Az utóbbi hetekben, hónapokban az Arsenal szurkolói okkal kifogásolhatják a kapitány, Thomas Vermaelen játékát.

Egyesek szerint Arséne Wenger hibát követett el azzal, amikor nem Artetának, hanem a belga védőnek adta a csapatkapitányi karszalagot, mások pedig Vermaelen játékát és teljesítményét nem értik, miután a játékos mostanság hibát hibára halmoz. Robin van Persie gólja a Manchester United elleni meccsen például Vermaelen hibájából esett meg.

Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Vermaelen nem fizikálisan fáradt el, hanem a játékosnak az önbizalmával lehetnek problémái.

"Egy játékos mindig több nyomást vállal magára, ha ő a kapitány. Ez esetben ugyanis ő akar lenni a legjobb játékos a csapatban. Ugyanakkor nem lehet valaki védő anélkül, hogy ne hibázzon." - mondta Wenger.

"Egy hiba után pedig talán még nagyobb nyomás lesz az illető játékoson, mert úgy véli, kapitányként nem lehet hibáznia."

"Thomas egy olyan játékos, aki nagyon részt vesz a meccsekben, reggeltől-estig a futballnak él. Nagyon sokat gondol a játékra, s nagyon jól akar teljesíteni."

"Ha megérdemli, hogy játsszon, akkor játszani is fog. Függetlenül attól, hogy ő a kapitány, én úgy gondolom, hogy megérdemli a játékot. Stabilitást ad a hátsó alakzatnak, s ez nagyon fontos."

"Ráadásul fizikálisan kiváló formában van, kedden kimagaslóan játszott. Azt gondolom, hogy amik történtek vele az elmúlt három hétben, azok visszavetették az önbizalmát is, mert fizikálisan nagyon a topon van."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Törölt felhasználó
Verma és Santos az utóbbi időben nagyokat hibázott, de a hibáik súlyát növeli a posztjuk rendesen. Giroud vagy Walcott kihagyott helyzeteiről nem szól annyi hir, pedig legalább akkora hibák, amikor ők tiszta helyzetben nem lövik a hálóba a labdát. Ha egy védő hibázik és gól lesz belőle, akkor annak van látszata és mindenki azt emlegeti. Viszont ha egy csatár nem lő gólt egy helyzetből, akkor nincs gond, mert a következőt belövi és mindenki elfelejti az előző helyzetet.
11 éve
Törölt felhasználó
Santos-t ma nyugodtan lehet a kezdőbe jelölni. Én úgy látom, hogy a brazilnak csak a sebességével akadnak gondjai, egyébként egy nagyon technikás játékosról van szó, és segíti a támadásokat is.

Verma-nak kell egy kis idő, hogy visszanyerje a formáját. Hiányolom tőle azt a mentalitást, amit akkor mutatott, mikor ide szerződött. Nem ismert lehetetlent, könyörtelen volt a csatárokkal szemben, ez HIÁNYZIK belőle, ezért lett VERMINATOR!
11 éve
Törölt felhasználó
Én se tudok rá haragudni, szerintem maradjon csak a bal oldalon, amíg nem tér vissza Gibbs, nem volt ez rossz a Schalke ellen, csak az ilyen második gól előtti szituációkat be kell tanítania Bould bácsinak.

Szólj hozzá