Arséne Wenger a mai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy korábban megpróbálta leigazolni a ma már a Manchester Cityben játszó Yaya Tourét, ám különféle jogszabályok ezt nem tették lehetővé azonnal, így végül meghiúsult a transzfer.

Mint ismert, az elefántcsontparti középpályás még 2005-ben volt próbajátékon az Arsenalnál, s annak idején Wenger le is akarta szerződtetni időt. A munkavállalással azonban problémák akadtak, így az akkoriban még a Beverennél játszó fiatalabbik Touré előbb Görögországba, majd később a Barcelonába igazolt.

"Nagyon régóta ismerem őt, már 15 éves kora óta. Világklasszis játékosról van szó." - mondta Wenger a 27 éves játékosról.

"Még fiatalon volt nálunk próbajátékon, de mivel akkoriban még nem volt válogatott játékos, nem igazolhattuk le őt a jogszabályok értelmében, ugyanis nem kaphatta meg a munkavállalói jogot. Próbáltunk várni és minél hamarabb európai útlevelet szerezni neki, de nem volt elég türelmes, így előbb Ukrajnába ment, majd később Görögországba, majd végül Spanyolországban kötött ki."

"A Barcelonában óriási játékossá lett. A tavalyi szezona azonban csak frusztrálóan sikerült, meg alig játszhatott Busquets miatt." - tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

13 éve
Törölt felhasználó
ha már olyan játékosokról van szó, akiket Wenger szeretett volna, de mégsem sikerült az üzlet...
mielőtt Ibrahimovic az Ajaxba igazolt volna Wenger is le akarta igazolni, sőt Ibra édesapja nagy Arsenal-fan (volt?), és Wenger küldött is neki egy Ibrahimovic feliratú Arsenal-mezt, amit a papa azóta is nagy becsben tart, ám végül nem lett semmi az átigazolásból, további részleteket nem tudok!
13 éve
Törölt felhasználó
1 év után én is felmentem twitterre és elég aktívak a srácok, Fabre és Wilshere minden szart kiposztol :D
13 éve
Törölt felhasználó
Imádom nézni a twitteren őket:D:D
Sztem Cesc arra értette ezt az új játékos dolgot, hogy valaki levágatta a haját vagy befestette, vagy nagyon furcsán néz ki.
13 éve
Törölt felhasználó
jaaj de jo lenne ha verma lenne v ramsay:D
13 éve
Törölt felhasználó
hat Rosi fasza a frized :D :D :D mint aki konektorba pisalt :D

Szólj hozzá