Ezen a héten nem kevesebb, mint három első számú játékos térhetett vissza a pályára, ha mást nem, a tartalékcsapat színeiben, de Denilson, Djourou és Fabianski játékát is felülmúlta az a tény, hogy Sebastian Squillaci első ízben ölthette magára a piros-fehér mezt egy mérkőzés folyamán.

Az Arsenal tartalékjátékosai keserves küzdelemben, de 4-3-as arányban felülmúlták a Blackburn Roverst. Squillaci végig a pályán volt.

"Eléggé kemény mérkőzés volt volt, de a végén nyertünk. Jól játszottunk és ez a legfontosabb. Sajnos, védőként megjegyzendő, hogy három gólt is kaputnk, ami kár, mert ezek elkerülhetőek lettek volna, de ez is a játék része. Az egész meccsen végigjátszottam, és nem igazán tűnök fáradtnak, ami ugyancsak pozitív." - kezdte értékelőjét Squillaci.

"Elégedett vagyok. Természetesen játszhattam volna jobban is, a végős eredménnyel pedig kiegyezek, mert nyertünk. Ugyanakkor keményen kell dolgoznom, hogy visszataláljak a formámhoz." - tette hozzá.

"Úgy érzem, készen akár a Bolton elleni meccsre is készen állnék, de minden az edzőtől és a többi játékostól függ. Keményen dolgozok az edzéseken is. Kilencven percet játszhattam, és fizikailag is fittnek tűnök, de a végső szó a menedzseré."

Bár még csak tartalékmeccsen játszhatott, Squillacinak újra feltették azt a kérdést is, hogy mit gondol az angol és a spanyol ligák közötti különbségről.

"Ismerem az angol focit, mert a BL-ben már játszhattam egy pár angol rivális ellen. Fizikailag nagyon kemény és megterhelő az itteni liga, tele van párharcokkal, de már alig várom ezeket, biztosan óriási élmény és tapasztalat lesz. A spanyol LA Liga mellett a Premier Liga a legjobb bajnokság a világon."

A francia védő Johan Djourouval alkotott párost a védelem tengelyében, és a svájcihoz hasonlóan egyikük sem játszott még Thomas Vermaelennel, vagy Laurent Koscielnyvel a felnőttcsapatban. Squillaci azonban úgy érzi, ez nem akadály.

"Természetesen mindig kell egy kis idő, mire megszokod és megismered a társadat a védelem közepén, de az Arsenalnál nagyon jó játékosok vannak, s ez megkönnyíti a helyzetemet. Minden a kommunikáción múlik. Igaz, hogy még nem tudok angolul, de igyekszem gyorsan megtanulni a fontos szavakat. Ezen kívül nyelv tanfolyamra is járok, ráadásul minél több meccsen játszok, annál jobb lesz a teljesítményem is."

A 30 éves játékost két hete mutatták be hivatalosan is az Arsenal kötelékében, így szóba került a friss angol élet is.

"Egyelőre minden nagyon jól megy. Sok játékost ismerek a válogatott csapatok kapcsán. Az Arsenal pedig minden téren egy óriási klub. A pályát, a stadiont, az egyéb létesítményeket, és persze a játékosállományt illetően is. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen remek klub játékosa lehetek, mint az Arsenal. Mostantól kezdve pedig csak rajtam áll, hogy hogyan szereplek a pályán, és hogy kihozom-e magamból a maximumot." - zárta szavait Squillaci.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
.
14 éve
Törölt felhasználó
Remélem ő lesz Vermaelen párja hosszútávra, bár Koscielny tudását sem lehet lemérni azért 1 meccsen! Hiába hibázott, ő is lehet jó, de most Squillacinál az előny, ő bizonyíthat első meccsén a Bolton ellen, és ha jó napot fog ki, könnyen Thomas párja lehet hátul a szezon végéig!
14 éve
Törölt felhasználó
Jó hogy jött ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Wenger biztos, hogy figyelte a meccset! A videóból látom, hogy irányította a védelmet és nem megszeppenve játszott! Egyedül a kommunikáció a probléma! Szerintem Wenger nem fog ezzel kockáztatni! Még nem tud jól angolul és a nagy nyomás közepette még spanyolul kezdene el irányítani! Bár így belegondolva, majd Manu fordítja a többieknek :) De ez nem így van! Szerintem Koszi vagy Dj fog játszani! A tippem DJ !
14 éve
Törölt felhasználó
hát azért én nem említeném egy lapon Silvestre-el, mert tudás különbség is van közöttük, és szerintem a rangsorban is előrébb fog állni Squillaci, mint ált Mikäel!

Szólj hozzá