Az Arsenal háza táját újfent sok kritika éri jelenleg, annak ellenére, hogy Arséne Wenger csapata szemmel láthatólag megkezdte a felkapaszkodást a szörnyű évkezdet után.

A Southampton legendája, Matthew Le Tissier szerint az Arsenal Robin van Persie nélkül egy középcsapat, míg az ágyúsok korábbi kapusa, David Seaman szerint a védelem nem állt a helyzet magaslatán az elmúlt BL-meccsen, a Marseille ellen.

Thomas Vermaelen, a sérülésből nemrég visszatérő védő azonban nem ért egyet Seamennel.

"Az Arsenal védelmét mindig kritika és panaszáradatok sora éri, úgyhogy már nem is bosszantom magam ilyesmikkel." - mondta Vermaelen.

"Azért vagyok a pályán, hogy a legjobbamat nyújtsam. Magabiztos vagyok, és nem érdekel, hogy miről beszélnek az emberek. Az a legfontosabb dolog, hogy a meccseinket nyerjük. Az elmúlt 10 mérkőzésünkből 8-at megnyertünk, 1-en pedig döntetlent értünk el. Természetesen mindenhol kell fejlődnünk, nem csak a védelemben, de a csapat szerkezetét, formáját illetően is, ezek ugyanis nagyon fontosak."

Vermaelen helye biztos az Arsenal kezdőjében, a nagy kérdés azonban az, hogy ki lesz az ő párja a meccsek többségén. Per Mertesacker teljesítményére aligha lehet panasz, ráadásul a német védő még inkább fejlődni fog, hiszen alig pár hónapja érkezett Angliába. Laurent Koscielny pedig élete legjobb formájában játszik, így Wengernek mindenképpen kellemes fejfájást fog jelenteni, hogy ki legyen a belga védő társa a védelem tengelyében.

Vermaelennek azonban mindkét opció barátságos.

"Teljesen mindegy, hogy ki kivel játszik a védelemben, mert mindannyian ismerjük a társunk erényeit, hiszen napról-napra együtt edzünk. A döntés a menedzser kezében van, az ő felelőssége az, hogy kijelölje a kezdőt." - mondta Vermaelen, akinek a párja a német válogatott védő volt a keddi, Marseille elleni BL-meccsen.

"Ez volt az első alkalom, hogy Perrel játszottam, aminek az volt a különlegessége, hogy nem sokat sikerült együtt edzenünk, hiszen alig tértem vissza a pályára. Ez ugyanakkor nem jelentett semmilyen problémát. Figyeltem az előző meccseinket, láttam, hogy hogyan játszik Koscielny mellett, így tudtam, milyen kvalitási vannak. Egy professzionális játékosnak fel kell mérnie a helyzetet, és ehhez kell igazítania a saját játékát." - zárta szavait az Arsenal kapitány-helyettese."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

13 éve
Törölt felhasználó
Végre egy igazi befejező csatár kéne, aki nem mozdul sehova, kapja a labdát és bevágja. Ezért nem szeretem a mostani felállást, mert egyedül van elől RvP és ezért hiszik azt, hogy egyszemélyes a támadósorunk
13 éve
Törölt felhasználó
Wenger elmondta számolnak Park-kal januárban, mivel Chamakh ANK és hogy nagyon nagy játékos lesz az Arsenal-ban. Nem hinném, hogy jönne csatár. Úgy gondolom nagy a lehetőség, hogy senki sem fog csatlakozni hozzánk januárban ha mindenki marad. Én azonban egy jobb hátvédet hoznék.
13 éve
Törölt felhasználó
Nem vagyok a híve egy olyan csatár igazolásának, aki egyrészt ennyi pénzért is csak legjobb esetben második számú csatár lenne, másrészt az ANK-n is részt fog menni.
13 éve
Ha ő lenne az egyedüli érkezőnk akk már meglennék elégedve!!RVP meg visszamehet árnyékéknek!!
13 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne de egy padozó csatárért annyit biztos nem fizetnénk,eggy eriksen vagy götze vagy hazard jó lenne ,meg dj és scilát lecserélni vertogenre és ,jók lennénk.

Szólj hozzá