Két súlyos vereséget követően az Arsenal győzelmi kényszerben volt az idei Premier Liga-bajnokság 9. fordulójában - az Ágyúsok a szezonrajtnál beragadó Queens Park Rangerst látták vendégül az Emirates stadionban.

Arséne Wenger mindenkinek óriási meglepetést okozott azzal, hogy Jack Wilshere-t a vártakkal szemben már a kezdőbe nevezte a QPR ellen, sőt, Bacary Sagna is visszatérhetett a felnőtt csapat kezdőjébe a májusi lábtörését követően. Az Arsenal kezdője Mannone, Sagna, Vermaelen, Mertesacker, André Santos, Arteta, Wilshere, Podolski, Cazorla, Ramsey és Giroud voltak.

Az önbizalo híján álló Arsenal igyekezett már a kezdetektől fogva felpörgetni a meccset, ám előbb André Santos, majd Giroud tüzelt mellé Julio Cesar kapujának.

Külön öröm volt Wilshere játékát nézni. Bár az angol játékos - Wenger állítása szerint 80%-ig volt meccs fitt - 14 hónapot hagyott ki különböző súlyos sérülések miatt, ez egyáltalán nem látszott a játékán: Wilshere remekül szervezte az Arsenal játékát, s csak kevesen múlott, hogy az indításaiból ne szülessen meg az Ágyúsok találata. Ennek ellenére az Arsenal gólnélküli döntetlennel mehetett el a félidőre.

A második játékrészben már a QPR is felpörgött, ám az Arsenal védelme nagyszerűen tette a dolgát, s sikerült minden alkalommal lesre állítani a Zamora-Junior Hoilett kettőst.

Az idő azonban fogyott, s a 80. percig a legnagyobb Arsenal-helyzet Mertesackaré volt, ám a német védő fejesét remekül hárította a brazil válogatott kapusa.

További gondot jelentett Wenger számára, hogy a 71. percben beállt Gervinhót tíz perccel a pályára lépését követően hordágyon le kellett cserélni, így kapott lehetőséget Andrey Arshavin.

Az áttörést végül a 80. perc egyik szituációja hozta, amikor Stephane MBiát törlesztésért kiállította Anthony Taylor játékvezető, ám a QPR úgy tűnt, hogy tíz emberrel kibírja az utolsó rohamokat.

Végül Arshavinék tettek arról, hogy ez ne így legyen: a 82. percben az orosz remekül adta be középre a labdát, ám Giroud fejesét Julio Cesar ki tudta ütni. A játékszer azonban Artetához került, akinek az első kísérlete a keresztlécen csattant, ám az onnan levágódó labdát végül sikerült bejuttatnia a QPR kapujába. Apró szépséghiba lehet azonban, hogy a felvételek alapján Arteta valóban lesen állt Giroud fejesénél...

Az utolsó tíz percben is maradtak izgalmak: a QPR pontrúgásokból és Jamie Mackie egyéni akciójából egyenlíthetett volna, ám a védelem - főleg Mannone - remekül tették a dolgukat, így két elvesztett meccs után végre besöpörte a három pontot Wenger együttese, s ezzel az Arsenal feljött a tabella negyedik helyére.

Folytatás kedden a Reading ellen, a ligakupában.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (108)

11 éve
Törölt felhasználó
Gervinho biztos befele cselezett volna, ő okos volt és beadta amiből gól lett. Remek kiegészítő ember az orosz, egyedül az a 80 ezres fizetés nem illik egy tartalék játékoshoz. Ha most elengedne a fizetéséből 25-30 ezret akkor maradhatna felőlem akár jövőre is. Ám álmodozni szép ahogy mondják..
11 éve
Annyiból igazat adok, racsem, hogy Arshavin még 32 évesen is pluszt adhat a csapathoz, én például nagyon kedveltem a QPR elleni meccs utolsó tíz percét, amikor hol Arsha volt a szélen, hol Cazorla. Arshavinnál a motivációt kell megfogni, és talán ő is motiváltabb lehet azzal, hogy ha most sikerül villantania, akkor odaszerződik jövő nyáron, ahová akar. Ezt ki lehet használi. Az biztos, hogy a Reading ellen fogjuk látni.
11 éve
Törölt felhasználó
Bár én is tisztában vagyok vele, hogy Arshavin túl van már a csúcson, de szerintem kaphatna egy kicsit több lehetőséget. Az idei szezonban eddig egyszer volt kezdő, és három alkalommal kapott lehetőséget csereként. Így sikerült neki összehoznia 1 gólt, és 3 gólpasszt. Azért ez nem olyan rossz mutató.
11 éve
Törölt felhasználó
remélem santos nem kezd az mu ellen, mert valencia/rafael elég veszélyes lesz az ő oldalán. ha ő kezd, megint átjáró ház lesz a bal oldal. inkább vermaelent raknám ki szélre, mégha ő sem tudja ott a legjobbját nyújtani
11 éve
fecc04: tegnap már láttam, nézegettem a youtube-t,mert gondoltam,hogy tesznek fel róla videót! :) Ez a gyerek, hatalmas erősségünk lesz idén!Megérdemli a 10-es mezt!

Szólj hozzá