Minden idők egyik legizgalmasabb meccsével, 7-5-ös eredménnyel jutott tovább az Arsenal a 2012/13-as ligakupa sorozat negyeddöntőjébe, miután megverték a hazai pályán játszó Reading együttesét.

Pedig minden jel arra utalt, hogy az Arsenal idei ligakupa-szereplése mindössze két fordulóig tartott. Az Arsenal ugyanis pocsékul kezdte a meccset, támadásokat egyáltalán nem sikerült kialakítaniuk a vendégeknek, hátul pedig igen komoly problémákkal találták szembe magukat.

A Premier Ligában gyengélkedő Reading azonban komolyan vette a mérkőzés elejét is, s sorra dolgozták ki az akciókat a Kékek. Az offenzívákban azonban rendre besegített az Arsenal hátsó alakzata, s így már a 11. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, miután Jason Roberts teljesen üresen állva már csak bepofozta a labdát Martinez kapujába. 1-0.

Hét perccel az első találat után ismét folytatódott az Arsenal pechszériája. A Reading játékosai a jobb szélen csúnyán becsapták Miquelt és az alig védekező Gnabry-t, ám a befejezésüknél kapóra jött Koscielny hibája - a francia ugyanis öngóllal növelte a Reading előnyét. 2-0.

Alig egy minutum telt el a második gól után, amikor Mikele Leigertwood a tizenhatos pereméről rátűzte a labdát az Arsenal kapujára - a játékszert pedig Martinez bevédte. S hogy kialakuljon a döbbenetes 4-0-ás állás, Noel Hunt a 38. percben kapitutálta az Arsenalt.

Hogy valami támadásféle azért maradjon az Arsenalnak az első játékrészben arról Arshavin és Walcott gondoskodott: az orosz kiugratásából ugyanis az angol játékos szépíteni tudott még a félidő előtt - ám még ekkor is rendkívül valószínűtlennek tűnt, hogy az Arsenal visszatérjen a mérkőzésbe.

A második félidő első tizenöt perce folyamán a Reading valósággal odaszegezte az Arsenalt Martinez kapujához, s néhány alkalommal csak a jó szerencsén múlott, hogy ne szülessen meg a Kékek ötödik találata.

Arséne Wenger azonban érezte, hogy bele kell nyúlnia a meccsbe, így egy óra elteltével jöhetett Olivier Giroud, s egy új lendületet adó fiatal középpályás, Thomas Eisfeld Frimpong és Gnabry helyére.

Az eddigiek folyamán a gólszerzés terén nem éppen sziporkázó Giroud azonban hasznos cserének bizonyult, hiszen Walcott szögletét követően két perccel a beállása után tovább tudta csökkenteni az Arsenal hátrányát, ekkor az állás 4-2 volt.

A Reading eztán csak kontrákra építkezett, az Arsenal pedig - bár jelentős formajavulást eszközöltek az első félidőt követően - csak a helyzetekig jutott. A 89. percben azonban egy halvány reménysugár jelentkezett a Reading stadionjában, amikor az első félidőben pocsékul játszó Koscielny 4-3-ra alakította az eredményt.

Az igazi döbbenet azonban csak a hosszabbítás utolsó másodperceiben jött el, amikor a 96. percben egy kontrát követően Theo Walcott közeli helyzetben rárúgta a labdát a Reading kapujára. Bár a felvételek alapján nem egyértelmű, hogy a labda bent volt-e teljes terjdelemében a kapuban, a második hullámban érkező Jenkinson erről is gondoskodott, s a fiatal angol találatával még időben egyenlített az Arsenal.

A lélektanilag fontos gól az Arsenalnak jött jól, ők kezdtek el támadni a hosszabbítás első félidejében, majd Chamakh volt az, aki a 103. percben a tizenhatoson kívül megpróbálkozott egy erős lövéssel: s ezzel az Arsenal megfordította az eredményt: 4-5 volt az állás ekkor.

A meccsben azonban nem csak az Arsenalt illetően volt benne a fordulat, hanem a QPR-éban is: a csereként beálló Pogrebnyak ugyanis a 115. percben lehűtötte az Ágyúsok ünneplését, s egyenlített.

A túlságosan kinyílt Reading-védelem azonban végül megbosszulta magát. A 120. percben az Arsenal előbb kontrából, Walcott révén volt eredményes, majd a 123. percben egy komoly védelmi hibát követően Chamakh volt az, aki átemelte a Reading kapusa fölött a labdát.

Ezzel pedig kialakult a 7-5-ös végeredmény,ami összességében futball-történelemnek is minősülhet a drámaisága miatt.

Eredmény: Reading-Arsenal 7-5 (h.u.) Gólszerzők: Roberts ('12), Koscielny ö.g. ('19), Leigertwood ('20), Hunt ('37) ill. Walcott ('45, '90, '120), Giroud ('64), Koscielny ('89), Chamakh ('103, '120)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (577)

11 éve
Aztarohadt! Hazardka ennyit ki tudott alkudni magának! Hát, ha a Lille anno elfogadott volna egy 20 milliós ajánlatot tőlünk ezek szerint akkor sem jött volna a kis köcsög. Az pedig eddig is egyértelmű volt, hogy van Persie nem koldulni ment mencseszterbe.
Mindenesetre ezeknek nem kell WC papírra költeniük, mert van mivel kitörölniük!
11 éve
Törölt felhasználó
Egy kis érdekesség ma estére. A top 10 fizetés a PL-ben (RvP kicsit megugrott a listán):

1. Eden Hazard (Chelsea) - 185 (ezer font)
2. Wayne Rooney (Manchester United) - 180
3. Robin van Persie (Manchester United) - 180
4. Yaya Touré (Manchester City) - 180
5. Carlos Tévez (Manchester City) - 180
6. Fernando Torres (Chelsea) - 175
7. John Terry (Chelsea) - 175
8. David Silva (Manchester City) - 160
9. Samir Nasri (Manchester City) - 140
10. Frank Lampard (Chelsea) - 140

3 klub szerepel csak a top 10-ben, azért ez durva. Bár sztem a top 20-ban is csak ők lennének. Ezek után sztem felesleges a Nasri és RvP féle játékosoknak azt nyilatkozniuk, h nem a pénzért léptek le.
11 éve
Törölt felhasználó
Most nézem Diaby még mindig nem bevethető... vicc ez az ember. Hatalmas játékos lehetne csak épp semmit nem érünk el vele... egyfolytában sérült.. csak nyeli a pénzt a semmiért... télen el kéne adni. Lehet vmi francia vagy vmi más gyengébb ligában menne neki sérülés nélkül. Kár, hogy Gibbs se + SZCZ sem épült fel, nagy szükség lenne rájuk főként Gibbsre... Santosban nem igazán bízok, lehet még az Reading elleni ifis is jobb lenne helyette...
11 éve
Törölt felhasználó
Jaj de szép párosítás :D Mondjuk a Reading elleni első félidőt nem szívesen látnám újra ellenük, mert akkor aztán szégyen lenne kiesni.
11 éve
Törölt felhasználó
Ilyen csapat ellen stream? Örüljünk, ha egyáltalán világítás lesz a pályán. :D

Szólj hozzá