Közel hét hónapnyi rehabilitáció után Thomas Vermaelen végre visszatérhetett a pályára, még ha csak a tartalékcsapatban tehette azt.

A meccsről készített beszámolók szerint a belga jól vette az akadályokat a Manchester United B-csapata ellen (amelyben szerepet kapott többek között Obertan, Fletcher, Bebé, vagy Wes Brown is), s így akár már a jövő heti, Stoke elleni meccsen is játszhat, de már a felnőtt együttesben.

Vermaelen még tavaly szeptemberben szenvedett Achilles-ín sérülést a belga válogatott egyik EB-selejtező meccsén, s bár a kezdeti orvosi diagnózis szerint napokon belül vissza kellett volna térnie, a kérdéses testrész gyógyulása egyre több és több kérdést vetett fel.

A 25 éves védőt emiatt januárban meg kellett műteni, ám az edzésekre való visszatérés még ezek után is hetekkel csúszott. Arséne Wenger emiatt a közelmúltban ki is jelentette, hogy ebben az idényben már nem számol Vermaelennel, a gyógyulás azonban pozitív irányba fordult, s emiatt még is lehet számolni azzal, hogy a belga visszatér a szezon vége előtt.

A visszatéréshez vezető úton lévő első akadály már elgördült a csütörtöki tartalékmeccsen, ahol Vermaelen végigjátszotta a találkozót, s a Young Guns weboldal szerint ő volt a legjobb játékos a pályán.

"Jelenleg fittnek érzem magam, mind a meccsen, mind az edzéseken. Nem érzek semmiféle problémát. Fizikilag is teljesen rendben vagyok." - mondta Vermaelen a lefújást követően az Arsenal TV-csatornájának.

"A felnőtt csapatba való visszatérésem egyedül a menedzseren múlik, ő felel a döntésekért. Ugyanakkor boldogsággal tölt el, hogy bevethető állapotban vagyok, és remélem, hogy hamarosan a többiekkel is a pályán lehetek, jelenleg most ez a célom."

"A sérülésem immáron a múlté, jól érzem magam, problémák nélkül játszottam végig a csütörtöki meccset, amivel összességében elégedett vagyok. Jól érzem magam, örülök, hogy visszatértem. Az elmúlt hónapok nagyon megterhelőek voltak a számomra, és egyfajta megnyugvás is ez, hogy ismét a pályán lehettem." - tette hozzá.

Vermaelen végül az elmúlt hét hónapra tért ki bővebben.

"Így utólag nagyon frusztráló az egész, mert szeptemberben még csak annyit mondtak, hogy napokon belül visszatérhetek. Aztán folyamatosan jöttek a visszaesések az egészségügyi állapotomban, hatszor-hétszer is előfordult ugyanaz a probléma az edzéseken."

"Nehéz idők volt ez a hét hónap, ugyanakkor volt lehetőségem sokat tanulni. A mentális erősségem sokkal jobb lett. Természetesen nekem kiváltképpen fontos lesz a nyári előszezon, de nem lenne rossz még a nyár előtt visszatérni, mert így tiszta fejjel mehetek pihenni is, és még frissebben játszhatnék a jövő szezonban. Az idei idény elég pechesen alakult, de már nagyon várom az elkövetkezendő hónapokat, éveket az Arsenal színeiben." - zárta szavait Vermaelen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

13 éve
Törölt felhasználó
Go gunners!! Nagyon boldog lenne mindenki ,ha ma nyernénk:)
13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc! Nekem márpedig nem mindegy, tudom, hogy semmit nem tehetek az ügyért, de ez nekem akkor is fontos, mert Arsenal szurkoló vagyok és sokkal szívesebben látnám a Chelseat magunk mögött, mint magunk előtt. De ez csak az egyik ok. Meg azért a "történelem miatt sem mindegy. 2 éve 4.ek voltunk, tavaly 3.ok, idén úgy néz/nézett ki, hogy 2. ok. Tudom nem sokat mond ez a statisztika, de nekem fontos lenne, hogy az ezüstérem legyen meg és ne a bronz.

Almunia 57: Köszönöm, hogy emlékeztettél rá, eben igazad van, az egy ilyen meccs volt. Az az EGY! Utána viszont remekül kielemezted, hogy hány pontunk ment el ugyanígy, csak negatív előjellel. És akkor még a Liverpool ellenit nem is írtad hozzá.... A lényeget akartam ezzel mutatni, hogy milyen arányban tévednek a bírók "nekünk" és ellenünk.

Ericsson! Nekem nem kell mondanod, én végeztem játékvezetői tanfolyamot, pontosan tudom, milyen nehéz egy-egy kétes szituációban helyesen dönteni, és 90 percig figyelni és igyekezni minden egyes részletet észrevenni. :) Egyáltalán nem könnyű a játékvezetők dolga, én ezt tudom, de lenne egy kiváló módszer ami a segítségükre lehet. Úgy hívják, videóbíró!!! Minden más sportágban már kitűnően működik, csak ez a nyomorul FA a "hagyományok" miatt és egyéb makacs és mittomén még milyen okok miatt nem engedi bevezetni. Márpedig amíg ez nem lesz meg, addig egyre több és több bírói hiba lesz a meccseken, mégpedig azért, mert minden hiba után egyre nagyobb nyomás nehezedik rájuk, egyre gyakrabban és súlyosabbakat fognak bakizni... Annak meg megint csak a játékososok, klubok, szurkolók isszák mega levét
13 éve
Törölt felhasználó
amellett,hogy halott az oldal még meg is buherálódott?

ugyanis ha rámegyek a további hozzászólások megjelenítése "lehetőségre",mindent csinál,csak nem jeleníti meg a további hozzászólásokat
13 éve
Törölt felhasználó
nigga és szerinted az 11-es volt? Eboue belefutott Lucasba, ő meg elesett, és mivel a fociban nincs belemenés, ezért ez feltartás volt, ha már szabálytalanság. De lényegtelen végül is ezeket a hibákat taglalni, mert úgysem tudunk változtatni ezen, és így történt, el kell fogadnunk.
13 éve
Törölt felhasználó
miért tartott 102 percig a meccs? mert Carrager-t össze kellett kanalazni, azért jött a 8 perces hoszabbítás jött, de mivel kaptunk 1 11est ezért még rá kellett tenni, ekkor a pool jött szabadrúgással amikor le kellett volna fújni, de annak az akciónak a végét még alap hogy megvárt a spori, és annak a 11es lett a vége, ilyen egyszerű..

Szólj hozzá