Gilles Grimandi, az Arsenal franciaországi játékos megfigyelője szerint a Laurent Blancot váltó Didier Deschamps-nak Laurent Koscielny-t kellene első számú hátvédként kezelnie a válogatottat illetően a jövőben.

A nyári Európa-bajnokságon - a szakember szerint - sem Adil Rami, sem Philippe Mexes nem nyújtott maradandó teljesítményt, míg Koscielny, akárhányszor kapott esélyt, mindig villogott. A szerbek elleni barátságost követően élesben a spanyolok bizonyíthatott az Arsenal védője, s bár a gallok kiestek a címvédő ellen, a statisztikák szerint a franciák legjobbja Koscielny volt.

"Koscielny bebizonyította, hogy mi tud hozzátenni a francia válogatotthoz, Blancnak sokkal többet kellett volna számítani rá. Laurent a legjobb akar lenni a saját posztján. 2010-ben, amikor leigazoltuk a Lorienttől, sokan kétkedtek, de mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy jó döntés volt őt az Arsenalhoz hozni. Éppen nemrégiben kaptam egy üzenetet Lilien Thuramtól, aki meglepődött azon, hogy Laurent mennyire erős védő." - mondta Grimandi a francia le10sport-nak.

A szakemberrel egyetért a Tours sportigazgatója, Max Marty is, aki még 2005-ben igazolta el Koscielny-t.

"Laurent kulcsembere lesz a francia válogatottnak, bár számomra ő már most is az. Igazából az a meglepetés, hogy még nem alapember a csapatban. Az viszont biztos, hogy lesz fordulat az ügyben. Laurent az egyik legkiteljesedetebb modern védő jelenleg." - mondta Marty.

A vélemények abban is megegyeznek, hogy Koscielny a viselkedésével is példát mutat a botrányoktól nem mentes francia keretben.

"Egyedül talán az önbizalomban kell alakulnia Laurent-nak, de ez nem az ő hibája jelenleg. A francia válogatott edzőjének egyszerűen éreztetnie kell vele azt, hogy a csapatnak szüksége van rá. Nem kell rá felesleges nyomást helyezni, de ezt muszáj közölni vele." - mondta Arnaud Le Lan, Koscielny korábbi csapattársa.

Grimandi hozzátette, hogy

"Koscielny példája nagyon ritka: óriási utat tett meg a Toursból az Arsenaltól rövid idő alatt, de emiatt tudja, hogy honnan jött. Ez a futball csodája. A karrierje háttere miatt tudja, milyen nehéz dolog volt így kinőni magát, emiatt pedig végtelenül szerény is."

"Nem beszél feleslegesen. A technikai képzettsége miatt a védelem bármelyik részén megállja a helyén. Nem ő a vezérhang a pályán, de a teljesítményével higgadtságot ad a csapattársainak." - mondta az Arsenal megfigyelője, így nem csoda, ha az Arsenal 2017-ig meg akarja hosszabbítani a játékos szerződését.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
A hozzáállása valóban példaértékű, remélem ezek után többet játszik majd nemzeti színekben. Túlzás nélkül a legjobb középső védő a világon... szerintem.
12 éve
Törölt felhasználó
Kosi,bizonyitott az Arsenalban,a válogatottbeli szereplése az edző balfaszsági szintjétől függ :D
Szerintem már az EB-n kezdő kelett volna,hogy legyen Rami helyett. :)
12 éve
Érdekes, ezek a szakemberek azt mondják, hogy Koscielny mellé Raphael Varane-t kell betenni a válogatottba.

Szólj hozzá