Arséne Wenger elsődlegesen a BL-csoportköréből való továbbjutást nevezte meg a prioritásának, ám a francia azt is elmondta, hogy tanácsos lenne az első helyen végezni, így a kiemelések miatt a legjobb 16 között az Arsenal elkerülhetné a többi csoportelsőt.

Az Arsenal jelenleg pole pozícióból várhatja a Marseille és a Borussia Dortmund elleni hazai találkozóit, hiszen Arséne Wenger két győzelemmel és egy döntetlennel vezeti az F-csoportot.

Ez a helyzet azonban nem új, az Arsenal tavaly is ugyanebben a szituációban volt három lejátszott csoportmeccset követően, ám két váratlan vereség után a Shakhtar Donetsk és a Sporting Braga ellen azt eredményezte, hogy Wengerék csak a második helyen mentek tovább. A BL-sorsolások későbbi menetében ennek a ténynek nagy jelentősége volt, hiszen a másodikok csak csoportelsőket kaphatnak, így került ellenfélként a Barcelona az Arsenal útjába.

Ezt megakadályozván Wenger nyilvánvalóan az első helyet szemelte ki céljául, de a továbbjutás az abszolút minimum.

"Természetesen a mostani eredményeink azt sugallják, hogy csoportelsőként is végezhetjük, de most még egy picit realistának kell maradnunk. Először is biztosítsuk be a továbbjutást, aztán majd beszélhetünk arról, hogy az első helyen kellene megtenni azt." - mondta a francia.

"De összességében a szezon kezdete óta jól teljesítünk a BL-meccseken, még idegenben is, hiszen rettentő nehéz mérkőzéseket nyertünk meg az Udinese és a Marseille ellen, s csak az utolsó pillanatokban dobtuk el a győzelmet Dortmundban is. Ezek mind nehéz meccsek voltak, de mind a hárman sikerül jól teljesítenünk."

"Talán ez amiatt is van, hogy a BL-ben kevesebb nyomás van a csapaton. Szerencsére az itt elért jó eredményeink önbizalmat adnak nekünk, és sikerül arról is megbizonyosodnunk, hogy továbbra is ebben a stílusban kell játszanunk. Ami meglepő volt a szerdai meccsel kapcsolatban, hogy nagyon kevés helyzetük volt a csapatoknak, ki tudja, lehet azért, mert a Marseille a döntetlenre rendezkedett be."

"Utólag visszanéztem a meccset, s azt nem lehet elmondani a csapatunkról, hogy nem hajtott szívvel-lélekkel, vagy hogy nem védekeztünk volna elég jól. Türelmesek voltunk, fegyelmezettek, s azt is tudjuk, hogy a kreativitásunk is meg fog jönni, ahogy lesz egy kis önbizalmunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

13 éve
Törölt felhasználó
.
13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem kezdjen Chamakh akkor!Persie pedig ugorjon be ha szar a helyzet .

Wenger ma ünnepli 62 születésnapját! Holnap ezért is nyerni kell!!
Isten éltese!
13 éve
Törölt felhasználó
Bréking: Kérdéses vanPersie holnapi játéka! Wenger elmondta, hogy Robin soha nem játszott annyi meccset folyamatosan mint amennyit a visszatérése óta. Attól tart, hogy úgy fog járni mint Wilshere! Kiég és lesérül! Elmondta, hogy hetek óta 3 naponta játszik meccseket, hétfőn nem szokott edzeni, mert pihenőt ad neki, de pénteken már megint úgy dönt, hogy játszik!

Közel sem biztos, hogy kezdeni fog, de a kérdés, hogy ha ő nem játszik akkor ki helyettesíti ?


Igaz ez Songra is, ő is borzasztóan sokat játszott mostanában, őt is pihenőre fogja a mester, így nem elképzelhetetlen, hogy Frimpong fog kezdeni helyettük!
13 éve
Törölt felhasználó
én is azt vallom, hogy ha nyerni akar a csapat, akkor bárkit kapunk tovább kell menni. De ez még elég messze van, és ha addig összeáll a csapat legalább mentálisan, akkor szintén úgy gondolom, higy szinte bárkit kaphatunk lesz esély a tovább jutásra, már vannak jelei a változásnak, csak nem kéne megállni benne.
13 éve
Törölt felhasználó
Hát én mindenképpen az első helyet venném célba, de akkor sem fogok búslakodni, ha 2. vagyunk, mert egyszer úgy is megkapjuk a jobb csapatokat.

Szólj hozzá