Arséne Wenger legénysége a Partizan Belgrád 3-1-es legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, a Sahtar Doneck gárdája mögött másodikként végezve a H-csoportban.

Mivel a sorozat szabályai között szerepel, hogy a verseny ezen szakaszában még nem mérkőzhet meg egymással két azonos országból érkező együttes, ezért az Arsenal csupán négy lehetséges ellenfél közül kap majd ellenfelet, így a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München vagy a Schalke csapatával kell majd szembenéznie az észak-londoniaknak.

A nyolcaddöntő párosításainak kisorsolására Nyon (Svájc) városában kerül majd sor december 17-én, magyar idő szerinti 12 órás kezdéssel.

Az Ágyúsok legközelebb 2011. február 15-én, 16-án, 22-én vagy 23-án fognak pályára lépni a BL-ben, míg a párharc visszavágója március 8-án, 9-én, 15-én vagy 16-án kerül majd lejátszásra.

Az Arsenal a tavalyi szezonban a Porto együttesével mérkőzött meg a legjobb 16 között, s bár a portugálok hazai környezetben 2-1-es diadalt arattak, az Emirates Stadionban 5-0-ra kikaptak, így elbúcsúzhattak a sorozattól, s Wenger tanítványai mehettek tovább a negyeddöntőbe.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

13 éve
Törölt felhasználó
Jó van most nézem, hogy idegenben játszunk a MU ellen. Eddig abban a tudatban voltam, hogy itthon játszunk! Kicsit megnyugodtam és idegesebb is lettem. Idegesebb lettem, mert idegenben mindig nehéz játszani, főleg a Mu arénájában. Másrésztről az idegenbeli formánk miatt örülök. Kő kemény meccs lesz!

Fabianski-Sagna-Laci/Dj/Kosz(Vermát klónozzuk vagy összedrótozuk)-Clichy-Song-Wilshere-RvP-Chamakh-Arshavin-Nasri
13 éve
Törölt felhasználó
NEM MONDOM H SZAR VOLT!!!!! De amikor kezdőként lépett pályára a sérülése óta, nekem meggyőzőbb volt Arshavin és Nasri is, mint ő.
13 éve
Törölt felhasználó
Aron21 walcott idén eddig 14 meccsen 8 golt rugott és ha ehez hozzáveszed h mennyit jtszott nemhiszem h annyira szar lenne
nem gondolod???
13 éve
Törölt felhasználó
Feri10, és mégis ki helyett? Arshavin és Nasri is jobb fomában vannak ők, utóbbinál pedig jobban irányít Rosicky. nemtom mi lett Walcottal, de a sérülése óta közel sem olyan jó, mint év elején... Talán ezek miatt a ***** sérülések miatt nem lesz soha világklasszis...
13 éve
Törölt felhasználó
Aron21 szar felállás lenne.Walcottot mindenképp beraknám kezdőbe és nasri tudna fabregas heylén játszani.

Szólj hozzá