Thomas Vermaelen lett ismét az Arsenal mindent eldöntő embere. Csakúgy, mint múlt héten a Newcastle ellen, most is a belga védő találatával szerezte meg az Arsenal a győzelmet és a három pontot is, amivel a csapat immáron a dobogón tudhatja magát a Tottenham és a Chelsea előtt.

A játékos a mérkőzést követően a SkySportsnak elárulta, hogy elégedett a gólszerzéssel, de sokkal inkább a csapat mentalitását dicsérte.

"Azt gondolom, a csapatnak csak jót tesz, ha többen is szereznek gólokat. De természetesen lényegtelen, hogy kinek a neve áll az eredményjelzőn." - mondta Vermaelen.

"Persze, hogy boldogsággal tölt el, hogy két héten belül kétszer is én szereztem a győztes gólt. Ugyanakkor a csapat mentalitásával is elégedett vagyok, és azt gondolom, ez még fontosabb. Pontosan emiatt tudjuk megnyerni ezeket a meccseket."

"A Manchester City és a Tottenham is kikapott itt, a Goodison Parkban, s természetesen mi is tudtuk már a meccs előtt, hogy nehéz dolgunk lesz. Az egygólos győzelmünkkel azonban elégedettek lehetünk."

Vermaelen azt is elismerte, hogy bár az Arsenal volt a veszélyesebb csapat az első félidőben, a második játékrészben az Everton sokkal veszélyesebben játszott.

"Az első félidőben remekül kezdtünk, volt is egy pár helyzetünk. A második játékrészben azonban már küzdenünk is kellett, főleg a levegőben. Ugyanakkor ezt is remekül oldottuk meg, ennek az eredménye pedig meg is lett, hiszen nem kaptunk gólt."

A belga játékos azonban leszögezte: a csapatnál csak saját magukra koncentrálnak.

"Azt gondolom, nagyon fontos, hogy a legjobb négyben, talán a legjobb háromban zárjunk. Nem foglalkozunk a Tottenhammel, csak magunkra fókuszálunk, ez a legfontosabb."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
Végre újból összeállt 100%-osan a Vermaelen-Koscielny páros, és ez meg is látszik a védekezésünkön-persze a szélső védők is sokat segítenek ebben-, ami sokkal masszívabb, mint volt korábban.
Vermaelen ahogy visszatért sérüléséből, újból veszélyesek lettek a szögleteink, és szerencsére most be is találtunk. Ez alatt a 3 év alatt az egyik legfontosabb játékossá vált, aki ha kell foggal-karommal védekezik, ha kell sorsdöntő gólt szerez.

Szólj hozzá