Az Arsenal szerda délután hivatalosan is bejelentette Pablo Marí érkezését, így a 26 éves spanyol védő lesz Mikel Arteta első igazolása a klubnál.

Mint arról korábban beszámoltunk, Pablo Marí szombaton érkezett Londonba az Arsenal sportigazgatójával, Eduval, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon. Mindezek ellenére az átigazolás mégsem lett azonnal hivatalos, miután állítólagosan a játékos csapata, a Flamengo megemelte az előzetes igényeit.

A télen korlátozott anyagi forrásokkal rendelkező Arsenalnak kulcsfontosságú volt, hogy csak minimális átigazolási díjat fizessenek ki a célpontjukért. Ez hosszas tárgyalássorozat után végül sikerült, az angol csapat 4 millió fontot fizet a védő kölcsönvételéért úgy, hogy a Flamengo tavaly nyáron 1 millió euróért igazolta le őt a Manchester Citytől. Az Arsenal azt is megerősítette, hogy lesz opciójuk a játékos végleges megvételére a nyáron, de ez nem kötelező érvényű és a pontos árat nem hozták nyilvánosságra.

Pablo Marí a Mallorcánál kezdte pályafutását, majd a Gimanstic játékosa lett. 2016 és 2019 között hivatalosan a Manchester City játékosa volt, ám egyszer sem lépett pályára Pep Guardiola csapatában, hanem egy-egy évet töltött a Girona, a NAC Breda és a Deportivo la Coruna együtteseinél, míg nem tavaly nyáron véglegesen a Flamengóhoz szerződött.

Marí a brazil csapatnál rögtön alapember lett Jorge Jesus vezetőedző irányítása alatt, összesen 22-szer lépett pályára, és az eredmények is remekül jöttek, hiszen első spanyolként megnyerték a Copa Libertadoresté s a brazil bajnokságot is.

 

"Pablo egy tapasztalt játékos, aki sokat tud majd hozzátenni a minőségünkhöz a védekezést illetően. Egy ideje figyeljük a pályafutását, és nagyon örülünk, hogy sikerült megállapodnunk a Flamengóval első körben a kölcsönszerződését illetően. A szakmai stáb is nagyon várja már, hogy Pablót Arsenal-mezben láthassa." - mondta Edu az Arsenal hivatalos weboldalának.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

4 éve
Giroud allitolag szivesen lenne a spurs jatekosa
4 éve
Miért is ne tehetné? Kicsit visszás ez, hogy csak azért fogadja el a kispadot az egyik csapatnál, mert az érdeklődő klubja nagy riválisa az egykori csapatának. Ezzel együtt remélem, nem megy oda, mert a végén még jól is elsülhetne ez az átigazolás a Spursnek. PL-tapasztalt, jó rutinnal rendelkező csávó, még a végén beválik ott.
4 éve
Nagy ágyús Giroud... Hagyjuk már az embert, Chelsea EL-győzelmes beszólása után nálam ő már nem Arsenalos. Wilshere, Cazorla, Ramsey... Ők hol mennének a csirkékhez? Érdekes, most elvileg simán menne az Interhez, amikor meg mi el akartuk adni, akkor azt mondta, hogy ő biztos, hogy nem megy el Angliából a Dortmundba a családja miatt. Ez akkor szimpatikus volt emberileg, csak kérdem én, mi a fasz változott 2 év alatt?
4 éve
Én is így látom ezt, mint JACKOXI. Azzal nem volt bajom, hogy leült a Chelsea padjára és néha kék mezben tűnt fel a TV-ben. Viszont a tavalyi beszólásai után én sem tisztelem egyáltalán. Most meg a csirkékhez nem padozni menne, hanem rögtön a kezdőbe, ráadásul olyan játékosok mellé, mint Son, Lucas, Alli és Bergwijn, akik eléggé hasonlítanak a francia válogatott támadóira és láttuk már, hogy abból mi lett... Nekik nagyon kell a BL, úgyhogy ha mi nem kvalifikáljuk magunkat, akkor nekem mind1 ki lesz ott a 4-ben, csak ne ők. Ja, meg ha lehet akkor a kupát se nyerjék meg.
4 éve
James: Én se bánnám, ha lenne egy ilyen jó felépítésű csatárunk, mint Giroud. Egyébként nyugi, akkoris ő lesz Deschampsnál a kezdőcsatár, ha már csak mankóval tud majd csak járni. Mert hát ugye Grízesre kell építeni még mindig. Nem is idegesítem magam inkább rajtuk. Ha már ex arsenal-csatárok, már olyat is olvastam, hogy Adebayort vinné az Aston Villa. Kövezzetek meg, de én megézném azt a suttyót újra a PL-ben. Nasrinak is örültem tavaly, hogy leigazolta a West Ham. Tök fasza retro feeling újra a régi motorosokat viszontlátni, nosztalgikus. Még ha suttyóként is távozott némelyikük, én abba az Arsenalba szerettem bele annak idején. Labdátcipelő középpályás dologhoz meg csak annyit mondok, hogy Ceballosban totál megvan ez a fajta képesség, csak sajnos nem nagyon használjuk a spanyolt.
4 éve
Törölt felhasználó
​Azért is jó hogy jön ez a Pablo gyerek, mert ő ugye nem angol, és mivel lassan valóban itt a Brexit, ami végre lehetővé teszi az FAnak hogy végrehajtsa a több éve tervezett ötleteit. Persze a klubok már az új felvetésre is rögtön jogi ellenlépésekkel válaszoltak, de valamilyen változás biztos hogy lesz. Eddig is biztos volt hogy csökkeni fog a nem angol fiatalok száma, mert ugye már most is aktív, hogy 18 éves kor előtt 3 évet kell a klubnál töltenie, de már több éve is csak 16 éves kortól lehetett igazolni, ami ki is zárta hogy nem angol játékos hazai nevelés legyen. Az új terv jóval durvább lesz, mivel hogy már nem is lehet majd 18 évesnél fiatalabb játékost igazolni, még az EU-ból se, csak angolt. Itt kis kavarás is lehet még mert a skótok, északírek és walesiek is kérdésesek. A másik része ami már szintén régóta téma, és ide kapcsolható Pablo és akár Soares érkezése is mert ő se angol, és elvileg mindkettő 4 évre jönne, hogy biztos csökkeni fog a külföldiek száma, pontosabban növekedni fog a kötelező hazaiak száma. Ami eddig is tudva volt, most viszont, valószínű 2021-től már a jelenlegi 8-ról 12-re változik a kötelező hazai játékosok száma, az új terv szerint. A pár éves terv is hasonló volt, akkor még évente változott volna csak 1 fővel 2024-ig. Viszont a mostani új javaslatban új ötletek is vannak, hogy aki az első csapatban játszat U21-es angol fiatalokat, gondolom adott kikötéssel hogy hány percet kell hány angol játékosnak játszania, az több külföldi felnőttet nevezhet, a felnőtt keret marad 25 fő, de ha x angol U21-es játszik az első csapatban, akkor maradhat 17 külföldi, persze ez csak addig tarható még el nem múlnak 21 évesek, mert akkor úgyis meg kell válni valakitől, vagyis a FA által indított kupákban nem szerepelhetnek, mert a nemzetközi kupákat a Brexit nem befolyásolja, de azok is változhatnak persze. Így akarják elkerülni, hogy több csapat csak azért tart a keretében angolokat, hogy a külföldi kvóta nagyobb legyen, de az angolok nem játszanak semmit. Van még rengeteg apróság is, pl angolnak csak az angol válogatott számít, hiába valaki angol állampolgár, ha más válogatott játékosa, itt persze bekavarhat hogy amíg nem felnőtt keretben játszanak, addig hova is tartoznak. És persze a jelenleg még hazai nevelésnek elkönyvelt külföldi játékosok se lennének már hazaiak.
4 éve
Hát ez azért még egy durva tervezet, amit az FA akar átverni a PL-n, ők meg ellenállnak, mert így szerintük csökkenne a liga minősége. Szóval itt még lesznek plusz körök.
4 éve
Hogyne csökkenne a liga minősége, mikor 10-ből 9 angol játékos 2x olyan jónak van beállítva, mint a valós tudása. Én utálom a legtöbb angol játékost, botlábú beképzelt köcsögök, ha nagyon sarkítani akarok.
4 éve
Grealish kirakta, hogy az Emirates a kedvenc stadionja. Szép is lenne, ha egyszer nálunk kötne ki. Bár más poszt, de szerintem Wilshere óta a legvagányabb angol játékos. Hiába, a név kötelez. Remélem nem a MU-hoz vagy a Spurshöz fog majd igazolni.
4 éve
+1 Szerintem is hasonló a játékstílusa a két Jacknek, annyiban látok eltérést, hogy Grealish a kapu előtt jobban feltalálja magát. Özilt muszáj lesz selejtezni a nyáron, és elég sok opció is lenne rá. Személy szerint én szívesebben látnám, mint Maddisont, Havertz se lenne rossz, csak az már tényleg nem nekünk való biznisz jelenleg. És ott van még Ziyech, aki 50 millióért távozhat a nyáron. Nyilván ha a Villa kiesne, Grealish lenne a legolcsóbb, de persze óriási verseny lenne úgy is érte. Felőlem aztán jöhetnek még apró pénzért féléves megoldások, ha ez azt jelentené, hogy nyáron idehozzuk Grealish-t meg valami nagyobb nevű KH-t.
4 éve
Igen, Grealish azért fentebb játszik, jobban támadja a kaput. De amúgy ő is nagyon harcias, ugyanolyan fenegyerek stílusa van, mint a mi Jackünknek. Pályán és pályán kívül egyaránt. :D Istenem, hogy hiányzik Wilshere. Ha valaki azt mondja 2010-ben, hogy ide fut ki a karrierje, szembeköpöm. Ideális esetben már évek óta ő lenne a csapatkapitányunk. Visszatérve Grealishre, ha kiesne a Villa, valószínűleg távozni fog, de kötve hiszem, hogy mi beszállnánk a licitháborúba. Klubhűségben is olyasmi , mint Wilshere, szerintem már rég távozhatott volna, ha nagyon akar, de szereti a csapatát, persze nyilván nem várhatják el tőle a birminghamiek szurkolói sem, hogy örökké náluk legyen, pláne még a másodosztályban is. Én kicsit óvatos voltam a nagy hype-al, ami körülötte van, úgy voltam vele, hogy nem a champoban kell világot megváltani, lásd Sessegnonnak sem emlékszem még egy jó meccsére sem a PL-ben, pedig mekkora atyaúristennek volt az is beállítva, de Grealish abszolút más szint, nélküle a Villa sehol sem lenne, ez 100%.
4 éve
Amúgy Özil tuti kitölti a szerződését, pedig tényleg jó lenne már a helyén egy motivált, fiatal, komplexebb játékost látni. Havertz tudtommal idén nagyon visszaesett amúgy. Ziyech lehet az, akire tényleg reális esélyünk lehet.
4 éve
Havertz tényleg kegyetlenül visszaesett, pár hete néztem és volt 3 gólja meg 2-3 gólpassza, pedig a Leverkusen idén se rossz. Két éve Bailey volt ugyanez náluk, produkált egy kiemelkedő szezont rengeteg góllal-gólpasszal, tavaly meg kb rúgott 2-3 gólt...Francia mellett szerintem a német bajnokságból is elég zsákbamacska igazolni már. Nelson is a Hoffenheimben az elején csodagyereknek lett beállítva, mert kb 40 percenként gólt lőtt, aztán valami okból kifolyólag Nagelsmann parkoló pályára tette. Ezt azért írom, mert nálunk meg szerintem semmi extrát nem hoz az angol, nekem ő a legszürkébb a fiatalok közül, de a Bundesligában mégis sikerült villognia mikor megkapta az esélyt.
4 éve
JACKOXI: Nekem ez kicsit olyannak tűnik, mint tavaly Hazard a Chelseaben. Távozhatott volna szinte minden átigazolási ablakban mégis maradt és segített, és most élete legjobb szezonját tolja. Ha kiesnek, akkor 100%, hogy távozik, de szerintem a bennmaradás kivívása után is jó esély mutatkozik egy nyári váltásra. Nem hiszem, hogy csak mi figyeltünk fel rá és így 25-26 évesen most már váltania kell, ha vannak ambíciói, és nekem úgy tűnik, hogy ez a gyerek szeretne minél többet nyerni és jobb lenni. Havertz kapcsán én nem sokat tudok mondani, mert nem igazán láttam játszani, csak hypeja ért el hozzám is. Az ára még mindig 100+ millióra van taksálva, és a Bayern már elkezdte megkörnyékezni. Én már írtam régebben, hogy maradjunk a PL-nél igazolások terén, amikor csak van rá lehetőség. Akinek még így tetszik a játéka és kiesőjelölt csapatban játszanak jelenleg, az Buendía, és Aarons (ha nyáron nem vesszük meg Cedricet) valamint Haller ha valamelyik csatár távozik. Az előnye a PL erősödésének, hogy a kieső csapatokból is simán lehet jó spílereket hozni, viszonylag olcsón. Mint sok minden másban, ebben is a Liverpool a legjobb jelenleg.
4 éve
Havertznél még nem is csak a számok, láttam ősszel vagy 2-3 meccsét, egy nagy alibi volt, amit letolt. Mint egy gyenge Özil. Tavaly varázslatosan játszott. Brandt is kurva jó volt, Dortmund 10-15 misiért vitte a nyáron, nekünk ilyenek miért nem jutnak eszünkbe? arpi: PL-ből is lehetne igazolni, az biztos. Haller nagy favoritom nekem is.
4 éve
Grealish valóban jó lenne, szerintem erre a posztra igazolhatunk egy nagyot nyáron. Nem lesz olcsó. Havertz nem rossz, a Liverpool biztosan érdeklődni fog érte, nagy fogás lesz nekik.
4 éve
JACKOXI: Brandt tényleg elfért volna nálunk is. Kicsit jobban is szétnézhetnénka Bundesligában (és nem csak a Dortmundnál, mint 2 éve), mivel nekünk a technikai adottságokon kivül nagy szükségünk van gürizős, és üres területekre jól befutó játékosokra is. Nem annyira meglepő, miért igazol Klopp és Hasenhüttl viszonylag sok játékost onnan. Havertra visszatérve, nekem is Özil ugrott be róla azon a 2-3 meccsen, amin láttam xD Ami biztos, hogy Mesut a példaképe. Hát ha ilyen kevésszer van köze a gólokhoz, akkor nem kell. Csakis olyan játékost hozzunk ide, aki képes stabilan évi 15-20 G/A-t vállalni. Athlon: Hát igen, 3 klubot mondanak: Liverpool, Bayern és a spanyol gigászok egyike, aki érdeklődik iránta. A Poolnak már van egy kész csapata, úgyhogy ők tényleg gondolkodhatnak ilyen 100 milliós játékosokban is akár. Mi szerintem jobban járnánk, ha kb ennyiért vagy kicsit többért elhoznánk Grealish-t meg Upamecano-t, esetleg Koulibaly-t. Ha lesz BL, van rá esélyünk. Ha nem, akkor jó, ha az egyik posztot megoldjuk.
4 éve
Nekem nagyon olyan érzésem van, hogy nyáron Salibán kívül nem fog középhátvéd érkezni, legfeljebb Marí, ha beválik. Egyébként amennyiben Salibát elkerülik a sérülések (ez lenne a legfontosabb), és valóban olyan jó lesz, mint amilyennek mondják, akkor talán tényleg nem kell már másik belső védő. Pláne ha még Marít is szerződtetnénk nyáron. Azért Arteta alatt nem nagyon lehet panaszunk sem Luiz, sem Sokratis teljesítményére. Luizt eleve nagyon kedvelheti Arteta, mert voltak olyan meccseink, ahol kifejezetten épített rá támadásépítésben. Aztán 2021-ben úgyis lejár a szerződésük, ha jól tudom.
4 éve
Reméljük itt is hamar beválik mint a Falmengonál és amolyan Koscielny 2 szerepet tőlt majd be ( szinte a semmiből válik klasszissá )
Illetve talán még sikerűl nyélbe ütni pár üzletet is ez mellett
4 éve
Kozben a skysport szerint a S'otontol johet meg Cedric is a vedelembe 5 misiert

Szólj hozzá