Az elmúlt időszakban csak Henry visszatérése a tét. A sajtó folyamatosan ettől hangos, hogy milyen jót tesz ez az Arsenalnak. De mit is jelent valójában ez az Amerikaiaknak? A minap ez a kérdés felmerült bennem és elkezdtem böngészni külföldi NYRB csapatával foglalkozó oldalakat. Sajnos ilyenekből nagyon kevés van, de találtam a témával kapcsolatos cikket.

 

Nagyon úgy tűnik, hogy Henry egy kölcsön erejéig visszatér egy rövid időre az Arsenalhoz. Az Arsenal rajongók természetesen ezt pozitívnak látják, hiszen ki ne szeretne egy világklasszis támadót a cserepadon?

 

Nem tervezzük semmilyen játékos kölcsönadását sem. Thierry jelenleg az Arsenalnál edz azért, hogy az erőnléte megmaradjon. Örömmel fogjuk visszavárni és nem fogjuk őt kölcsönadni és senki mást sem a klubtól"

-Erik Soler mondta ezt még karácsony előtt a játékos esetleges kölcsönsadására

 

De mit gondolnak a New Yoirk-i hívek?

Henry szereti az Arsenalt. Szeretett ott játszani és nagyon élvezte az ellenük való játékot az idei felkészülési mérkőzés során. Büszke lehet arra amit elért az Arsenalban és ez nem is lep meg. Ha meg visszamegy akkor az ágyús hívek nagyon fognak örülni.

 

Ám ezzel a kölcsönadással véleményem szerint két gond van.  A fáradtság és az esetleges sérülés. Ez olyan lesz neki mint egy hosszabb edzőtábor pár barátságos mérkőzéssel karöltve. Ha a RedBullnak rájátszást kell játszania akkor remélem, hogy egészséges lesz és készen áll a játékra. Henry az alapszakaszban 26 mérkőzésen játszott és három rájátszás mérkőzésen. Szeretném látni ahogy a kapitány a következő években is játszani fog nálunk. Izgatott vagyok, ha azt hallom visszatér a Premier Leagueba, mert nem akarom, hogy ez hatással legyen az MLS szezon rajtjára. Hiszem, hogy ha visszatér akkor más ritmust fog felvenni és nem fog rendesen visszailleszkedni hozzánk. Gondoljatok bele, hogy nem egyhamar vette fel az MLS liga tempóját, ha elmegy akkor megint gondok lennének ezzel.

Henry nem játszana a szezon kezdetén az hatalmas csapás lenne a számunkra. Tavaly 14 gólt lőtt és a második legeredményesebb támadó volt a ligában. Nagyon hasznos tagja a csapatunknak, nélküle nem játszunk olyan jól.

 

Remélem hamar vége lesz a pletykálkodásnak és lezárul. Ha esetleg sikerülne nekik kölcsön venni Henryt akkor se nagyon bánnám, mert megérdemli, hogy abban a klubban játsszon pár percet, amit ő vezetett sikerre éveken keresztül.

Sőt, azt is megérdemli, hogy álló ovációval köszöntsék őt amikor kisétál a pályára és utoljára fogja viselni az Arsenal mezt. Folyamatos ovációt érdemel, megérdemli, hogy 60 ezer ember állva tapsolja őt az Emirates Stadionban a New York Red Bulls kapitányát!

- zárta szavait a NYRB szurkoló.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

12 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Köszönöm, de ezt a f*ckbúk nélkül is megmondom neked ;)
12 éve
Törölt felhasználó
fecc kisegítése képen.

NYRB facebook követők száma: 134 ezer
Arsenal facebook követők: 8 millió
12 éve
Törölt felhasználó
arsenalfun01! Persze, most konkrétan R.v.P.-re gondoltam, de ha belegondolsz, akkor más klubra sem jellemző az, hogy az egyik legnagyobb sztárját kölcsönadja egy kisebb csapatnak. (Persze fiatal játékosok esetében, akik tapasztalatgyűjtés, vagy mellőzöttség miatt mennek kölcsönbe teljesen más téma.)

Henry az MLS-ben:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LOitMBsSryk

Na, azért láthatjuk, hogy nem felejtett el focizni Titi, hiába az "osztálykülönbség". De azt a fehér-piros kombót ideje lenne visszacserélni az igazi piros-fehérre (:
12 éve
Törölt felhasználó
Már rég óta edz nálunk Henry, szóval ezzel sincs sok gond hogy megszokja az itten keményebb edzéseket.
12 éve
Törölt felhasználó
Henrynak csak a korral lehet problémája. Mástól egyáltalán nem féltem.

Szólj hozzá