Arséne Wenger szerint akár még az is elképzelhető, hogy Alex Oxlade-Chamberlain, az Arsenal legújabb felfedezettje is az angol felnőttválogatott tagja lesz a jövő nyáron esedékes Európa Bajnokságon.

A 18 éves Chamberlain az utóbbi hetekben szabályosan berobbant a köztudatba: a szeptember hónapban két gólt is rúgott - egyet pont a Bajnokok Ligájában való debütálásakor, ráadásul az angol korosztályos válogatottban is ontja a találatokat.

Arról már beszámoltunk, hogy Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya 'érdekes' játékosnak tartja Chamberlain-t, s mindenképpen számol vele az EB előtti felkészülési meccseken. Wenger úgy gondolja, hogy helyes döntést hoz az olasz szakember.

"Semmiképpen sem elvetendő ötlet, hogy ott lesz a jövő évi EB-n, ez inkább azon múlik, hogy hogyan fejlődik nálunk. Néha azonban az angoloknál hajlamosak elkapkodni ezeket a dolgokat." - mondta Wenger.

"Az alapvető tehetsége megvan, majd meglátjuk, hogy a soron következő öt-hat hónapban hogyan szokik hozzá az angol liga fizikai mivoltjához. Az biztos, hogy nem ismeretlenként mehet majd ki a jövő nyári tornára, mert jelenleg mindenki figyel már mindenkit." - tette hozzá a francia.

Nem ez lenne már az első eset, hogy egy szokatlanul fiatal játékosnak szavaznak bizalmat a vezetők, a 2006-os világbajnokságon például egy bizonyos Theo Walcott-ot vitt ki az akkori angol szövetségi kapitány, Swen-Goran Eriksson.

"Úgy gondolom, hogy badarság lenne összehasonlításokat végezni, mert Theo és Alex különböző típusú játékosok. Theo mindössze 17 éves volt a világbajnokságkor, Alex pedig már most 18. Különböző szakaszaiban jártak, illetve járnak a fejlődésben."

"Szerintem, amíg Theo csatáralkat, addig Alex az előkészítésben tudja jobban kivenni a részét. Természetesen mindketten tehetségesek, csak különböző típusú játékosok."

"Az azonban örömteli, hogy az angoloknál lassan tényleg elkezdik végre-valahára a felnőtt keretbe is beiktatni az utánpótlás-játékosokat."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

13 éve
Törölt felhasználó
Nem nagyon kéne elsiettetni a dolgot, mert hamar ki fog égni! Még szinte meccset sem játszott az angol ligában és máris a válogatottról beszélünk ? Az utánpótlásban vele egykorú, nyers emberek vannak, de a Premier Leaguéban már vadállatok. Én várnék még ezzel a biztos EB részt vétellel.
13 éve
Törölt felhasználó
Biztos ott lesz, csak maximum a padon.:D Szerintem tehetségesebb mint Walcott, ezek szerint megérte kifizetni érte olyan sok pénzt.
13 éve
Törölt felhasználó
Ha huzamosabb időn keresztül ilyen jó teljesítményt nyújt azokon a meccseken, amelyeken lehetőséghez jut, szerintem simán kiszoríthatná Walcott-ot a kezdőcsapatból. Sokkal nagyobb tehetségnek és intelligensebb játékosnak tartom Oxi-t, mint őt.

Szólj hozzá