Az Arsenal elkövetkezendő szezonjában, főleg ha a legrosszabb forgatókönyv realizálódik a távozást firtató játékosok köreiben, rendkívül fontos szerep juthat a már kulcsjátékosoknak tartott embereknek.

Az egyik ilyen lehet Thomas Vermaelen, aki akár a kapitányi rangra is esélyes lehet, ha Cesc Fabregas valóban távozik a nyáron. A belga középső védő mögött azonban húzós időszak áll, az elmúlt idényben mindösszesen öt alkalommal játszhatott.

Emiatt érthető, ha a belga játékos inkább az eggyel korábbi, a 2009/10-es, bemutatkozó évadára emlékezik vissza szívesebben, amikor is Vermaelen 45-ször léphetett pályára és nyolcszor ünnepelhetett gólt.

"Nagyon izgatott vagyok az idei szezonnal kapcsolatban, főleg a tavalyi után. Személy szerint én ismét bizonyítani akarok, meg akarom mutatni mindenkinek, hogy mire vagyok képes." - mondta Vermaelen az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Természetesen az elmúlt hónapok után sokkal eltökéltebb vagyok. Rengeteget játszottam az első szezonomban, és azt vártam, hogy a helyzet legalább ugyanolyan lesz a második idényemben. Sajnos azonban ebbe közbeszólt a súlyos sérülésem, és a közelébe se tudtam kerülni a céljaimnak. Mivel a visszatérésemet folyamatosan csak halogatni kellett, akkoriban csak azon dolgoztam, hogy az idei szezonra fitt legyek."

"Mondanom sem kell, hogy természetesen a csapat a legfontosabb tényező ebben a világban, de egyénileg olyan keményen kell dolgoznunk, amennyire csak tudunk, hogy a csapatot is előremozdítsuk." - tette hozzá.

"Az elmúlt hetek, hónapok nagyon furcsák voltak, mert most nem úgy jött a nyár, ahogyan szokott, nem voltam annyira kimerülve sem fizikailag, mert csak az évad vége felé játszhattam egy pár mérkőzést. A konditerembe azonban folyamatosan eljártam még az Achilles-sérülésem ellenére is, de inkább azt mondanám, hogy mentálisan jött jól most a nyári pihenő. Egyszerűen ki kellett tisztítanom a fejemet  főleg az előző szezon után."

"Optimista vagyok a jövő évet illetően. Mindenkinek előlről kell kezdenie, mindenkinek a nulláról kell építekeznie. Így új esélyeket kapunk mi is, amit én személyesen nagyon szeretek. A múlt immáron a hátunk mögött van, ismét lesz esélyünk nyerni trófeákat, emiatt pedig az egész csapat nagyon izgatott."

Az Arsenal repülőgépe az elkövetkezendő órákban száll fel, hogy immáron végérvényesen is kezdetét vegye a felkészülési szezon. A csapat - szakítva az elmúlt évek hagyományaival - most nem Ausztriában, hanem Ázsiában fog egy pár napot eltölteni, ahol két mérkőzést is játszanak majd egy maláj és egy kínai válogatottal.

"Én ezidáig egyszer voltam Kínában, még az olimpiát néztem meg ott. Ott egy teljesen más kultúra vár ránk, és mindig jó oda menni, ahol picit más világ fogad bennünket. Már nagyon várom. Természetesen a sok és fárasztó utazás nem jön jól a testünknek, de emiatt a kaland miatt nagyon megéri."

"Ahogy hallottam, a Premier Liga elképesztő nagy népszerűségnek örvend Ázsiában, és az Arsenal az egyik leghíresebb csapat, szóval emiatt megyünk most oda. Ráadásul akár 30 ezer ember előtt edzhetünk majd minden nap, ami tényleg teljesen egyedülálló, még ha Ausztriában is rengeteg szurkoló kísérte figyelemmel a felkészülésünket."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

13 éve
Törölt felhasználó
arsenalfun01 igazad van ez teljesen más megvilágításba helyezi az egész nyilatkozatot ....és most hazudtam... nem mind1 hogy lappal, vagy lapokkal? :roll:
13 éve
Törölt felhasználó
üdv nem kötekedésböl de nem úgy van helyesen h Mindenki tiszta lappal kezd? :)
Leheth tévedek :)
13 éve
Törölt felhasználó
ÉN HAZAI WILSHERE MEZT RENDELNÉK:)
13 éve
Törölt felhasználó
Ebayen láttam egy fehér mezt amihez az volt írva hogy a 2011/12-es szezon 3. számú meze :D
De biztos jobban tudod így nem vitatkozok:)
Akkor valószínűleg nyert a Vendég mez :D
13 éve
A képek a játékosok twitter oldalairól vannak! Remélhetőleg sokat tesznek fel, így majd mi is tudunk csórni egyet-kettőt.

A mezről: harmadik mez NEM lesz

Szólj hozzá