Alex Oxlade-Chamberlain és Theo Walcott nem azonos típusú játékosok Arséne Wenger szerint.

Az Arsenal nyári igazolását sokban hasonlítják Walcott-hoz. Mindkét játékos a Southampton csapatát hagyta el az Arsenal kedvéért tizenévesen, mindkettő rendkívül tehetséges volt, akiket nemzetközileg is elismertek.

Bár Wenger látja őket nap, mint nap a pályán, ragaszkodik ahhoz, hogy Oxlade-Chamberlain és Walcott különboző játékosok.

"Nagyon hasonló típusú játékosok, de Walcott inkább csatár, és Oxlade-Chamberlain inkább középpályás," mondta Wenger az Arsenal.com-nak."

"Oxlade-Chamberlain szereti felépíteni a támadásokat, és Walcott több annál, mint egy intelligens szélső."

"Tehát nem, hasonló játékosok,  igaz fizikailag hasonlítanak egymásra. Az azonos méretű játékosok a többség szerint azonos típusúak is."

"De hiszem, hogy Oxlade-Chamberlain egy nap irányító középpályás lehet, Walcott pedig középső támadó. Ez is mutatja a különbséget a két játékos közt."

"Nem tudom, hogy az összehasonlítás mennyire valós, de ezeket nem lehet megállítani."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

13 éve
Törölt felhasználó
Oxlade-Chamberlain-t én sokkal tehetségesebbnek tartom, mint Walcott-ot. Sokkal technikásabb, jobban lát a pályán is. Tehát egy sokkal intelligensebb játékos, aki a jövőben (Wilshere mellett) az angol futball egyik kulcsfigurája lehet. Én néha-néha szívesen látnám a kezdőcsapatban is, mivel Walcott és Arshavin utóbbi időben mutatott teljesítménye kétség kívül a vártnál gyengébb, még ha akadnak szép megmozdulásaik is.
13 éve
Türelmesnek kell lennünk vele, nem kell Walcott mintájára elkapkodnunk a beillesztését, nem dől össze a világ, ha nem 18-19 korában játszik majd a felnőtt csapatban.
Rá és Ryóra nagyon kíváncsi leszek.
13 éve
Törölt felhasználó
Ahogy maga Alex is elmondta első interjújában, a Southampton csapatában eltöltött évei során a korosztályos csapatokban és a tartalékoknál is folyamatosan középen játszott, ám amióta bemutatkozott a Southampton első csapatában, szélső poszton számítanak rá. Saját elmondása szerint többnyire azért, mert egyrészt nagyon gyors, másrészt érthető módon fizikálisan még nem érett meg akkoriban ahhoz, hogy középen szerepeljen.
Megjegyzendő tény az is, hogy hasonlóképpen zajlott Jack Wilshere beépítése az első csapatba, majd a kezdőbe is.
13 éve
Törölt felhasználó
ha vermaelennél elmondtuk h kár lenne balhátvédet faragni belőle,és arra pocsékolni tudását,akkor én ezt szintén elmondanám Alexnél,h jobb szélső(főleg a gyorsasága miatt) annál,h irányítót faragjunk belőle...egyszerűen irányító poszton nem tudja annyira kihasználni gyorsaságát,ő sokkal inkább szélső...de ez csak az én véleményem...Walcottot inkább el tudnám/tudom képzelni csatárként,mintsem alexet irányítóként,de Walcott is inkább szélső...
13 éve
Remélem hogy holnap játszik!
Ryo-val együtt.

Szólj hozzá