A spanyol középpályás részese volt a West Bom elleni 3-0-s győzelemnek, ahol ő szerezte a harmadik gólt az Emirates Stadionban.

Arteta szinte mindegyik Premier League mérkőzésen szerepelt, mióta a nyáron elhagyta az Everton csapatát, és Wenger szerint fontos fogaskeréknek számít az Ágyúsok gépezetében.

Ő fontos játékos a csapatnak.

mondta.

 

Ő egy olyan játékos, aki folytonosságot ad a csapatnak a középpályán Song és Ramsey vagy Rosicky között.


Ha meg kell tartani a labdát, akkor megtartja, Jack Wilshere is képes erre, de ő most hiányzik a csapatból, így Arteta az aki, képes megtartani a labdát, amikor szükség van rá.


Tökéletes illeszkedik a játékunkba. Ha megnézzük a statisztikákat, akkor láthatjuk, hogy az Arsenal az a csapat, amely a legkevesebbet adja hátra a labdát a Premier League-ben.


Ez azt jelenti, ha nálunk van a labda, akkor nem az a kérdés, hogy mit tegyünk vele, hanem, hogy milyen lehetőségeink vannak. Arról szól, hogy hány játékos van előtted, de ha nem megy előre, akkor visszafelé kell megjátszani.



Bár rendszeresen játszik a Premier League-ben az elmúlt hat évben, a 29 éves játékos, még nem szerepelhetett a spanyol válogatottban. Wenger úgy gondolja, Arteta helyzete elég szerencsétlen ezen a fronton.

Ryan Giggs-nél ez teljesen más helyzet.

mondta.

Balszerencsés volt, hogy akkor játszott a nemzeti csapatban, mikor nem jutottak ki nagy versenyekre. Arteta Spanyolországban született, ahol rengeteg középpályás van, akik abszolút kiváló szintet képviselnek.

 

Valószínűleg nem kapott elég segítséget, mikor fiatal volt, és nem játszhatott olyan klubokban, ahol sikert érhetett volna el.


Abban az időben a PSG-hez igazolt, ahol nem ment jól neki a játék. Ezután a Rangers csapatához került, hogy bebizonyítsa a válogatott menedzsereknek, hogy van helye a válogatottban, majd az Everton csapatához távozott.


Ez azt mutatja, amit én mindig is mondok, 90 százalékban a játékos karrierje a klubnál van. A klub, alakítja a játékosok karrierjét. Ha angol volna, akkor lenne nemzetközi karrierje itt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

13 éve
Törölt felhasználó
poizze! Én előszőr, azt hittem nagyon sokat fog érni. Aztán azt hogy nem ,mert nem láttam tőle csodapasszokat, de rájöttem nem az lesz a feladata és most megint azt hiszem hogy sokat ér mert rengeteget dolgozik.
13 éve
Törölt felhasználó
Én nem szívesen látnám Artetát a padon, nagyon bejön a játéka és sztem nem sokan gondolták, mikor leigazoltuk, hogy mennyire sokat is ér majd nekünk
13 éve
Törölt felhasználó
Az ilyen ki padozzon, ki kezdjen "kellemes problémákra" való a rotálás (:
13 éve
Törölt felhasználó
Én úgy tudom Kamerun nem jutott kia az ANK-ra!
Ha Wilshere visszatér, -kb januárra formába lesz- akkor sztem Ramsey padozni fog,
és Song-Wilshere-Arteta trió nagyon erős lesz!!!!
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Nem feltétlenül Arteta fog padozni, hiszen kellene a tapasztalat, a higgadtság a középpályán, én úgy gondolom, hogy Wilshere fog játszani irányítót, és Ramsey fog padozni, ugyanis Ramsey nem képes arra a feladatra, amit Arteta tesz(védekezni és támadni is egyszerre) Wilshere viszont sokkal harcosabb mint a walesi. Szerintem Ramsey fog padozni, Arteta-nak mindenképp kezdőben a helye, mert nem csak a feladatát végzi el, de valamiféle higgadtságot is "áraszt" a többiek felé:)

Szólj hozzá