Alex Oxlade-Chamberlain a következő szezonra nézve azt a célt tűzte ki magának, hogy a csapat szurkolóinak akar minél inkább bizonyítani a teljesítményével.

A 19. születésnapját ma ünneplő Chamberlain tavaly nyáron igazolt az Arsenalhoz a Southampton együtteséhez, s az energikus játékát hamar megkedvelték az Ágyúsok szurkolói. Az egyik legjobb meccsét az AC Milan elleni visszavágón teljesítette, méghozzá a középpálya közepén - ez a szereplés pedig végül meghívót jelentett a fiatal játékos számára az angol felnőtt válogatottba az Európa-bajnokságra.

Chamberlain a következő szezont illetően folytatni szeretné a fejlődését az Arsenalnál, a játékos főleg a szurkolóknak akar bizonyítani.

"Elég, ha az emberek egyszer megnézik Lionel Messi játékát, s onnantól kezdve valami különlegeset várnak tőle. Szeretnék én is ilyen játékossá válni, aki a játékával izgalomban tarthatja a szurkolókat és a nézőket." - mondta Chamberlain az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Persze, nem mindig mehet úgy a játék, vannak olyan meccsek, amikor semmi nem jön össze, s vannak olyan meccsek, amikor a játék más aspektusaira - például a védekezésre kell jobban odafigyelni. Ekkor lehetnek majd csalódott morajok a közönségtől."

"Ugyanakkor a csapatban mindenkinek számolnia kell az elvárásokkal - emiatt minden egyes alkalommal, amikor pályára lépünk, óriási felelősségünk van atekintetben, hogy hozzuk a várt eredményt. Ez azonban része a mi munkánknak, ráadásul a közönség helyett inkább én szeretem a nyomást magamon tartani."

Chamberlain egyúttal elárulta, hogy az elmúlt egy év óriási felemelkedést hozott a számára.

"Mintha csak tegnap lett volna, hogy az Arsenalhoz igazoltam. Az elmúlt egy év alatt óriásit léptem előre. Az első arsenalos szezonom remek volt, még akkor is, ha tudom, hogy néhányszor hibáztam is - ezekből igyekszem majd tanulni és még jobbá válni."

"Főleg az újév után kezdtem el rendszeresebben a csapatban szerepelni, amit főleg annak tudok be, hogy érettebbé váltam. A Southampton és az Arsenal akadémiáin technikai oldalról remekül felkészítettek és úgy vélem, egy játékos fő kvalitásai már fiatalabb korában is kiderül. Ugyanakkor az Arsenal felnőtt csapatában edzvén még inkább érettebb lettem."

"Mindig is hittem a képességeimben, de tudom, hogy nem szabad elszállnom. Gyorsan tanulok, és megnézem a többi játékost, hogy ők hogyan csinálják. Ha ezt továbbra is így folytatom, akkor bízom abban, hogy nagyszerű játékos lehetek."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
Törölt felhasználó
Boldog születésnapot! Ez a kölök ilyesztően profi! :coolhmm:
12 éve
Egy igazi profi, már most! Boldog szülinapot Oxi!
12 éve
Törölt felhasználó
off: sahin holnap megy orvosira a liverpoolba :( Ki érkezhet a helyette??
12 éve
Törölt felhasználó
Hatalmas figura,2 éven belül sima kezdő!!! 🧀
12 éve
Törölt felhasználó
Hihetetlen mennyi potenciál van ebben a srácban! Sosem elégedett magával, mindig a jobbra törekszik! Respect!

Szólj hozzá