Miközben a fél világ azt találgatja, hogy a Barcelona mikor faxolja el az első hivatalos ajánlatát Cesc Fabregasért mintegy 34 millió fontos értékben, a hírek szerint Arséne Wenger már a spanyol kapitány utáni életre készül.

A Daily Telegrpah és a Daily Mirror szerint Fabregas távozásával nemcsak az átigazolási összegekre szánt büdzsé emelkedhet jelentősen, hanem felszabadulhat a fizetési részlegen is az a forrás, amellyel Samir Nasrit lehetne újabb öt évre kötelezni a csapathoz. Az Arsenal az elmúlt hetekben 90 ezer fontos heti fizetést ajánlott a francia középpályásnak, Nasri viszont ennél többet akar.

A hírek szerint a 24 éves francia jelenleg várakozó állásponton van az új szerződése kapcsán, hiszen ő is tudja, hogy Wenger és a csapat egyszerűen nem veszítheti el két kulcsjátékosát egy és ugyanazon nyár folyamán, így ha Fabregas távozik, nagy esély van arra, hogy az Arsenal vezetősége megadja Nasrinak a kért összeget.

A legrosszabb forgatókönyv szerint Nasri úgy marad még egy évet, hogy aztán ingyen áll tovább egy másik csapathoz a jövő nyár folyamán. Már csak ezért is valószínűbb annak a lehetősége, hogy Wenger – akár áron alul is – egy külföldi klubnak adja el Nasrit, így zárván ki azt az opciót, hogy a francia az egyik legnagyobb riválishoz, a Manchester Unitedhez igazoljon 12-20 millió font értékben.

A Daily Mirror Arsenal-szakértője, John Cross szerint a következő napokban beindulhat az Arsenal az érkező játékosok frontján is. Cross is arról számolt be, hogy a Lille jobb szélsője, Gervinho a tegnapi nap folyamán járt orvosin az Arsenalnál, s a hivatalos bejelentésre akár még a héten sor kerülhet. A Gervinhóhoz hasonló igazolások pedig csak segíthetnek Nasrinak megbizonyosodni abban, hogy Wenger komolyan gondolta csapata megerősítését.

Amennyiben sikerül leigazolni az idei legjobb elefántcsontparti játékosnak választott Gervinhót, a következő 'áldozat' Gary Cahill lehet. Cahill neve azok után ugrott előrébb Wenger listáján, hogy a másik kiszemeltet, Christopher Sambát sem adná kevesebbért a klubja. Az Arsenal vezetősége már csak azért is bizakodó Cahill ügyében, hogy valószínűleg a Bolton elfogadna pár fiatal Arsenal-játékost – akár véglegesen is – a 25 éves angol védőért cserébe, így ellensúlyozván egy keveset a kért 17 millió fontos kivásárlási összegen. Cross itt Henri Lansbury és Ignasi Miquel nevét említi meg, az előbbi akár véglegesen is Owen Coyle csapatába kerülhet. Újabb azonban az is felvetődött, hogy Nicklas Bendtner is bele kerül az alkuba, főleg, hogy a Bolton elveszítette az egyik kulcscsatárát Johan Elmander személyében, aki ingyen igazolt a török Galatasaray-hoz. Wengernek azonban nem árt majd igyekezni, ugyanis Észak-London fehér felében egy bizonyos Harry Redknapp nem lenne rest négy játékosát is a Boltonnak adni Cahillért.

Cahill esetleges megszerzése azonban nem jelentené azt, hogy az Arsenal letett volna Samba megszerzéséről, ehhez azonban két feltételnek kell teljesülnie. Az egyik: vevő klubot kell találni Sebastien Squillaci számára, aki nem tudta hozni az elvárásokat első arsenalos évében. A másik pedig az, hogy az egyik fiatal ígéret, Kyle Bartley ne váljon be a nyár folyamán, ez esetben az angol játékos újabb egy évre kerülne kölcsönbe a skót Rangershez, ahol visszavárják őt.

Az argentin csodagyerekről, Ricky Alvarezről még mindig folynak a tárgyalások, egyelőre nem tudni, hogy a Velez Sarsfield elfogadta-e az Arsenal 12 millió eurós ajánlatát. Az AS Roma kiszállt a játékosért folytatott versenyből, s jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az Internazionale lesz a befutó. Az azonban jó hír lehet, hogy Alvarez a saját Twitterén azt írta, hogy nagyon szeretne az Arsenalba jönni, ez az álma, s hogy reméli, Isten megadja neki ezt a lehetőséget.

Úgy tűnik, hogy Juan Matáért is meg kellene küzdenünk a Tottenhammel, ugyanakkor az jó hír lehet, hogy ha az Arsenal valóban egy összegben kap 34 millió fontot Fabregasért, akkor 23-at mindenképpen vissza tudna forgatni a Valencia spanyol balszélsőjéért.

Végezetül pedig egy távozni készülő játékosról, Gael Clichyről egy kis hír: a GoonerTalk blog szerint a Roma az utolsó ajánlatát készítette elő a franciáért, amely jelenleg a legjobb csomag a bal szélsőért, megelőzvén a PSG-t is. Az azonban jó hír lehet, hogy Clichy még mindig nem mondott nemet az Arsenal ajánlatára.

Több konkrétum csak a következő hetekben várható, ahogy valamennyi játékos visszatér a nyári szünetéről. A Young Guns weboldal szerint ez a tervezettnél két nappal korábban fog megtörténni, méghozzá jövő hét hétfőn. A Daily Mirror újságírója szerint az elkövetkezendő két napban – még az ázsiai túra előtt – Wenger három dolgot végére akar pontot tenni: hosszabbítani Nasrival, és leigazolni Gervinhót és Cahillt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

13 éve
Törölt felhasználó
Én szerintem annyi kell hogy ezt a 4-et leigazoljuk és tartsuk meg őket ritka jó csapat lenne de akkor egy ideig megint senki nem fog berobbanni de szerintem ezzel egy F.A kupát és onnan jöhet a sorozatos kupák :)
13 éve
Törölt felhasználó
na ne!!!
Lansburyt ha odaadjuk én nem tudom mit csinálok :-/ >:-(

amúgy itt van Gervinho,Cahill/Samba,Alvarez,és Chamberlain, 4 játékos aki ide akar jönni,mind a 4 érkezését elvárom AW-tól.
13 éve
Törölt felhasználó
Bendi13! Csak azért erősködök,mert jobb tisztában lenni a dolgokkal,és nem várni a július elsejei csodát!
13 éve
Törölt felhasználó
Gervinho,Alvarez és Cahill jöhetnek! :)
13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc! én ezt értem, de számomra ez már "hivatalos". Nyilván el kell még intézni a papírokat, de ha már hivatalos hír van a játékosokról a klub hivatalos honlapján, azért az elég megnyugtató lenne most mindannyiunknak..

Szólj hozzá