• A Leeds lesz a következő ellenfél

    Szerda késő este sorsoltak is a ligakupában, a negyedik fordulóban a Leeds lesz az ellenfelünk az Emirates stadionban. A mérkőzés időpontja még nem ismert.

  • Arteta: Patino közel volt a kerethez

    Mikel Arteta a mérkőzést követően elárulta, hogy Charlie Patino nagyon közel állt ahhoz, hogy bekerüljön a meccskeretbe.

    "Charlie közel állt ehhez, de voltak más játékosaink, akiknek kellett a játékperc. Nagyon jól dolgozik, egyre többet edz a felnőtt kerettel, volt is egy házon belüli felkészülési meccsünk, ahol nagyon jól teljesített. El fog jönni az ő ideje is."

  • Továbbjutott a csapat

    A második félidőben Smith Rowe és Nketiah révén további két gólt szerzett még a csapat, így végül 3-0-ra nyertünk a Wimbledon ellen.

  • Félidőben 1-0

    A félidőig mindössze egygólos vezetéshez jutott a csapat: miután Gabriel Martinellivel a tizenhatoson belül szabálytalankodtak, büntetőhöz jutott az Arsenal, ezt Lacazette értékesítette.

     

  • Partey kérte, hogy játszhasson

    Chris Wheatley szerint Thomas Partey kérte Mikel Artetát, hogy játszhasson a mai ligakupa meccsen, hogy még fittebb legyen a hétvégi észak-londoni derbire.

  • Patino nincs, Partey van

    Meglehetősen erős kezdőt küld pályára a Wimbledon ellen Arteta:

    Leno, Cedric, Pablo Marí, Holding, Tavares, Partey, Sambi, Maitland-Niles, Martinelli, Lacazette, Nketiah

    Cserék: Hein, Chambers, Kolasinac, Elneny, Smith Rowe, Saka, Balogun

  • Fókuszban Charlie Patino

    A mai meccsen biztosan a fiataloké lesz a főszerep, így lehetőséghez juthat Nuno Tavares, Ainsley Maitland-Niles, Albert Sambi Lokonga, Eddie Nketiah vagy Folarin Balogun is, illetve lehetőséghez juthat a Hale End-i akadémiánk feltörekvő sztárja, Charlie Patino.

    A fiatal angol játékost ebben a cikkünkben mutattuk be.

  • Közvetítés

    Úgy tűnik, egyetlen magyar adó sem fogja közvetíteni a mérkőzést, ami magyar idő szerint 20:45-től kezdődik.

    A mérkőzés játékvezetője Jarred Gillett lesz.

  • Számmisztika

    0 - Az elmúlt 33 hazai ligakupa meccsünkből egyet sem veszítettünk el, amelyet alacsonyabb osztályú ellenféllel vívtunk (30 győzelem, 3 döntetlen), ebből sorozatban 12-őt megnyertünk. Ezen meccsek gólaránya: 38 rúgott, 5 kapott.

    1 - Ez lesz az első találkozónk a Wimbledon ellen tétmeccsen.

    1 - Az elmúlt 18 szezonban csak egy alkalommal fordult elő, hogy nem sikerült továbbjutnunk a ligakupa harmadik köréből: a 2014/15-ös szezonban a Southampton ejtett ki bennünket 2-1-re az Emiratesben.

    9 - Az elmúlt kilenc meccsünket megnyertük, amikor első ízben találkoztunk valamelyik angol ellenfelünkkel, a sorozatot 1987 januárjában kezdtük.

    9 - Az AFC Wimbledon a mostani szezont megelőzően 10 alkalomból 9-szer azonnal ki is esett a sorozatból (kivéve a 2011/12-es idényt, amikor az előselejtezőből továbbjutottak).

     

     

  • Sérülésjelentés

    A hivatalos kerethírek szerint két játékos nem lesz bevethető a mai mérkőzésen.

    Mohamed Elneny még egy felkészülési mérkőzésen szenvedett combhajlító-sérülést, és bár az egyiptomi játékos visszatérhetett a teljes körű edzésekre, a játéka erősen kérdéses a Wimbledon ellen.

    Granit Xhaka hárommeccses eltiltása a mai mérkőzéssel fog lejárni.

  • Folytatódik a ligakupa

    Ma folytatja a szereplését az Arsenal a ligakupában, Mikel Arteta együttese a harmadosztályban szereplő AFC Wimbledon együttesét fogadja az Emirates stadionban.

    Az Arsenal -a szokásostól eltérően - már a második körben csatlakozott a küzdelmekbe, az Ágyúsok akkor 6-0-ra verték idegenben a West Bromwich gárdáját.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (77)

3 éve
Nem gondoltam volna nyáron, hogy ezt írom, de nehogy kivegyék nekem Ramsdale-t a kapuból :D Sokkal magabiztosabb, mint Leno és lábbal se hozza szar helyzetbe a védőket. Sajnos a német mostanában ahelyett, hogy előre vágná inkább csínbe odateszi az egyik védőnek, amiból gyakran gáz van.
3 éve
vegre a spiler adja a meccsunket legalabb nem kell streammel szorakozni. Remelem a pletykak ellenere Ramsdale marad a kapuban, eddig jol nezett ko ez az 5os fogat hatul Rams,Tomi,White,Gabriel,Tierney
3 éve
Én nem vagyok annyira elájulva White eddigi játékától. Remélem még sokat javul, az a hátrapassza Ramsdale-nek Mustafit idézte :D
3 éve
A világ legjobb védői is ejtenek ilyen hibát 😉
3 éve
Azért azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy az eddigiek alapján White nagyon nem ért 50-et, mert eddig a védekező skilljei elég hiányosnak néznek ki, és látványosan nem az összeszokottság hiánya miatt. Gabriel viszont kibaszott nagyot játszik, remélhetőleg idén nem csak az idény első felében fog így teljesíteni. Ramsdale-t meg, ha kiveszi Arteta, akkor elmehet a picsába.
3 éve
Whitenak javulnia kell, ahogyan Tierneynek is. Gabriel, Tomiyasu és Ramsdale jól néznek ki egyelőre.
3 éve
Közben Willock már a 4. meccsét hozza le gól nélkül a Newcastle-ben pedig az összeset végigjátszotta. A múlt szezonban nyújtott teljesítménye rohadtul nem tükrözi szerintem a valós tudását :D Tényleg minden összejött neki akor. Ritka jó húzás volt ennyiért értékesíteni, mert ha visszahozzuk itt elpadozott volna 1 évig aztán jövő nyáron max 10-t kérhettünk volna érte.
3 éve
*akkor
3 éve
meg van azert, 34 meccs, ahol jol jstszhat, de teny El Kellett Adni
3 éve
Oxi ugyanilyen jo uzlet volt, sokat fizettek erte, es nem 8gazan segiti a poolt, foleg h kb mindig serult
3 éve
fent van egy videó Nketiah góljáról, szinte teltház volt. pedig a ligakupa nem szokta annyira megmozgatni a szurkolókat
3 éve
Persze. Hisz golokat akarnak vegre latni a szurkolok. Wimbledon ellen megvan ra az esely
3 éve
Egy lespiuskás csatár, játékban nagyon gyenge.
3 éve
https://highlightsfootball.net/video/arsenal-vs-wimbledon-highlights/
Nketiah szepsegdijas talalatat megeri meglesni!
3 éve
azt a kurva :D nice
3 éve
most kell eladni 😬
3 éve
Komolyan nem ertem ezt az nketiah utalatot! Amiota ide került hozzank ezt latom. Pedig lemerem fogadni h a leggolerzekenyebb fiatal tamadonk! Lehet nem egy mosolygos gyerek.. De lehet neki minden meccs egy harc es nem vigyorogni jar a palyara hanem golokat szerezni. Vagy szimplan egy flegma fasz. De tiszteletlen nem volt sose senkivel, h utaljak a szurkolok. Nem mondom, h jobb mint Martinelli vagy balogun de tobbet tett le az asztalra sokkal mint ok! Mar pedig olyan sok jatek lehetoseget o sem kapott.. En orulnek ha hosszabbitanank vele. Nem herdalnam meg el
3 éve
Nekem semmi bajom vele, sőt én védtem nagyon sokáig, továbbra is tartom, hogy lehet Ő még jó csatár, főleg, hogy az egyik legjobb az U20-on valahányas korosztályban a válogatottban. Mivel nálunk nem játszik, 1 év van a szerződéséből el kell engedni, ugyanúgy, ahogy Willockot vagy Nelsont kölcsön adtuk.
3 éve
Szerintem egy rendkívül irritáló személyiség, ez a pályán is sokszor lejön. A Norwich elleni duplájakor az egyik ifit, aki odarohant hozzá ünnepelni arrébb lökte még Wenger idejében. Egyébként meg nagyon gyenge
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
felesleges beszélni ketiahrol januártol azzal tárgyal akivel akar most kellett vna eladni vagy hosszabitani vele. laca,neny,chambers stb mind ilyen nem szabad nekik szerződést adni

Szólj hozzá