A tegnapi nappal lezárult az angol Premier Liga, és sok más európai bajnokság 2010/11-es idénye, így nem csak az első, de sok más értékes hely is elkelt, így a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciók is.

Az Arsenalnak az utolsó fordulóban nem sikerült megelőznie a Manchester Cityt a harmadik helyért vívott különharcban, így a kékek kaparintották meg az automatikus BL-főtáblát érő helyet. Ez azt jelenti, hogy az Arsenalnak egy kétmeccses rájátszás küzdelmet kell sikeresen teljesíteni, ha ott akarnak lenni a csoportkörben.

A 2011/12-es BL-idényben a rájátszáskört augusztus 5-én sorsolják, a meccseket pedig augusztus 16/17-én, és augusztus 23/24-én bonyolítják le. Ez az Arsenal előkészületi szezonját nagyban befolyásolhatja.

Az ellenfelek

A Bajnokok Ligája rájátszás körében 20 csapat próbálja meg biztosítani a helyét a csoportkörbe. Ez a 20 csapat azonban a különböző kiemelések révén két csoportba fog oszlani: a bajnoki ágra, és a nem-bajnoki ágra. Ez azt jelenti, hogy az Arsenal, amely csapat a nem-bajnoki ágon lesz, nem kaphat olyan együttest ellenfeléül, amelyik a 2010/11-es idényben megnyerte hazája bajnokságát. Ennek alapján az olyan csapatokat, mint a Dinamo Zágráb, a Rangers, és az FC Koppenhága, ki lehet húzni a lehetséges ellenfelek listájáról.

A nem-bajnoki ág, az Arsenallal együtt, így néz ki jelen pillanatban:

-Az öt nyertes a rájátszás kört megelőző, harmadik selejtező körből - potenciálisan a Standard Liege, a Benfica, a Dinamo Kijev, a Twente és a Rubin Kazany

-A negyedik helyezett csapat a spanyol LA Ligából: a Villareal együttese

-A negyedik helyezett az olasz Serie A-ból: az Udinese

-A harmadik helyezett a német Bundesliágból: a Bayern München

-A harmadik helyezett a francia Ligue 1-ből, ott egy fordulóval a vége előtt a Lyon áll a harmadik helyen, két ponttal megelőzvén a PSG-t.

Ahogy a tíz csapat neve biztosra megvan, az UEFA-együtthatók alapján további két csoportba lesznek osztva az együttesek. Az öt legjobb UEFA-koefficienssel rendelkező csapat fog játszani az öt legrosszabb UEFA-koefficienssel rendelkező csapattal.

Miután pedig az Arsenal UEFA-együtthatójánál egyedül a Bayern Münchené jobb, az ágyúsok a felső csoportban kapnak majd helyet, így a németeket biztos, hogy elkerüljük.

Két forgatókönyv

Miután a francia ligának még nincs vége, az Arsenal szempontjából két forgatókönyv létezik a későbbi ellenfél kisorsolása értelmében.

Amennyiben a Lyon szerzi meg a harmadik helyet a Ligue 1-ben, ők is a jobb kalapban lesznek, csakúgy, mint az Arsenal. Így a lehetséges ellenfeleink az Udinese, a Dinamo Kijev, a Rubin Kazany, a Twente és egy, a  harmadik-selejtező kört megnyerő csapat egyike lehet.

Amennyiben a PSG lesz a francia liga bronzérmese, úgy a Dinamo Kijev kerül kiemelésre, így az Arsenal ellenfelei megváltozhatnak, s ez esetben a PSG, az Udinese, a Rubin Kazany, a Twente és egy, a harmadik selejtező kört megnyerő csapat egyike lesz majd.

A francia ligának e hét végén lesz vége, s természetesen ahogy konkretizálódik a BL-indulók névsora, úgy válik tisztábbá az is, hogy ki lehet az ellenfelünk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (57)

13 éve
Törölt felhasználó
off: ericsson hírére reagálva... Wenger meg is szólalt volna Benzema ügyében...?

"One of those is certain to be Nicklas Bedtner, who has already announced that he is looking for another club, and there have been many rumours linking Arsenal with the Real Madrid striker Karim Benzema.

Wenger was asked directly if there was a chance that the French striker could be at the Emirates next season, and he replied: “Viewed from the outside, it doesn’t seem impossible today. He’s a player that I like.

“I think he’s intelligent in his movement, I think he is capable of combining well and making a difference, and of doing individual moves as well. So, for me he’s a player who’s at the top level in the world.” "
13 éve
Törölt felhasználó
mytdfabregas!

Gibbs angol is, jó is, csak éppen nem balhátvéd, ebből adódik, hogy egy nagy kérdőjel marad csak Clichy helyén - amennyiben távozik. Kb. 2 napja már kifejtettem a gondolataimat Gibbs-el kapcsolatosan az egyik hír alatt, ezért most nem mennék bele, legyen elég annyi, hogy Gibbs túl támadó ahhoz, hogy a védekezést is jól tudja megoldani, másrészt pedig túlságosan is tapasztalatlan - ezt a két tényezőt összevetve jön az, hogy sok hibával játszik, ami a balhátvéd poszton igen nagy veszélyeket hordoz magában. Nem beszélve arról, hogy az egyik legsérülékenyebb játékosunk, ha megsérül, akkor ki fogja őt pótolni? Ha Clichy tényleg megy, akkor egy minőségi balhátvédre van szükségünk!
13 éve
Törölt felhasználó
Ugye egyikőtök sem gondolja komolyan,h Gibbs nem megfelelő pótlás!!!
Angol is és jó is...semmi baj BH poszton..
13 éve
Törölt felhasználó
Ennyit arról, hogy "rossz" viszonyban vagyunk a Barcelonával................. Miután már itt vannak Londonban az Arsenal megengedte nekik, hogy használják az edzőközpontunkat. Nem is értem, hogy Kroenke miért engedte ezt meg.... Szombatra hajrá MU! :)

A legfrissebb hírek szerint B52 távozásával Wenger mindenáron le akar csapni Benzemára és nem fogja sajnálni érte a manit....... ez elsőre viccesnek hangzik, de hát ezek vannak most :D

Mondta, hogy 50 millió fontja van az átigazolásokra és ebből 20 at költene Benzemára!



Arsenal kész eladni Arsavint, Bendtnert, Denilsont, Abou Diabyt és Carlos Velát. A védők közül Cahill (17 millió font), Samba és Jonesnak nagy a prioritása a védőket illetően!


13 éve
Törölt felhasználó
Nah hát akkor, ha Clichy tényleg le akar lépni, akkor engedjük, mert nem pótolhatatlan, de 10 millió alatt semmi képpen sem. Baines jó lenne, mint lehetséges utód. Nasri biztos, hogy szerződést fog hosszabítani, nem is kell ezen gondolkodni, ezt már ő is leszögezte. Sztem M'Vila nem kell, Song pótlásának valami rutinos vkp-t kell hozni. És ha az a hír igaz, hogy Parker 2 hét múlva aláír (ennek azért nagyon kevés a valószínűsége), akkor lehugyozom a bokám.

Moussa Sow-t nem ismerem, de nem lehet rossz.

Ez a mai híráradatról a véleményem:D

Szólj hozzá