Arséne Wenger továbbra is úgy gondolja, hogy óvatosan kell hozzáállnia Alex Oxlade-Chamberlain szerepeltetéséhez.

Az angol szélső január végén robbant be az Arsenal kezdőcsapatába, a Manchester United ellen, s az azt követő négy meccsen is a pályán várhatta a kezdő sípszót. Chamberlain már augusztus óta az Arsenal keretét erősíti, ám eddig taktikai okok miatt nem játszhatott többet.

Az előző meccseken azonban a jó szereplés miatt vitathatatlanul a rivaldafénybe kerül a 18 éves játékos, többen már arra spekulálnak, hogy Fabio Capello már a felnőtt válogatottban is számít rá a nyári Európa-bajnokságon. Addig pedig marad a klubszereplés, ám Wenger továbbra is kivár a játékos szerepeltetésével.

"Nehéz a helyzet. Miután nagyszerű játékosról van szó, az emberek villámgyorsan feleszméltek, hogy milyen befolyása lehet Alexnek a meccseinkre. Ha nyerni akarunk, akkor őt kell játszatnunk, ez most a felfogás. Jack Wilshere tavaly 20-25 játszott volna, de annyira jól teljesített, hogy 45-ször a kezdőben kapott lehetőséget, most pedig sérült." - mondta Wenger.

Chamberlain pályája pedig kísértetiesen hasonlít Theo Walcottéhoz. Walcott 2006-ban csatlakozott az Arsenalhoz a Southamptonhoz, és így lett kerettag a 2006-os világbajnokságra.

"Nem szeretném összehasonlítani a két játékost. Theo fiatalabb volt, amikor hozzánk igazolt, Chamberlain pedig már lehúzott egy teljes idényt a harmadosztályban, mindössze egy pár kisebb sérüléssel. Theóra óriási súlyt raktak az emberek, mert bár nem is játszott a világbajnokságon, mindenki elvárta tőle a klasszis teljesítményt, pusztán azért, mert kerettag volt. Pedig jól látható, hogy azóta remekül fejlődik nálunk ő is." - mondta Wenger.

"Chamberlainnel kapcsolatban próbálok valami egyensúlyt találni, hogy megkapja a pozitív visszajelzéseket is a jó meccsei után, de ne váljon elbizakodottá. Az összehasonlítás Walcottal azonban más kérdés. Theo nem is játszott még a Premier Ligában sem, és 17 évesen túl korai volt számára a vilgábajnokság." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Gervinho gyönyörű gólt lőtt az elöbb!! :)
12 éve
Törölt felhasználó
A fiatal játékosok a nagy terhelés miatt sokkal jobban kiégnek,de ezt Wenger sokkal,de sokkal jobban tudja. Lehet kritizálni hogy mikor kit és mikor kellett volna be,ill. lecserélni, de kintről nézve soha nem tudjuk meg hogy ki milyen fizikai,ill. pszichés állapotban van.
12 éve
Nemértem miért félti Wenger Chambot sok nagy csapat bátran játszattja a fiataljait akiknek csak akkór van esélyük a kezdőbe kerűlni ha meccseken rendre jól teljesítenek !!! Na most ugye Chambo tökéletesen élt a lehetőséggel ahogy anno Fabregas vagy Wilhsehere is !!! Abban egyetértek hogy vigyázni kell nehogy úgyjárjon mint Wilshere !!! De akkór legyen a cserepadon olyan játékos aki őt esetleg tudná pótolni is mert jelenleg olyan csak 1 (Henry) van és ősem marad már túl sokáig ugyhogy én biztos nem félteném őt minden bajnoki vagy BL-meccsen a kezdőbe állítani mivel így szerez rutint tapasztalatot nem úgy hacsak nézi a padról a meccset !!! Én még Gibbs,Ryo és Lansbury berobbanását várom nagyon remélem őkis hamarosan bebizonyítják hogy helyük vana kezdőben !!!

Szólj hozzá