Az Arsenal kettőse, Theo Walcott és Thomas Vermaelen csalódottságuknak adtak hangot a mérkőzés utáni nyilatkozataikban - mivel ennek az eredménynek(0:0) köszönhetően még nem sikerült az UEFA Bajnokok Ligájának kieséses szakaszába lépni-, ám mindkét játékos egyaránt pozitívumként emelte ki a veretlenséget a Marseille-el szemben, amiért a hátsó alakzatot illették jó szavakkal.

Az Ágyúsok abban a helyzetben léphettek pályára tegnap este a francia klub ellen, hogy egy győzelem esetén már biztos helyet kaptak volna a nyolcaddöntőben, két találkozóval a csoportkör vége előtt.

Wenger a lefújást követően arról beszélt, hogy nem teljesen elégedett az eredménnyel, illetve csapatának nagyon óvatosnak kell lennie, mivel nem elég kiharcolni a következő körbe jutást, hanem a csoport első helyén kell végezniük. Nem eshet meg ismét az a hiba, hogy lecsúsznak onnan és az első kieséses körben újra összekerüljenek a Barcelonával(Ahogy ezt láthattuk tavaly!).

De Walcott és Vermaelen, akik tegnap hátukra vették a csapatot - mivel a mester pihentette a kapitányt (Robin van Persie) és csak a második félidőben küldte pályára -, lelkesen hívták fel a figyelmet a pozitívumokra is.

Theo a következőket mondta:

Képesek voltunk  megtartani a veretlenségünket, de ma este a csatáraink képtelenek voltak bevenni az ellenfél hálóját.



Szereztünk egy pontot és most nem tudunk többet tenni mint, várjuk a hétvégét.



A szombat sokat kivett belőlünk, de tudjuk mire van szükség a Bajnokok Ligájában.

- folytatta Theo.

Ők (Marseille) egy nagyon erős csapat. Elég kemények voltak, ahogyan azt már náluk(Franciaországban) is láthattuk. De megint azt kell mondanom, mint már említettem, nagyon erősek voltunk hátul.



Vermaelen először játszott végig egy mérkőzést, miután visszatért sérüléséből és egy higgadt, kifogástalan előadással, Per Mertesackerrel az oldalán be is bizonyította miért is olyan magasan rangsorolt játékos ő a klubban.

Thomas a következőket mondta a mérkőzésről:

Természetesen kemény munka volt. Véleményem szerint a Marseille egy jó együttes. Jó játékosokból állnak, így nagyon keményen meg kellett dolgoznunk ezért a pontért.

 

Azt hiszem a második félidőben voltak olyan pillanataink amikor uraltuk a játékot, de sajnos akkor sem tudtuk eredményesek lenni.



A Mertesackerrel történő együttműködésről így nyilatkozott:

Azt gondolom minden rendben volt. A legfontosabb dolog, hogy nem engedtük gólt rúgni az ellenfél játékosait. Ez az amit tennünk kell, ez a munkánk.



Jó tett a csapatnak, hogy ma sem kaptunk ki!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
Törölt felhasználó
Egy erős Marseille ellen láthattuk játszani a csapatot ,voltak helyzetek itt is ott , összességében igazságos döntetlen született a mérkőzésen!Park idővel bele fog rázódni a játékba ,Ramsey pedig szerintem sem volt rossz tegnap.Ami viszont igaz ,hogy lesznek majd olyan meccsek ahol nem szabad annyit tökölnie egy -egy helyzetnél.A védelem tegnap rendben volt,bár Santos előszeretettel marad fent a támadásoknál ,Jenkinson meg szemel láthatóan még nem érett meg! persze én őt nem csesztetem ,mivel nem lehet egyszerű a 3. osztályból egyből egy fontos BL meccsen szerepelni.És sokakkal ellentétben Én nem tartom ezt a 0-0-át nagy tragédiának ,először is a kettős meccs előtt mindenki arról beszélt ,hogy ez a Marseille elég kemény dió lesz és már ha 4 pontot szerzünk ellenük az már jó ,másodszor meg elég egy x a Dortmund ellen és már 16 között vagyunk ,ha meg nyerünk akkor szinte csoportelsők vagyunk!A hétvégén viszont kötelező a 3 pont begyűjtése!Go Gunners!!
12 éve
Törölt felhasználó
A lényeg, hogy pontot szerzett a csapat, így tovább nőhet a bizalom, főleg a védelem részben, amibe mostanában Walcott elég rendszeresen kiveszi a részét, és ez tetszik. Szerintem is Ramsey nagyot játszott tegnap,nagyon jól mozgott, viszont kapu előtt most nem jöttek össze neki a dolgok, ettől függetlenül jó meccset játszott
12 éve
Törölt felhasználó
Muszáj volt kiemelni azt, hogy "egy pozitívumról" beszéltek ? :D :D Olyan égő már ez a cím :D

De egyetértek velük, a védelem kezd összeállni, de ez Vermaelen magabiztosságának volt köszönhető. Ha Koscielny és Gibbs is visszatér bomba védelmünk lesz
12 éve
Törölt felhasználó
eriCesc! "Nem hiszem, hogy 'szemlesütve kellene járnunk az utcákat' egy ilyen eredmény után" - Ezzel egyetértek, a Marseille egy nagyon jó csapat, és ezt sokan szem elől tévesztik, azért is megy az elégedetlenkedés. Ennek tükrében a két meccsen megszerzett 4 pont nem rossz eredmény, az már más kérdés, hogy lehet, hogy fordított felállásban kellett volna megszereznünk a pontokat, de ez egy ilyen párharc volt.
12 éve
Törölt felhasználó
olympiacos ellen x? ne vicceljunk,kotelezo gyozelem!

Szólj hozzá