Lényegében arra mindenki számított az Arsenalnál, hogy a kevés játéklehetőség miatt Denilson várhatóan el fog igazolni a nyáron.

Arra azonban már kevésbé, hogy a vérbeli csapatjátékosnak gondolt brazil ennyire ki fogja teregetni a szennyest az Arsenallal és Arséne Wengerrel kapcsolatban.

"Vannak olyan dolgok, amik hiányoznak az Arsenalnál, de senki sem tudja, hogy mik ezek. Sem a játékosok, sem Wenger - senki." - folytatta nyilatkozatát a The Sunnak Denilson.

"Aztán ott van a Manchester United, a City, a Chelsea, a Liverpool, akik többmillió fontot költenek játékosokra. Ezek nagyban meghatározhatják az Arsenal jövőjét."

"Ugyanakkor tény, hogy az Arsenal játssza a legjobb futballt Angliában, úgy értem, a legszebbet. Ennél jobban már csak a Barcelona tud játszani. A különbség csak az, hogy mi nem nyerünk trófeákat. Ez pedig nagyon frusztráló, elképzelni sem lehet, mennyire az."

"Az Arsenal egy remek klub, remek menedzserrel, számos tehetséges játékossal, tehát nekünk trófeákat kellene szerezni. Nincs is rá kibúvó, hogy miért nem tettük ezt meg eddig. Néhányan talán azt mondják, hogy azért nem jön össze, mert túl fiatalok és éretlenek vagyunk, de ez nem kifogás."

"A Ligakupa döntőt sem azért veszítettük el, mert túl fiatalok voltunk, hanem mert az önbizalmunk teljesen elveszett Martins gólja után. Azt a döntőt meg kellett volna nyernünk, mi voltunk az esélyesek."

"Ez egy lehetőség volt, hogy elhallgattasuk a kritikusokat. Ott lesz volna egy trófea, hogy végleg lerázzuk az öt-éve-nem-nyertünk-semmit--féle szövegeket, s hogy ez a trófea a többi siker kezdete. Mekkora löketet kaptunk volna, ha mi emeljük fel azt! Főleg, hogy akkoriban az összes többi sorozatban is bent voltunk még."

"Ott volt a negyeddöntő az FA-Kupában, a negyeddöntő a Bajnokok Ligájában és másodikak voltunk a bajnokságban. Minden ott lett volna a szemünk előtt, annyira motiváltak lettünk volna."

"De amikor Martins bergúta, nekünk végünk volt - ezt láthattuk a pályán lévő játékosok és a rajongók szemében - az önbizalmunk még jobban elillant. Az egész egy nagy katasztrófa volt."

"Innentől kedzve nem volt mit tenni, ez egy dominó-effektus volt, és senki nem tudta megállítani. A Ligakupa döntőnek kulcsfontossága volt, innentől kezdve fordult minden rosszra a szezonunkban."

"Ezek után hazamentem, és csak sírtam. Nagyon feldúlt voltam, nagyon szomorú és megszégyenült. Wenger csak annyit mondott az öltözőben ezek után, hogy emelt fejjel viseljük a vereséget, de egy picit stresszes is volt, mert még nagyon sok meccsünk volt hátra."

"Ott volt a bajnokság, meg a United és a Barcelona elleni meccsek. S bár mindkét mérkőzésnek úgy indultunk neki, hogy hittünk abban, hogy nyerhetünk - végül ezek sem jöttek össze. Azután a szó szoros értelmében minden elúszott."

"Ott volt a Liverpool ellen hazai meccs, a Newcastle elleni idegenbeli mérkőzés. A bajnokságban otthon kaptunk ki az Aston Villától, a Newcasltetől és a West Bromtól. Ráadásul nem sikerült olyan együttesek elvernünk, mint a Blackburn, vagy a Sunderland."

"Őszintén szólva, ezek a mérkőzések sokkolóak voltak és szégyenletesek. Ennél csak jobbak vagyunk. De amíg az Arsenal játékosai nem tanulják meg, hogy ezeket a meccseket meg kell nyerniük, semmi sem fog változni."

"A szezon kapcsán: minden játékosnak fáj az elveszített lehetőség, de tudjuk, hogy a rajongóknak sokkal jobban. De a legeslegjobban a menedzserünket bosszantja a dolog, mert ő egy nagyszerű ember és menedzser."

Denilson végül elmondta Wengernek, hogy távozni akar, a francia ezt a kérést tudomásul vette és elfogadta.

"Elmondtam neki, hogy mit érzek és elfogadta a döntésemet. Elmondta, hogy nem fog az utamban állni, és ha a klub kap értem egy megfelelő összegű ajánlatot, akkor el fogják fogadni. Nagyon megnyugodtam, hogy ezt hallottam, nagyon hálás vagyok ezért neki."

"Nem minden menedzser olyan, mint ő, nem minden csapat olyan, mint az Arsenal. Lehet, hogy idővel megbánom majd ezen döntésemet, de jelenleg azt suggalja a szívem, hogy mennem kell, vállalnom kell ezt a kockázatot."

"Én egy professzionális labdarúgó vagyok. Minden héten játszanom kell ahhoz, hogy elérjem az álmomat: a brazil válogatottban való szereplést. Nézzük csak meg Lucast a Liverpoolnál. Rendszeresen játszik és benne is van a válogatottban. Én is ezt akarom elérni."

"Nagyon szerettem volna, ha ez az álmom az Arsenalnál teljesül be, de tekintve, hogy hogyan alakult a szezonom, itt az idő a váltásra."

"Vasárnap hazarepülök Brazíliába, és remélem, hogy újra tudom kezdeni a karrieremet Spanyolországban, vagy talán Olaszországban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

13 éve
Törölt felhasználó
Eboué mekkora forma ááá:D:D
13 éve
Törölt felhasználó
Clichy! Ha visszaemlékezel posztja sem igazán volt,mert sehol sem tudott jól teljesíteni,így játszott védekező-,és támadó középpályást,szélsőt is.
13 éve
Törölt felhasználó
ne feledjük, hogy a brazil utánpótlás válogatott csk.jaként érkezett Deni... csakhát leragadt egy szinten, ez köszönhető annak is, hogy Wenger nem a posztján játszatta 2 évig. Ma pedig mennie kell, senki nem tartaná vissza. Végre belátta ezt Ő is.
13 éve
Törölt felhasználó
Jó képek,jó látni Pires-t is az Arsenal háza táján! Gondolom Eboué-nak nem kellett kétszer mondani,hogy menjen fel táncolni a színpadra. :)

Vermaelen! Ment a válasz!
13 éve
Törölt felhasználó
Sajnos Denilsonnak eljött a váltás ideje, de én sosem fogom elfelejteni a tavalyi szezonját, mikor sorra lőtte a bombagólokat. Elszánt volt a csapatért, és mindig küzdött, de sajnos ez az éve balul sült el. Sok sikert neki a további pályafutásához.

Szólj hozzá