Wojciech Szczesny bokasérülése miatt ismét Vito Mannone kerül majd az Arsenal kapujába a keddi, Montpellier elleni Bajnokok Ligája-meccsen, árulta el Arséne Wenger a hétfői sajtótájékoztatóján.

A lengyel kapus bokája még a Southampton elleni meccs előtti bemelegítésen sérült meg, s bár a játékot végig tudta vállalni, könnyen lehet, hogy a sérülés is közrejátszott a Szentek szépítő találatát megelőző hibájában.

Miután a második számú kapus, Lukasz Fabianski is sérüléssel küszködik, újfent Mannone lesz a hálóőr az Arsenal meccsén - ez azonban jó ómen lehet a gárdának, hiszen az olasz kapus már kétszer is védhetett ebben a szezonban: a Stoke és a Liverpool ellen - mindkétszer kapott gól nélkül játszotta végig a kilencven percet.

"Vito nagyszerűen teljesít, s most versenyben van az első számú kapusi posztért." - mondta Wenger még a múlt héten.

"Ez azért is érdekes, mert a nyár folyamán távozhattott volna, de végül maradt. A szezonban két meccsig ő lehetett az első számú hálóőrünk, s bár az állandó főkapus jelenleg Szczesny, az ő és Fabianski sérülései utat nyitottak Mannonének, hogy bebizonyítsa: alkalmas a feladatra."

"A Montpellier ellen most újabb lehetőséget kap a bizonyításra. Megvan a hite és a mentális erőssége, hogy éljen ezzel."

Érdekesség, hogy Mannone cseréje a papíron az ötödik számú portás, James Shea lesz a keddi mérkőzésen.

"A szezon elején Shea az ötödik számú kapus volt, most pedig ő a második számú. Ilyen gyorsan változnak a dolgok a futballban."

"Szczesny és Fabianski sérültek, a negyedik számú hálóőrt, Damian Martinezt pedig nem tudtuk regisztrálni a B-listára, így Shea maradt az egyedüli bevethető kapusunk a holnapi meccsre."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
Törölt felhasználó
nem akarom bántani Szczesny-t mert,nálamis ő az 1. számú és kedvelem is a játékát,de akkor is stagnál a fejlődése,az hogy a Szentek ellen sérülten játszott nem volt profi,mert egy dolog hogy nyertünk és belefért ez az egy baki,de benne volt a pakliban az is hogy emiatt a húzása miatt kapunk ki.
12 éve
Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy Szczesny már akkor is sérülten, meg most is sérülten védett. Most képzeljük el, mi lett volna, ha Wenger lehozza a S'oton elleni meccs közben a hibája meg a kirúgásai után. Senki nem vette volna be, hogy sérülés miatt történt minden.Mannone pedig olyannyira nem volt kiemelkedő, pl. a Stoke túlságosan nem vette igénybe a képességeit, de a Liverpool ellen voltak hibái, amikből hála Istennek, hogy nem lettek gólok.
12 éve
Törölt felhasználó
szezon előtt én sem gondoltam volna hogy Mannone így fog teljesíteni,de Szczesny a tavalyi szezon végén és most sem nyújtott egy olyan hatalmas nagyot,Vito akármennyire is bizonytalan volt nem kapott gólt,Wojo igen,tehát igen,az olasz mehet az egyes számú mezért..
12 éve
Hát azért ezt én nem mondanám...
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon,az Eb előtti utolsó edzőmeccsen sérült meg,ez a hivatalos a többit meg kitudja,őszintén nemis bánom,Mannone eddig tökéletes ellenfele Szczesnynek.

Szólj hozzá