Mikel Arteta úgy véli, az Arsenal csak mostanra állt össze igazán, egységes csapattá, miután a tavaly nyári átigazolási szezonban főleg az utolsó napokban érkeztek meghatározó játékosok, s nem volt idő a nyáron összeszokni.

A 30 éves játékos mindemellett felelevenítette, hogy hogyan csatlakozott az Arsenalhoz az Everton együttesétől, s ismét kitért a Fabregassal való - véleménye szerint felesleges - összehasonlításokra is.

"Emlékeszem rá, mindenki óvra intett attól, hogy az Arsenalhoz igazoljak. Azt hozták fel, hogy Fabregas is távozott, Nasri is elment, s hogy olyan nyomás alatt kell majd játszanom, amit nem lehet majd bírni. Ugyanakkor én már akkor is úgy gondoltam, hogy az Arsenal lesz a megfelelő döntés a számomra." - emlékezett vissza Arteta.

"Be akartam bizonyítani, hogy én nem vagyok sem Cesc, sem Nasri; én Mikel Arteta vagyok, s hogy igyekezni fogok mindent megtenni a csapatomért. Persze, az embereknek joguk van összehasonlítgatni engem bárkivel, de tudtam, hogy ha én is megteszem, akkor csak időt fogok veszíteni. Cesc sem volt ugyanaz a játékos az első arsenalos évében, mint amilyen volt az utolsóban, miközben mindenki azt várta tőlem, hogy én legyek az új Fabregas. Nem hiszem, hogy ez túl sportszerű volt." - tette hozzá.

"Természetesen azért felhívtam Cesc-t az Arsenalhoz való igazolásom előtt, aki nagyon segítőkész volt, sok mindent elmondott."

"Az új játékosoknak aztán az első edzés előtt énekelniük kellett, én a La Bambát válaszottam, talán sokan ismerik. Viszont Per Mertesacker volt a legjobb, ő a Hey! Baby-t énekelte, ő remek volt, miközben mindannyian táncoltunk és daloláztunk."

"Rettentő sokszínű volt az a játékosállomány, amit az Arsenal megvett a tavalyi átigazolási szezonban, jött játékos Dél-Koreából, Elefántcsontpartból, Brazíliából, Németországból és Spanyolországból is. Egyszerűen idő kellett, amíg összeszoktunk, miközben végig nyomás alatt voltunk az eredmények kapcsán - így nem volt könnyű."

"De tudtuk, hogy megvan a tehetségünk ahhoz, hogy talpra álljunk. Senki sem vette félvállról, ha rossz eredmény született, mindenki változtatni akart rajta. Számomra a Bajnokok Ligájában való játék nagyon sokat tett ahhoz, hogy még jobb játékossá váljak. Természetesen a San Siróban elszenvedett 4-0-s vereség nagyon fájdalmasan érintett, de mindenképpen jó volt egy leckének. Reméljük, ilyen nem történik meg többet."

Arteta végezetül a jövőről is beszélt.

"Három hónappal korábban a negyedik hely sem tűnt valószínűnek, most pedig a harmadik hely is valós célkitűzés lett. De fontos, hogy továbbra is ugyanígy küzdjünk, mert a Spurs és a Chelsea is képes zsinórban öt meccset nyerni. Ha nem koncentrálunk eléggé, ismét fordulhat a kocka a tabellát illetően, szóval következetesnek kell maradnunk, s hoznunk kell az elvárt szintet. Nagyon fontos, hogy jól fejezzük be a szezonunkat." - zárta Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
"Az új játékosoknak aztán az első edzés előtt énekelniük kellett" Wenger papa egyik titkos módszere? :D

Szólj hozzá