Az Arsenal a hivatalos weboldalán erősítette meg, hogy a csapat harmadik számú kapusa, Vito Mannone eligazol a klubtól, s a Sunderland együttesénél folytatja pályafutását.

A 25 éves olasz hálóőr nyolc arsenalos évad után távozik Észak-Londonból, miután 2005-ben a Bolgona együttesétől Arséne Wenger csapatához igazolt.

Mannone az elmúlt évek alatt összesen 25-ször védhetette az első számú csapat kapuját. Az angol élvonalban 2009. májusában mutatkozhatott be a Stoke City ellen. Az olasz kapus számára végül a Hull City-nél eltöltött két kölcsönszerződés jelentette az áttörést: Mannonének volt olyan sorozata az angol másodosztályban, amikor 11 bajnoki meccsből 9-szer nem kapott gólt.

Az elmúlt szezonban Mannone minden addiginál többet védhetett a felnőtt csapatban. Wojciech Szczesny és Lukasz Fabianski hosszú távú sérülései azt eredményezték, hogy Arséne Wengernek bizalmat kellett szavaznia az olasz portásnak, aki így összesen kilenc bajnokin és négy Bajnokok Ligája-meccsen bizonyíthatott.

A Sunderland közleménye alapján Mannone kétéves szerződést írt alá a klubbal, s már az új csapatával fog felkészülni a következő idényre.

Az átigazolási díjat egyik klub sem hozta nyilvánosságra, ám sajtóbecslések szerint Mannonéért 2 millió angol fontot fizetett a Sunderland.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

11 éve
Törölt felhasználó
jól döntött,így a végére teljesen jó kis kapus lett,ugyan nem halmozta a bravúrokat de nem is kellett,mert jól irányította a védelmet és amit kellett megfogott,kérdés mennyire lesz egészséges a Sunderland-i évei alatt.Cesart meg hülyeség lenne nem leigazolni,Londonban szeretne maradni és egyértelműen világklasszis 1. számúként kéne vele számolni,hiába tehetséges kapus Szczesny,de szerintem nem fejlődik megfelelően,pl tavaly rengeteg olyan gólt kaptunk,amit nem lehet egyértelműen ráhúzni,de benne volt,meg amúgy is egy Arsenal szintű csapatnak olyan kapus kell,akinek nem kell magyarázkodnia a teljesítménye után.
11 éve
Törölt felhasználó
remélem nem hozzánk :D
11 éve
Fizetésre értettem a világklasszist. Gyanítom egyiknek sincs 100 alatt a fizetése, és nem hiszem, hogy ilyen jó anyagi helyzetbe lenne a Fiorentina, hogy ezt megengedhesse magának. Szóval én biztosra veszem Jovetic eligazolását firenzéből, csak az a nem mindegy, hogy hová megy.
11 éve
Törölt felhasználó
Egyikük sem világklasszis, de az elméletedhez is hozzászólva, benne van a pakliban, hogy megpróbálkozunk majd érte, hacsak nem lett elegünk belőle mostanára, ami nem lepne meg.
11 éve
Másik téma: Csak én találom furcsának Gomez Fiorentinába való igazolását, míg Jovetic ott van még. A Higuain ügy egyre húzódik, és elvileg a montenegrói volt az első számú célpontunk. Lehetséges, hogy Gomezre vártunk végig, hogy legyen pótlása Joveticnek, és hogy őt igazoljuk le Higu helyett?
Nem akarok ilyen összeesküvés elméleteket gyártani, csak kicsit furcsának tartom, hogy a Fiorentina megteheti(?), hogy két világklasszis csatáruk legyen..

Szólj hozzá