Thomas Vermaelen összetartást sürgetett az Arsenalban azok után, hogy a csapat két kínos vereségen van túl, előbb múlt szombaton a bajnokságban, a Norwich ellen, majd szerdán, a Bajnokok Ligájában a Schalke ellen.

A csapatkapitány azonban úgy véli: az Arsenal kerete elég erős ahhoz, hogy a legmagasabb szinten is helyt álljon, ráadásul Vermaelen szavát erősíti az a tény is, hogy hamarosan több játékos is visszatérhet a csapatba: Wilshere, Frimpong és Sagna hétfőn már a teljes meccset lejátszhatták az Everton ellen az U21-es ligában, s közel áll Szczesny, Gibbs és Rosicky visszatérése is.

"Csalódást keltő meccseken vagyunk túl. Ez egy kicsit frusztráló, nehéznek tűnt helyzeteket teremteni az elmúlt két meccsen. Szerdán két gólt kaptunk, ami csalódás." - mondta Vermaelen.

"Úgy hallottam, hogy mindössze egy kapuralövésünk volt a Schalke ellen, ez nyilvánvalóan nem elég. Alapvetően ez az egyik erősségünk: elég technikás csapat vagyunk ahhoz, hogy sok helyzetet alakítsunk ki, s ezáltal sok gólt szerezzünk."

"Ilyen helyzetben nehéz optimistának maradni, s minden nap egyre komolyabban kell venni a dolgokat. A pozitív szemlélet vissza fog térni."

"Most az a legfontosabb, hogy egy csapatként tartsunk össze. Természetesen az elmúlt két meccs eredményei elfogadhatatlanok, de most együtt kell ezt a helyzetet átvészelnünk. Pozitívan állok a dolgokhoz, mert hiszem, hogy a csapatban rejlik erősség."

"A futballban azonban gyorsan változnak a dolgok, s ez az, amit különösen kedvelek Angliában: sűrűn játszunk meccseket ahhoz, hogy változtassunk ezen a negatív helyzeten, ráadásul sorra jönnek vissza a sérült játékosok is."

"Szombaton a QPR ellen egy remek esélyünk lesz arra, hogy győzzünk. Koncentrálnunk kell, s pozitívnak kell maradnunk. Ha keményen dolgozunk szombaton, meg fogjuk nyerni a meccset." - mondta Vermaelen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá