A mai napon az Arsenal Liverpool-ban fog játszani, méghozzá az Everton ellen. A mérkőzés 21:00-tól lesz látható.

Az Arsenal számára nem alakult túl jól a 2012-es esztendő első mérkőzései, hiszen az ágyúsok olyan csapatok ellen hullajtottak pontokat, mint például a Fulham, a Swansea vagy a Bolton. A rossz formának köszönhetően az észak-londoniak kikaptak 4-0-ra az AC Milan együttesétől a Bajnokok Ligájában, majd nem sokkal később az FA kupából is kiesett Arsene Wenger legénysége.

Sokak már temették a csapatot, de ennek ellenére az Arsenalnak sikerült felállnia a padlóról, amire eléggé kevesen számítottak. Az ágyúsok szűk egy hónapja győzték le a Tottenhamet, majd nem sokkal később a Liverpoolt, az AC Milant és a Newcastle együttesét is.

A jó eredményekhez hozzájárultak a sérült játékosok felépülése is. Jelen pillanatban 'csak' Frimpong, Coquelin, Wilshere és Mertesacker nincsen bevethető állapotban. Az állandó sérüléssel küzdő Abou Diaby a tegnapi nap folyamán léphetett pályára egy tartalékmeccs keretein belül. A francia játékosnak ugyan sikerült gólt szereznie, de nem sokkal később ismét összeszedett egy kisebb sérülést.

Az Everton hullámzó formát mutat a Premier Leagueben. Az Arsenallal ellentétben David Moyes tanítványai még versenyben vannak az FA kupában. Aktuális ellenfelük a Sunderland, akikkel 1-1-es döntetlent játszottak a hétvégén, így megismételt mérkőzés fogja eldönteni a továbbjutás kérdését. Az előrejelzések szerint az Evertonból Rodwell, Coleman és Gibson fog hiányozni a mai mérkőzésről.

Külön érdekesség, hogy Mikel Arteta nagy valószínűség szerint pályára lép majd a Goodison Parkban. A spanyol középpályás 6 évig erősítette a liverpooli gárdát, mielőtt nyáron az Arsenalhoz igazolt volna. A 29 éves játékos már nagyon várja a találkozót, és reméli, hogy az Everton szurkolók kölcsönös tiszteletet mutatnak majd felé.

Az idei szezonban a két gárda már összefutott egymással, akkor az ágyúsok Robin van Persie gyönyörű találatával győztek 1-0-ra.

A várható kezdő: Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Song, Arteta - Walcott, Rosicky, Gervinho - van Persie

Néhány érdekesebb statisztika:

David Moyes 10. éve irányítja az Evertont.

Az Everton áll a legjobban azon klubok közül, akik negatív gólkülönbséggel rendelkeznek.

Robin van Persie előző 45 Premier League találkozóján 44 gólt rúgott.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

12 éve
Törölt felhasználó
éééés Vermaelen!!:D
12 éve
Linket légyszi!
12 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom, hogy sok szájkaratés itt az oldalon hogyan focizna több, mint 1 év kihagyás után. Ez Ramsey első komolyabb szezonja a PL-ben. Ennyi idő kihagyás után azért kell idő az embernek, mire ismét játékba lendül. Fölösleges kritizálni!
12 éve
Megint lehetne mondjuk 1-6... :) :D
12 éve
Törölt felhasználó
matem: szerintem 10 perccel a meccs előtt kb.

Szólj hozzá