előtti hivatalos sajtótájékoztatóján újfent megerősítette, hogy a csapat kapitánya, Thomas Vermaelen hamarosan elhagyhatja a klubot.

A francia menedzser lényegében megerősítette az elmúlt napokban szárnyra kapó spekulációkat: Vermaelenért valóban érkeztek már hivatalos ajánlatok, a belgáért folyó küzdelemben pedig a Barcelona és a Manchester United vezeti a versenyt.

A hivatalos tájékoztatás szerint egyébként Vermaelen egy kisebb sérüléssel bajlódik, emiatt még nem is állt edzésbe a világbajnokságon való részvételét követően - de minden jel arra mutat, hogy erre már nem kerül sor.

Igen, kaptunk érte ajánlatokat, de nem mondhatom meg, mely csapatoktól. - mondta Wenger.

 

A Manchester United is egy lehetőség lehet. Nézzék, már az előszezon kezdete óta nyíltan elmondtam, hogy fennáll Thomas távozásának a lehetősége. Egyszerűen játszania kell. Végig remek volt a hozzáállása a csapatunkban, de nehéz lesz az útjába állni, ha kap egy érdekes ajánlatot.

 

Nem a kivásárlási árról vitázunk. Már leültem vele beszélni a jövőről. Ideális esetben valóban külföldre adnánk el őt, és ez is felmerült, mint lehetőség. Nem akarom megmondani, pontosan mennyit, de kaptunk ajánlatokat érte külföldi csapatoktól is.

A Vermaelenért folyó küzdelmet sajtóhírek szerint a Manchester United vezeti, miután a védő állítólagosan már meg is állapodott a Vörös Ördögökkel. Ugyanakkor a Barcelona is komoly szándékot mutat a belgáért: kedden 10 millió fontos ajánlatot tettek a védőért, s a csapat spanyol képviselői jelenleg Londonban tartózkodnak, hogy meggyőzzék Vermaelent a Barcelonába való költözésről.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Tovább gyűrűzik Thomas Vermaelen átigazolási ügye az Arsenaltól: egybefüggő angol lapértesülések szerint a Manchester United készen áll ráemelni a Barcelona keddi ajánlatára a belga védőért.

Mint ismert, a katalán csapat továbbra is védőt akar igazolni, a Sky Sports pedig kedd este úgy értesült, hogy a Barcelona egy 10 millió font értékű ajánlatot hivatalosan is letett az Arsenal asztalára a belga védőért.

Az Arsenal jobb szeretné külföldre eladni a csapatkapitányt, ám úgy hírlik, Vermaelen a Manchester Unitedet favorizálja, ahol több játéklehetőséget remél, ráadásul újra együtt játszhatna jó barátjával, Robin van Persie-vel. 

A manchesteri csapat vezetősége már jelezte az Arsenal felé, hogy készen állnak akár 15 millió fontot ajánlani Vermaelenért, amely összeg nem tűnik elenyészőnek a játékos 2015-ben lejáró szerződése tükrében.

A Manchester United új menedzsere, Louis van Gaal igyekszik az elkövetkezendő két hétben, még a bajnoki nyitómeccs előtt véglegesíteni csapata keretét, így minden bizonnyal Vermaelen jövője is eldől a következő napokban.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A Sky Sports News értesülései szerint az elmúlt órákban hivatalos ajánlat érkezett a Barcelonától Thomas Vermaelenért.

A 28 éves belga védő sorsa az elmúlt hetekben bizonytalanná vált az Arsenalnál, Vermaelen ugyanis nehezményezi, hogy a kapitánysága ellenére 2013 márciusa óta elveszítette az állandó kezdőbeli helyét Laurent Koscielny-vel és Per Mertesackerrel szemben.

Az Arsenal vezetősége mindezek ellenére megpróbált leülni Vermaelennel tárgyalni egy esetleges szerződéshosszabbításról, ám a játékos már eldöntötte, hogy váltani akar. Miután a védő szerződése 2015-ben jár le, az Arsenal jobb szeretné még ezen a nyáron értékesíteni Vermaelen játékjogát.

Megtörténhet, hogy Vermaelen eligazol. Alapesetben szeretném, ha maradna, de tavaly sem játszott elégszer. A csapat szempontjából ő egy fontos játékos, de már tavaly sem tudtam neki garantálni a kellő játékmennyiséget. - nyilatkozta Arséne Wenger az Emirates Kupa előtt, amelyen egyébként nem játszott Vermaelen.

Az elmúlt hetekben úgy tűnt, hogy Vermaelenért a Manchester United áll a legközelebb - Louis van Gaal csapata hat milliót is ajánlott volna a játékosért, ám a Vörös Ördögök érdeklődésére nemet mondott Arséne Wenger. Sajtóértesülések szerint az Arsenal vezetősége ki fog várni, és csak az átigazolási időszak utolsó pillanatában, végső esetben fogják szankcionálni Vermaelen átigazolását az egyik legnagyobb riválishoz.

A Sky Sports mai információit tekintve azonban lehet, hogy erre nem kerül sor. Az angol hírforrás úgy tudja, hogy a Barcelona az elmúlt órákban 10 millió fontot ajánlott Vermaelenért, az Arsenal pedig jobb szeretné külföldre eladni a kapitányát. A végső döntés joga azonban a játékos kezében van.

Wenger mindenesetre jelezte, hogy ha Vermaelen távozik a csapattól, akkor még egy védőt fog igazolni Calum Chambers mellé. Sajtóhírek szerint a Manchester City szerb védője, Matija Nastasic szerepel a francia menedzser listájának élén, de szóba kerülhet a West Ham játékosa, Winston Reid vagy a Basel tehetsége, Fabian Schär is. Végső esetben pedig az újdonsült kiszemelt, William Carvalho is szóba kerülhet, a sokoldalú védekező középpályás ugyanis tud középhátvédet  is játszani. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (66)

10 éve
Vermaelen hivatalosan is a Barcáé. Nagyon jól jártak vele. Az első szezonja után azt hittem, hogy soha semmi pénzért nem fogjuk elengedni. Én még mindig jobb játékosnak tartom, mint Mertesacker-t. Szinte biztos vagyok benne, hogy alapember lesz új csapatában. Sok sikert neki!
10 éve
Törölt felhasználó
Attól hogy valaki valahol nem kap lehetőséget, az nem jelenti azt hogy nem jó játékos. Meg a Freiburgban, amikor az edző számolt vele, akkor RW vagy RB volt, amik nem az ő posztjai. Előtte a Lorientben is hasonló volt a helyzete. Ez előtt itt max a 4. számú DM volt, ezért nem kapott lehetőséget, most is vannak még ketten előtte, de főleg hogy hazai nevelés ezért előfordulhat hogy marad.
Edzésen többnyire a meccsre készülő keret szokott egy csapatban játszani. Most a két csapat Szczesny, Bellerin, Chambers, Gibbs, Ramsey, Coquelin, Flamini, Ox, Alexis, Sanogo és Martinez, Debuchy, Hayden, Monreal, Arteta, Wilshere, Campbell, Cazorla, Rosicky, Giroud volt.
10 éve
Törölt felhasználó
arsenal kid, +1 Coquelinnél a tehetség megvan, talán fejben lehetnek problémák nála, az meg már régen rossz.
Érdemes elolvasni ezt a Liam Bradyval készült interjút: http://www.irishexaminer.com/sport/soccer/the-kid-that-had-it-all-278965.html
10 éve
Coquelin még egy Freiburg-ba se fért be, nem hogy ide. Szerintem ő is csatlakozik az "örök ígéretek" népes táborához. Bár az tény, hogy több volt, vagy van benne, azt hittem nagy karriert fog befutni, de valószínű az nem itt lesz. A lényeg, hogy kell valaki a középpályára, mert Arteta-val még egy szezont nem lehet lenyomni.
10 éve
Lehet, hogy nem is veszünk vkp-t. Eddig úgy nézi ki, hogy Coquelin marad. Hátha Wenger ad neki egy esélyt. Szerintem tehetséges játékos és nagy jövő áll előtte. Csak az a kérdés, hogy nálunk, vagy máshol.

Szólj hozzá