Egy dologban már biztosan megegyezik Sebastien Squillaci és Sir Alex Ferguson: az idei Premier Liga immáron kétesélyessé vált, s a 38. forduló végén vagy az Arsenal, vagy a jelenleg vezető Manchester United csapata fog ünnepelni.

Az elmúlt hetekben még izgalmasabbá vált az angol bajnokság tabellája. Az Arsenal pont Squillaci góljával 1-0-ra verte meg a Stoke Cityt, míg a Manchester United 1-0-ás állásról 2-1-re kikapott a formán kívüli Chelseatől, a vörös ördögök elmaradt fordulóján. Ezzel ugyan maradt a négypontos hátrány Wengeréknél, ugyanakkor az Arsenal egy fordulós hátrányban van a manchesteriekhez képest.

Miután azonban a Manchester City, a Chelsea, illetőleg a Tottenham jelen pillanatban csak tisztes távolból tekinthet a folytatásra, Squillaci úgy véli, a végső győzelemért már csak két alakulat csatázik.

"Igen, úgy gondolom, hogy az Arsenal és az MU csatázik a bajnoki címért. Alig pár pontra vagyunk tőlük, szóval innentől kezdve nem engedhetünk meg magunknak több hibát, főleg otthon, ahol olyan csapatok ellen játszunk, amelyeknek gyengébb a játékuk a miénknél." - mondta Squillaci az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Persze minden meccs nehéz, és a szezon végéig óráisi harc lesz, de úgy vélem, képesek vagyunk megcsinálni. Továbbra is folytatunk kell a győzelmi sorozatunkat, hogy ezzel is nyomás alá helyezzük őket. Természetesen az fog nyerni, amely csapat a legkevesebb hibát véti."

Bár Arséne Wenger a mai sajtótájékoztatóján közölte, hogy Laurent Koscielny a keretben van a hétközi térdín sérülését követően, jelentős esély van arra, hogy Squillaci játszhasson a Sunderland ellen.

"Soha nem egyszerű a helyzet, ha sérült az ember. A sérülések a játékosok ellenségei, s bármennyire is azon vagy, hogy nyerjen a csapatod, nehéz nézni a győzelmeket, miközben te nem lehetsz a pályán. Szóval ez nem túl könnyű, de benne van. Van tapasztalatom abban, hogy hogyan kezeljem a helyzetet, s bár ebben a szezonban is többször sérültem le, úgy érzem, kezdem visszanyerni a formámat."

"Nagyon sokat játszottam a szezon elején. Spanyolországból jöttem, tehát egy kis időbe telt, mire hozzászoktam az angol játék sajátosságaihoz, ez egy teljesen más világ a LA Ligához képest, mind az intenzitás, mind a tempó oldalán. Minden teljesen új volt a számomra."

"Ugyanakkor úgy érzem, hogy bár volt egy pár nehezebb meccsem, alapvetően jól teljesítek. Keményen dolgozok az edzéseken, mindig készen állok segíteni a csapatot."

"Igazán remélem, hogy a tudásommal és tapasztalatommal trófeához segíthetem ezt a klubot még az idei szezonban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
A bajnokság tényleg 2 esélyes. Innentől kezdve a csapaton múlik a siker!! Go GUNNERS!!Szombaton nyerni kell és imádkozni egy újabb Mu vereségért!! ;)
13 éve
Törölt felhasználó
4. védőnek tökéletes.voltak hibái a szezon elején, de koscielnynek is kellett egy kis idő míg belelendült a PL-be.kisebb csapatok ellen jó lesz, nem volt rossz vétel...:D
13 éve
Törölt felhasználó
Silvestre nél ki nem jobb ebből a keretből?!:D Nagyon rossz vétel volt szerintem hiába hogy ingyen....
13 éve
Törölt felhasználó
utobbi mecseken, stoke LO nem jatszott rosszul a jovoben 4.kiegeszito embernek megfel majd szerintem es Djourouval es Vermaval szerintem nem alkotnak roszz parost csak valahogy Koszival nem ertik meg meg egymast, persze jovore tobb PL tapasztalattal biztos jobb lesz minden estre jobb mint silvestre szerintem
13 éve
Nem lenne rossz játékos Squillaci, ha megvan az önbizalma, nagyon jól játszik szerintem.

Szólj hozzá