Az Arsenal pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy egy új, 150 millió angol font összértékű megállapodást értek el az arab Fly Emirates légitársasággal egy hosszú távú szponzori megegyezés keretében.

Ennek értelmében a csapat mezein a 2018/19-es szeozn végéig a légitársaság logói lesznek láthatóak, míg a stadion névhasználati jogát immáron 2028-ig birtokolja az Emirates.

Ez a megállapodás kulcsfontosságú lehet az Arsenal önfenntartó modellje szempontjából, miután az előző szerződés - ami 2014-ig továbbra is érvényben marad - értelmében a mezszponzori szerződésből évente 7 milliót kapott a csapat. Ez a számadat az elkövetkezendő öt évre évi 30 millió fontra módosul.

"A mai egy nagyon izgalmas nap az Arsenal futball klubnak és a csapat rajongóinak is." - mondta Ivan Gazidis, az Arsenal mai rendkívüli sajtótájékoztatóján.

"Az Emiratesszel kötött megállapodásunk az Arsenal filozófiájának tanúságtétele. Az előző szerződésünk kulcsfontosságú volt, hogy a Highbury-ből az új stadionunkba költözzünk, a mostani megegyezés pedig egy újabb lépés, hogy ott maradjunk a világ vezető futballklubjai soraiban." - mondta a dél-afrikai vezérigazgató.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

11 éve
fecc04: Nekem semmi bajom dj-vel, felőlem maradhat 4. számúnak. Viszont én azt nem értem, hogy miért ilyen szar a védelmünk, mikor jó képességű játékosok alkotják a hátsó alakzatot, errefel rendre gyerekes hibák miatt kapjuk a góljainkat.
11 éve
Törölt felhasználó
Fabianski, Arshavin és Squillaci szerződése lejár a nyáron, ők már biztosan távoznak. Sőt, Arsha már lehet, hogy télen. Bendtner szerintem nem is lehet kérdés, amikor már a Sp*rs-be is menne, akkor majd még ő fog Arsenal mezt húzni?! Kizárt. Santos távozásáról is sok pletyka volt már - bár ezt cáfolta. Nem zárnám ki az ő távozását sem. Chamakh-ot pedig éppen most hozták szóba újra a Bordeaux-val, miszerint már télen távozhat. Djourou-val nem tudom mi a problémátok. 4. középső védőnek tökéletes, sőt ha meccsre kész formában van, akkor nála jobbat az ő betöltött szerepére nem találnánk - maradjon csak!
11 éve
A felsorolt játékosokkal csak annyi a gond, hogy senkinek se kellenek, mert akkor a fizetési igényük, hogy a kisebb csapatok nem tudják megfizetni. Inkább itt maradnak a szerződésük lejártáig és nem csinálnak semmit, de így is megkapják a lóvét. Ha ennyi pénz van akkor inkább annak egy részét arra fordítanám, hogy ezeket a játékosokat felmenteném a szerződésük alól és onnantól azt csinálnak amit akarnak, de a csapattól nem húznak le több százezer fontot hetente.
11 éve
Törölt felhasználó
70 millából játékos? Én is eladnám először Squillacit, Djourout, Fabianskit, Mannonet, Chamakhot, Bendtnert, Parkot, Santost, és még talán Arshavint a magas fizetése miatt, és Diabyt, mert egyfolytában sérült, és csak viszi a pénzt. Ramsey mehetne kölcsönbe vhova amíg megtalálja a formáját. Így lenne legalább 90 milla játékosokra. Ebből vennék egy kapust, h Szczesnynek legyen konkurenciája, egy baloldali védőt, egy több poszton bevethető középpályást, és egy technikás támadót. Ezek mellett meghosszabbítanám Walcott szerződését, és ha még beleférne, akkor kölcsönbe elhoznék egy középpályást, mert ott mindig sok sérültünk van. Ja és még Henryt, akár végleg, akár kölcsönbe, csak jöjjön :D Én erre költeném el :)
11 éve
Törölt felhasználó
Há, jó újra a fedélzeten látni az öreg Redknapp-et (:
A QPR szurkolók már a múlt héten is az ő nevét írták ki a transzparensekre, úgyhogy remélem, hogy a csapatra olyan motivációs hatással lesz, hogy ma pontot csennek az MU-tól :D

Szólj hozzá