Csütörtökön, magyar idő szerint 17:45-től tartják a Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásának csoportkör-sorsolását Monacóban.

Kedden és szerdán valamennyi rájátszás-párosítás végeredménye kialakult, ezzel teljessé vált a 32 csapatos főtábla mezőnye.

Röviden a sorsolásról:

-A 32 csapatot négy kalapba helyezik a klubok ún. UEFA-együtthatóik alapján. Az UEFA-együtthatókat a csapatok európai teljesítményeik alapján kapták az elmúlt öt év folyamán. Ennek köszönhetően az Arsenal az első kalapban lesz majd.

-Nyolc darab négycsapatos csoportot fognak kialakítani. A sorsolás irányított lesz. Ugyanabból a nemzetiségű csapatból nem lehet kettő egy csoportban.

A kalapok:

1. Bayern München (címvédő), Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Porto, Arsenal, Benfica

2. Atletico Madrid, Shakhtar Donetsk, AC Milan, Schalke, Marseille, CSZKA Moszkva, Paris Saint-Germain, Juventus

3. Zenit Szentpétervár, Manchester City, Ajax, Dortmund, Basel, Olympiakosz, Galatasaray, Leverkusen

4. FC Köbenhavn, Napoli, Anderlecht, Celtic, Steaua Bukarest, Real Sociedad, Plzen, Austria Wien.

A sorsolásról élőben tudósítunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

11 éve
Törölt felhasználó
Na ba...meg. A Napolit nagyon szerettem volna elkerülni....
11 éve
Törölt felhasználó
Na! Kezdésnek nem rossz.
11 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya

Igen, ezt elfelejtettem :D

11 éve
Idei BL mezőny nagyon erős, a második harmadik kalapban is szinte az összes baromi erős csapat.Remélem segíteni fog minket a szerencse és megint kapunk egy könnyű csoportot.
11 éve
Törölt felhasználó
A 4. kalapból: Napoli, Real Sociedad A 3. kalapból Zenit, Dortmund A 2. kalapból: Atletico, Milan, Juve, PSG-t jó lenne elkerülni ,ha ezekkel nem leszünk egy csoportban akkor én mindenképpen csoport elsőséget várok. Ha viszont 2 vagy 3 csapatot is beszedünk, nagyon necces az egyenes kieséses szakasz elérése! Reméljük Fortuna is velünk lesz, és nem baltázzuk el majd a csoport elsőségünket az utolsó idegenbeli meccsünkkel , ahogy az elmúlt években!

Szólj hozzá