Wojciech Szczesny és Lukasz Fabianski újabb sérüléseiket követően ismét Vito Mannone vette át a kapusi teendőket az Arsenalnál, az olasz kapus így kedden, a Montpellier ellen ismét visszakerült a kezdőbe azok után, hogy a szezonban már két bajnoki mérkőzésen védhetett.

A Bajnokok Ligájából azonban nem voltak pozitív élményei Mannonének, hiszen a tavalyi szezonban a tét nélküli Olympiakosz elleni csoportkör-meccsen óriási hibát vétett a kapus, amikor az ellenfél kísérleténél lukat rúgott, amiből pár másodperccel később gól lett.

A Montpellier ellen azonban szépen állta a sarat Mannone. Bár a góltalansági mutatója megszakadt Belhanda értékesített büntetője miatt, a fiatal olasz remekül hárította a tavalyi francia bajnokcsapat kísérleteit.

"Minden kapusnak van egy sajátos útja, én sem vagyok különb. Nekem is voltak nehéz pillanataim, de feltűrtem a ruhám ujját, és elkezdtem még keményebben dolgozni." - mondta Mannone.

"Azt gondoltam, hogy érdemes lenne a Hullhoz menni. Normális esetben senki nem akar odamenni, de végül 24 meccs folyamatosan a kapuban szerepelhettem - nekem pedig pont ez kellett. Sokat segített abban, hogy elhiggyem: képes vagyok az első számú kapusi poszt betöltésére."

Egyelőre nem tudni, hogy Szczesny visszatérhet-e a Manchester City elleni rangadóra, de ha esetleg nem, Mannone készen áll arra, hogy a továbbiakban is megtartsa a kezdőbeli helyét az Arsenalnál.

"A Southampton elleni meccsen a menedzser beszélt velem, s úgy éreztem, hogy már ő is látja, hogy készen állok arra, hogy én legyek az első számú kapus."

"Remélem, hogy a Montpellier elleni meccsünk végeredménye után ez is marad a helyzet."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

12 éve
Törölt felhasználó
Felkötheti a gatyát, mert a City ívelgetni fog :-S
12 éve
Törölt felhasználó
Nem megsérteni akarom Mannonét, de úgy könnyű okosnak lenni, hogy Szczesny sérült.
12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Ticonderoga Szczesnynek is kb annyit esélye lett volna kivédenie azt a lövést a végén mint Mannone-nak, szerintem mondhatjuk hogy magabiztosan védett az olasz. Azért pár éve Almulniától nem láttuk ezt 90. percet a vonalon állt és egy beadást nem húzott le. De Wenger tudja ki mikor a legjobb a kapuban. Jó volt látni az 1-2 elmúlt évben a kapus teljesítményeket Szczesny nagyon jó volt Fabianski is remek volt amíg nem sérült meg a mu meccs előtt az olaszról még nem nyilatkozok úgy néz ki lesz pár hónapunk értékelni( bár fura ez a boka sérülés Szczesnynek amikor hétvégén még védett).



12 éve
Törölt felhasználó
Azért azt tegyük hozzá, h Mannone azért nem kapott gólt, mert amikor ő állt a kapuban, akkor elég jó volt a védelmünk. A Montpellier elleni meccsen pedig mákja volt a végén, amikor pont a kezébe lőtték a labdát. Azon kívül pár egyszerű labdát kellett elkapnia.
Az tény h egy kis versengés nem árt, de én Mannonet nem erőltetném mint első számú kapus.

Szólj hozzá