Az Arsenal hosszú évek óta ismét megteheti, hogy nagyobb nevet -jobb eseteben neveket- igazoljon a nyár folyamán. Az ágyúsok spanyol középpályása is azon a véleményen van, hogy egyszerűen muszáj erősíteni, ha felakarjuk venni a versenyt a többi nagy csapattal.

Arsene Wenger elismerte, hogy szeretne néhány új játékost szerződtetni, de természetesen a sajtótájékoztatón feltett, átigazolással kapcsolatos kérdésékre ismét kitérően válaszolt a francia, s ahogy eddig sem, így ez alkalommal sem volt hajlandó elárulni, kit szeretne leigazolni.

Egybehangzó értesülések szerint Wenger első számú célpontja Luis Suarez lett, akiért már volt egy visszautasított ajánlata a londoniknak, de most egy új, 35 millió eurós ajánlattal állhatnak elő. Több mint valószínű, hogy ezt is visszadobják majd a Mersey-partyak, de 40 millió akár elegendő lehet, s a nagy riválishoz igazolhat az Urugay-i, akinek feltett vágya, hogy a Bajnokok Ligájában szereplejen.

Az eddigi Prioritás a Real Madridban futballozó Gonzalo Higuain volt csatár posztra, de a két klub nem tudott megegyezni az argentin áráról, amely 30 millió euró körül mozoghat. Wenger egy középpályást, és egy új kapust is szeretne igazolni.

A klub 2005-ben nyert utoljára trófeát, s Arteta elmondása szerint a csapat hangulatát nagyban növelné, ha sikerülne szerződtetni néhány minőségi futballistát, akikkel valódi esélye lehetne az ágyúsoknak újra kupát nyerni.


A klub azt ígérte, hogy ambiciózus lesz a piacon, s hogy megvannak az anyagi forrásaink nagy játékosok megvételéhez. Őszintén szólva ennek itt az ideje. Ha összehasonlítjuk magunkat a többi nagy angol klubbal szemben, akkor látható, hogy a különbségek nagyok. Most anyagilag erősek vagyunk, s talán a piacon is aktívabbak leszünk, mint eddig voltunk. Mindenképpen érdekes lehet, mert az Arsenal-ra soha nem volt jellemző, hogy őrült pénzösszegeket fizessenek játékosokért.



Izgatott vagyok. Izgatott, mert megígérték a klubnál, hogy nagy játékosokért mennek majd a piacon. Látván a listát azokról, akikkel kapcsolatba hoztak minket, ez valóban így lehet. S ez boldoggá tesz.



Ez abszolút jó hangulatot tud kreálni, és egyszerűen fel kell vennünk a versenyt a többi naggyal szemben ilyen téren is. De azt gondolom, fel fogjuk.



Arteta első szezonja után rögtön megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor kulcsjátékosok távoznak a klubtól. Ilyen volt például tavaly nyáron Robin van Persie sokkoló átigazolása a Manchester United csapatához, vagy Alex Song esete, aki a Barcelonát választotta. Az ezt megelőző évben Cesc Fabregas és Samir Nasri távozott.

Viszont ez az év tényleg nagy változást jelenthet a klub életében, hiszen amellett, hogy a kulcsjátékosok készek maradni, és nem szükséges az eladásuk sem, új, minőségi emberek is érkezhetnek.


Nagy különbség van aközött, amikor az új játékosok megszerzésén dolgozol, s nem pedig a kulcsemberek eladásán. A különbség óriási. Ha sikerül minőségi futballistákat szerződtetünk, a pályán is látható lesz a változás. Valójában nem vagyunk messze a sikertől, az egyetlen dolog, hogy mentálisan el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk győzni, s nem foglalkozni azzal, hogy 8-dik éve trófea nélkül vagyunk.



Természetesen csalódott voltam Robin távozása miatt, hisz ő volt a legjobb játékosunk, rengeteg alkalommal ő jelentette a különbséget. De el kellett fogadnunk, hogy új kihívásokra vágyott.



Alex-Oxlade Chamberlain is hasonló vélemény van.


Egy új játékos érkezésével nagyobb esélyed van trófeát nyerni, s emellett ösztönzi a játékosokat arra, hogy kihozzák magukból a maximumot.



Focirajongóként mondom, hogy ez izgatottá teszi az embert. Amellett sem tudok figyelem nélkül elmenni, ha a régi egyesületem, a Southampton szerződtet valakit.



Mindig elgondolkodsz azon, hogy mit tud hozzáadni egy új fiú a csapatod játékához.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
OFF: Valaki látta már Akpomot mosolyogni, vagy egyáltalán mosoly jelét felfedezte már rajta? :D
11 éve
Törölt felhasználó
Cesc marad még egy évet Barcelonában. A vissza szerzésére max jövő nyáron lesz sansz.
11 éve
Törölt felhasználó
Én azért nem lepődnék meg ha a MU-hoz kerülne, mert sokat nem érnek a különböző nyilatkozatok. Meg ha eladná a Barca akkor mindenképpen kellene helyette hozni valaki mást és nem hiszem, hogy a katalánok olyan jó pénzügyi helyzetben lennének. Tehát szerintem maradni fog Barcelonában.
11 éve
Törölt felhasználó
Cesc nem 1x lenyilatkozta nem menne máshova,neki London vörös fele a 2. otthona,higgyünk már neki ő nem felejti el hol lett (és kinek a keze alatt) érett és klasszis játékos,és Wenger is gondolkodás nélkül visszavenné,nem véletlenül engedtük el ilyen feltételek mellett 2 évvel ezelőtt.

Szólj hozzá