Arséne Wenger úgy gondolja, hogy ha az Arsenal győzni tudna a hétvégén a Chelsea ellen idegenben, a három pont véglegesen visszaadná a hitet a csapatának a minél jobb hely reményében a bajnokságban.

Az Arsenal úgy tűnik, hogy kifelé van a gödörből, hiszen egy pocsék szezonkezdést követően Wenger csapata jelenleg jól muzsikál: az elmúlt nyolc meccsből hetet megnyertek, s amellett, hogy kapaszkodnak felfelé a tabellán, vezetik a BL-csoportjukat és ott lesznek a Ligakupa negyeddöntőjében.

A zsúfolt menetrendben azonban most egy rangadó következik, mégpedig a Chelsea ellen, ami akár sorsdöntő is lehet az Arsenal szezonja szempontjából - véli Wenger.

"Egy esetleges győzelemmel ismét kiérdemelnénk a szezon egyik legjobb csapatának a címét, de ami a legfontosabb, hogy a három pont új hitet adna az Arsenalnak, ami nagyon jól jönne a szezon további részére. Úgy érzem, hogy egyre erősebbek vagyunk, s a Chelsea elleni mérkőzés egy igazi erőpróba lesz." - mondta Wenger.

Az Arsenal az idei szezonban nem áll túl fényesen a rangadókat illetően, hiszen az eddig lejátszott három derbin kikaptak sorrendben a Liverpooltól, a Manchester Unitedtől és a Tottenhamtől. Az pedig az idei PL-szezon egyik sajátossága, hogy a nagy derbik meglehetősen nagy eredménnyel dőlnek el, az Arsenal már ismeri ezt a jelenséget, de az elmúlt héten a Manchester United is megtapasztalhatta, hogy milyen érzés nagy arányban kikapni az ellenféltől.

Wenger azonban nem tulajdonít ennek nagy jelentőséget.

"Az ilyen eredményeknek nincs túl nagy jelentőségük, mert általan mindig különleges körülmények között születnek. A Manchester United például hármat kapott két perc alatt, s emberhátrányban játszottak. Velünk is ez volt a helyzet, amikor ellenük kaptunk ki nagyon. Tíz emberrel minden csapat eldöntheti, hogy megelégszik-e annyival, amennyit kaptak, s igyekeznek többet nem kapni, vagy pedig küzdenek még a jobb eredményért, de vállalják a kockázatot a további kapott gólokért."

"A Manchester Citynek ráadásul hét kapuralövése volt, amiből hat be is ment, ilyen ötévente csak egyszer történik."-  összegzett Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
NooBitO! Szerintem itt arra a statisztikai adatra utal, hogy 7 kaput talált(!) lövésből 6 góllal végződött.

"Egy esetleges győzelemmel ismét kiérdemelnénk a szezon egyik legjobb csapatának a címét, de ami a legfontosabb, hogy a három pont új hitet adna az Arsenalnak"

Az előbbivel nem érettek egyet, ez a Chelsea csak papíron bajnokesélyes csapat, nagy valószínűséggel a cím Manchester két klubja között fog eldőlni. Továbbá a "szezon egyik legjobbja" címhez az sem ártana, ha egy hosszabb távú sikeres időszakot tudna maga mögött a csapat,és legalább a 3.-4. helyen állna. Az viszont tény, hogy egy esetleges SB.-n szerzett győzelem újabb lendületet adhatna a csapatnak, és hitet is a további kihívásokhoz.
13 éve
Törölt felhasználó
Háh ericsson tényleg :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
13 éve
Törölt felhasználó
Ericsson! Csak a legjobbak tudnak ilyet ,ez nem semmi :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
7 ből 6.. mi van akkor ?? Nekünk meg 0 ból ment be 1 a barca ellen és ?? :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
A Manchester Citynek ráadásul hét kapuralövése volt, amiből hat be is ment, ilyen ötévente csak egyszer történik.

ez biztos nem igaz, csak a meccs végén silva és dzeko is helyzetet rontott. az már minimum 8 lövés akkor.

Szólj hozzá