Alex Oxlade-Chamberlain az Arsenal hivatalos weboldalának elárulta, hogy a csapat meggyőző játékstílusa, valamint Arséne Wenger személye jelentett neki garanciát a jó döntésre, mikor idén nyáron aláírta a szerződését az ágyúsokkal.

A 18 éves angol a harmadosztálybeli Southampton csapatától érkezett, ráadásul nem is kevés összegért, az Arsenal első körben 7 millió angol fontot fizetett a szenteknek, ami összeg akár 15 millióra is rúghat majd a jövőben.

Oxlade-Chamberlainnek azonban több kérője is volt, az Arsenal mellett szívesen látta volna a csapatában Alex Ferguson is, de a Liverpool is élénken figyelte az eseményeket az átigazolási piacon. Végül Chamberlain az Arsenalt választotta.

"Korábban is sokszor figyeltem az Arsenal meccseit, és nagyon bejött a stílusuk. Azt gondolom, hogy a menedzser személye, az új stadion és a rajongók voltak azon tényezők, ami miatt ideigazoltam." - mondta Chamberlain, aki a Bajnokok Ligájában rögtön góllal mutatkozott be.

"Wengernek óriási befolyása van a játékstílusban, hihetetlenül okos ember. Minden egyes megnyilvánulásában látszik, hogy mennyire intelligens személyről van szó. Rengeteget lehet tőle tanulni. Az ő keze alatt játszani sokat jelent, s ez máris egy döntő faktor volt, hogy miért az Arsenalt választottam."

"Az Arsenal egy rendkívül erős klub, ezt az elmúlt szezonban sikerült is bebizonyítani. Jó pár meccsen a helyszínen figyeltem a találkozóikat, az Emiratesben voltam például a Barcelona elleni győzelmükkor, ami teljesen magával ragadott." - tette hozzá Chamberlain, aki megosztott néhány titkot is, hogy hogyan telt az Olyampiakosz elleni BL-debütáló meccs előtti percei.

"Annak ellenére, hogy Wenger eltiltott volt, beszélt velem egy kicsit a meccs előtt, hogy a támadások mellett feltétlenül húzódjak hátra védekezni. A pályán igyekeztem betartani az összes utasítását, majd a mérkőzést követően elmondta, hogy melyek azok a pontok, ahol még javulnom kell."

"Egy picit ideges voltam a meccs előtt, de az ő szavai megnyugtattak."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

13 éve
Remélem hogy kezdő lessz a Tottenham ellen szerintem már a válogatottban és a volt csapatában is eleget bizonyított ahhoz hogy kezdő lehessen több kreativitást látok benne mint Walcott-ban imádom Theot is de Chamberlain erőszakosabb és eredményesebb is tudna lenni !!!
13 éve
Törölt felhasználó
off: Manuel Almunia egy hónapra a WHU-hoz kerül kölcsönbe!
13 éve
Törölt felhasználó
Az elmúlt években minden ideérkező játékos Wenger személyét említette! Nagy hatással lehet rájuk az öreg, de kíváncsi leszek a Wenger éra utáni korszakra! Ahogy mondják a csúcson szokás abbahagyni, és Wenger ezt a csapatot még egyszer fel fogja vinni Európa csúcsra! Na akkor kell abbahagynia az öregnek és átadnia magát az edzői "fiatalításnak".

Az a sejtésem, hogy Wenger Pet Rice papával együtt fog visszavonulni! Arséne szerződése ezen kívül még 2 évig érvényes és szerintem rábeszéli a Ricet, hogy maradjon még 2 évig! Hiszen ha új edző érkezik akkor valószínűleg hoz magával új embereket és remélhetőleg a rezidenseink helyett érkeznek KÉSZ orvosok!
13 éve
Törölt felhasználó
Wenger egy pót apa főleg az ilyen fiatal játékosoknak, de az egész csapatnak. Remélem AOC kap egy kevés időt a Spurs ellen is, persze ha már meg van a meccs, jó lenne nem leadni most az előnyöket, mint tavaly
:-S

Szólj hozzá