Minden bizonnyal nem a tegnapi volt Arsene Wenger legboldogabb születésnapja, csapata ugyanis a megszokottnál gyengébb játékkal kapitulált a tavalyi döntős Borussia Dortmund ellen a Bajnok Ligája 3. játéknapján.

Az ágyúsok ugyan feltudtak állni még a félidő előtt egy gólos hátrányukból, és a második félidőben már londoniak irányították a mérkőzést, s jóllehet volt lehetősége az Arsenal-nak átvenni a vezetést, végül mégis a Dortmund szerezte meg a győzelmet egy remekül kivitelezett támadást követően.

Az Arsenal jelenlegi kapitánya, Mikel Arteta szerint a csapat nem érdemelt vereséget a Dortumnd ellen, a további a csoportmérkőzésekkel kapcsolatban annyit mondott a spanyol, hogy nehéz dolga az Arsenal-nak, hisz három mérkőzést követően nagyon kiélezetten áll a halál csoport, amelynek két továbbjutó helye az Arsenal, Dortmund, Napoli hármas közt fog eldőlni. Mindhárom csapat 6 ponttal rendelkezik.

"Úgy gondolom, többet érdemeltünk. A dolog legnehezebb részét véghez vittük; még a félidő előtt sikerült kiegyenlítenünk. Átvettük a mérkőzés irányítását, s helyzeteket alakítottunk ki, már igazán közel voltunk a vezető gólhoz, amikor egy kontratámadás végén eldöntötték a mérkőzést. Ez igazán elkeserítő volt."

"Nem hiszem, hogy túl sokat üldöztük volna labdát. Át adtuk nekik területet, és a labdabirtoklás lehetőségét. Tudtuk, hogy a kontratámadásaikban nagy veszély rejlik, szerintem ezt a mérkőzés nagy részében remekül megoldottuk, ugyanakkor elég volt egyszer kikapcsolnunk, gólt is tudtak is szerezni belőle."

"Kemény harc lesz a továbbjutó helyek megszerzésért. Tisztában voltunk vele, hogy ez a csoport lehet a legkiélezettebb, szóval nem meglepő a jelenlegi helyzet. Komoly harc lesz."

"Véleményem szerint még mindig jó esélyünk van továbbjutni a csoportból, de jelenleg nagyon csalódottak vagyunk, hogy elvesztettük a tegnapi mérkőzést."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

11 éve
Sziasztok!
Nekem a Sallói károgása adta meg az utolsó lökést, hogy lemondjam a digisportos csomagunkat :P Amúgy abszolút nem értenek a focihoz :coolsmile: Legalább azt mondanák, ami a pályán történik... Az első félidőben szétfutottak bennünket, a másodikra elfáradtak, és visszaálltak (saját térfelükön 11-en védekeztek), ebből egy kontrájuk sikerült (ügyesek, nem mondanám Bayern szintű csapatnak őket), Özilt beszorították -kevés teret hagyva neki- ügyesen a jobb oldalra (ő meg nem mehetett beljebb a többiektől, pl Ramsey), Ramsey mélyen maga alatt játszott (igazából elvéve a teret a többiektől...), Gibbs egyszer futott fel egész meccsen, amiből gólt is kaptunk... Na kb. én ezt láttam, de ettől még nem dől össze a világ. Nem voltunk épp toppon, és taktikailag meg Wenger papa is gyenge napot fogott ki. Két hét múlva meg megmutatjuk nekik 🐍
11 éve
DIGI?:D Háááát ott komplett stábváltás kell, hogy kizárólag pozitív dolog hangozzon el velünk kapcsolatban....mert a 4-1 után is volt némi alamizsna hogy nem rossz ez DE a száraz szájú Sallói hozzá is tette, hogy meddig fog ez tartani? Minden fasz arra várt kezében a farkával hogy mikor kapunk ki végre.....gondolom volt orgazmus kedden az életükben (elnézést az egyszerűségért):D Szegény Füli is azt hitte azt a meccset közvetítik amiről beszél....de a salke-cselzit néztétek komám innen üzenem.....no meg, hogy a szakkomentátorok "volt válogatott labdarugók".....sokat elmond a történetről. Félelmetes!

1 góllal volt jobb a dortmund....megmondom őszintén akkora nagy csapatnak nem érzem őket.....a vereség ellenére sem. Ez van. Simán lehet ez még jó nekünk. Picit leszáll rólunk a sajtó és a negatív karma....visszajön végre az a 3 sérült akire már rohadt nagy szükség lenne......picit nyomathatnák magukat előre hogy haladjanak a visszatéréssel.
11 éve
Törölt felhasználó
zak05! ...Hát, a Digis (meg úgy általában, a magyar szaksajtó) "szakértőinek" a véleményéért, én nem vállalok felelőséget! :D :p
Ezek még javában a Barca "űrfocijáról" habogtak, amikor úgy estek ki 0-7-tel a Bayern ellen, hogy 180 perc alatt, nem volt gólszerzési lehetőségük. Nem szoktam hallgatni a Digiseket, de hírből már ismerem, mennyi "okosságot" össze tudnak hordani. Ezek a médiamunkások (nevezzük inkább így őket!) egymás hülyeségeit hajtogatják. Fújják a médialufit, miközben saját vélemény megfogalmazására többnyire képtelenek, vagy gyávák.
Én inkább a saját meglátásaimra hallagatok, mint ezekre. ...És mindannyian jobban tesszük, ha nem idegesítjük magunkat rajtuk, inkább beszéljük meg itt a fórumon az észrevételeinket! ;)
11 éve
Törölt felhasználó
ronin!
abszolút igazad van, én csak azt akartam kifejezni hogy igenis mi sem voltunk rosszak és ha mi nyertünk volna akkor sem lehetne egy szava se a dortmundnak, én nem azt mondom h nem érdemelték meg, mert ez vol a taktikájuk amit maradéktalanul végrehajtottak, én csak ellenzem ezt a károgo hangnemet amit most sokan használnak, kikaptunk 2-1re a Bldöntős csapattól úgy hogy nem voltunk alárendeltek, sőt simán nyerhettünk volna is ;)
és hogy senki nem mondta h lefociztak?? hát csak nézd vissza a digisport BL összefoglalóját keddről.... ott mondták h csak a dortmundnál volt a labda, végig támadtak és lefociztak, én nemtudom mit néztek de ez nonszensz... simán partiba voltunk és a labdabitroklás is asszem a javunkra volt 55-44 körül, és ezt nem tudtam hova tenni...
11 éve
Törölt felhasználó
zak05! Mi is ugyan azt a meccset néztük, hidd el! A helyzet az, hogy amit a dortmund művel, az ma a csúcsfoci. Amint azt Kobe24 is jól látja, ugyan ezt játsza a Bayern (és jobb esetben, mi is egészen közel vagyunk ehhez). Azt, hogy "lefociztak" volna, nem állította senki. De! Ezt a focit, kiváló fizikai és technikai képzettségű játékosokkal, játszák/játszuk, taktikailag magas szinten együttműködő csapatrészekkel. Ennek a játéknak része a (lőni, beadni is tudó) gyors szélső játék (lásd a Dortmund második gólja, lásd még Ribéry/Robben-páros, vagy Giroud gólja Münchenben!), ami nekünk most nem volt. Elfáradtak? A végére, önmagukhoz képest el, de mi is! A kontrájukról csúnyán lemaradtunk. Ráadásul, nem állíthatod, hogy - akár ebben a szakaszban - futószalagon gyártottuk volna a gólhelyzeteket. Azért védekezni és kontrázni (a taktikának megfelelően) még maradt erejük. Ez a Dortmund/Bayern-szint manapság a "léc". Lefocizni mi sem fogjuk őket, de meccset tudunk/tudtunk nyerni ellenük, de ahhoz kell a teljes csapat, hibák kizárva, szerencse, tökéletes helyzetkihasználás és meg kell "dögleni" a pályán. ...És igen, ezt a játékot gólra játszák, abból pedig ők rúgtak többet.... Londonban! ...És 90 percig! Így ennyi idő áll rendelkezésre, hogy kiharcold a győzelmet. Azt te sem tagadhatod, hogy ezt ők tették meg! Ha a 80. percben rúgsz győztes gólt, akkor még 10 percig kell őrizned az eredményt. ...De a szabályokat te is ismered. Ne csapjuk be magunkat: mi is tudjuk ezt a focit, de a szélsőink hiányában ez most kevés volt. Nem omlottunk össze, mint mondjuk a Barca, de kikaptunk. Ez tény. Egy esélyt elszalasztottunk, hogy bizonyítsunk, de lesznek visszatérők és - remélhetőleg - a csapat is jobban össze fog érni tavaszra.... Ha akkor még versenyben leszünk, akkor beszélhetünk vérmesebb célkitűzésekről. Jó úton vagyunk, nem zuhanhatunk össze! Menni kell tovább! Go Gunners!

Szólj hozzá