Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a Marseille elleni mérkőzésen minden megcsillant Laurent Koscielny védekezési képességéből.

A francia játékos remek meccsen van túl, a nemzetközi sajtóban is az ő teljesítményét emelték ki a szakértők,így nem csoda, hogy Koscielny lett az ArsenalFan.hu-n megválasztott meccs embere.

Koscielny Thomas Vermaelen sérülése óta ráadásul plusz felelősséggel játszik, hiszen társa, a nyáron érkezett Per Mertesacker még most szokja az angol Premier Liga iramát és fizikai intenzitását.

"Én is úgy vélem, hogy egészen biztosan ő volt a meccs embere a Marseille ellen. Azon a mérkőzésen minden látható volt, amit egy klasszis védőnek meg kell tennie, Laurent végig tekintélyt parancsolóan, hiba nélkül játszott." - mondta Wenger.

"Minden labdakezelésnél nyugodt volt, azon túl remekül olvasta a meccset, s nagyon tehetséges csatárok ellen kellett mentenie számos veszélyes helyzetben." - tette hozzá Wenger.

Koscielny az első, tanulóévet köszönhetően remekül beilleszkedett az Arsenalban, s vette fel az angol liga ritmusát. Wenger azt is elárulta, hogy tavaly még mi hökkentette meg a védőt a leginkább.

"Ahogyan az minden játékosnál lenni szokott, őt is az angol liga fizikai intenzitása lepte meg a leginkább, de ehhez nagyon jól hozzászokott."

"Már a Sunderland ellen is remek mérkőzése volt, s most a Velodrome-ban is hasonló teljesítménnyel rukkolt elő. Én személy szerint mindig is azt gondoltam, hogy egy napon nagyszerű védő lesz majd belőle, s lassacskán ki is érdemli majd ezt a címet."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

13 éve
Törölt felhasználó
Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött. 3 éve még a francia 2. osztályban volt, és most mind a PL-ben, mind a BL-ben tökéletesen ellátja feladatát. Nagyon sokat fejlődött, és csak tovább fog, de már most is nagyszerű játékos. Ha egész évben így teljesít, akkor ki lehet jelenteni, hogy van 3 klasszis középső védőnk, és még ne felejtsük el Djourou-t sem.
13 éve
Törölt felhasználó
Nagyon megérte leigazolni, körülbelül olyan jó igazolást hajtott végre Wenger mint anno Vermaelenel, ennek a 2nek kell alkotni a védelem közepét az biztos. :D
13 éve
Törölt felhasználó
őszintén hiszem, hogy jövőre ő lesz a legjobb védőnk
13 éve
Törölt felhasználó
Látszik, hogy nem olvastam el a cikket... :D
13 éve
Törölt felhasználó
Sztem a Velodrome helyett olvasta Voldemortot... :D

Szólj hozzá