Thomas Vermaelen bízik abban, hogy Cesc Fabregas maradni fog a klubnál, annak ellenére, hogy a Barcelona minden követ megmozgat annak érdekében, hogy hazacsábítsák a 23 éves játékost.

Fabregas ma érkezett haza Angliába a nyaralását követően, és ott lesz a csapat holnapi nyílt kapus edzésén is, ami megtekinthető lesz az Arsenal hivatalos weboldalán.

"Cesc egy nagyon fontos tagja a keretnek, egy remek játékosról van szó. Remélem, hogy maradni fog. Remélem, hogy az új idényben is rengeteg gólt fog rúgni nekünk. Persze a futballban semmit sem lehet előre tudni, de magabiztos vagyok, hogy maradni fog." - mondta Vermaelen.

A belga védő, akinek William Gallas és Sol Campbell távoázsa után új társa lesz Laurent Koscielny és Johan Djourou személyében a védelem közepén, elmondta, bízik abban, hogy idén már nyerni fog valamit az Arsenal.

"Magabiztos vagyok, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot az idén. Ez a célom és az álmom is egyben. Mindent megteszünk, hogy a miénk legyen az a trófea."

Az Arsenalnak az idei évben így tehát nem csak a már jól ismert 'nagy négyessel', azaz a Chelseavel, a Manchester Uniteddel, a Liverpoollal, hanem a Tottenhammel, és az idén nyáron is sokat költekező Manchester Cityvel is meg kell majd küzdeni a hőn állított bajnoki címért.

Az arab tulajdonossal rendelkező Manchester City az idei nyáron már jócskán 100 millió fontot adott ki játékosokra, nevezetesen David Silvára, Aleksanar Kolarovra, Yaya Tourére és Jerome Boatenge, s még a további érkezők között lehet Mario Balotelli, vagy Edin Dzeko is. Ezzel szemben az Arsenal kiadása mindössze 10 millió fontra rúg, miután Koscielnyt leigazolták a Lorienttől - Marouane Chamakh pedig ingyen igazolt a csapathoz a Bordeauxtól.

Vermaelen ennek kapcsán viszont egyáltalán nem aggódik, sőt, szerinte pénzért csak játékosokat lehet venni, de nem bajnoki címeket.

"Pénzért annyi játékost lehet venni, amennyit akarsz, bajnokságot viszont nem. Nem hiszem, hogy ez a kulcs a sikerhez. Az a legfontosabb dolog, hogy képesek legyenek a játékosok csapatként játszani. A Manchester City valóban remek játékosokat vett az idei nyár folyamán, de őket össze is kell majd valahogy rakni, méghozzá egy egységes csapat képében."

"Az Arsenal stílusa, vagyis a fiatalokkal való bánásmód, különösen tetszik, szerintem ez a legjobb módszer, amit lehet tenni. Van, hogy egy klub életében adódik egy zseniális tehetség, az Arsenalnál viszont több is előfordul, így jogos, hogy Arséne megadja nekik az esélyt. Az Emirates Kupán láthattuk is, hogy képesek jól teljesíteni. Remélhetőleg egy-kettő közülük szerephez jut majd az első számú csapatban is." - zárta szavait a belga védő.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

14 éve
Törölt felhasználó
Nekem ez annyira fáj ez az egész,NEkem Adebayor elvesztése is komoly traumát okozott,de henry é a legnagyobb,jó nem is ez a lényeg,hanem hogy Fabregast is annyira szeretem,és persze ha menni akar nem lehet mit tenni,de olyan rossz,h mindig új embereket kell megszeretni,remélem hamarosan kialakul egy állandó Arsenal,amúgy én már érzem az egységet ebben a csapatban,és érzem hogy komolyodtak fejlődtek,kár éenne ha elmenne vmikor is,de ha elmegy egy hasonló klasszissal kell ptóolni ha addig nem lesz vki az ő szintjén.

De már tényleg jó lenne nem minden nap ilyet olvasni hogy ez meg az várja Fabregast,remélem az angol szurkolók terveznek egy kis ellen kampányt!
ezt nem lehet annyiba hagyni,
Miért nem Dos Santost várják vissza az is barcás volt a fene egye meg,csak azért mert nem Wenger keze alatt van!

SAjnos a mi Arsenalunkat mindenki csak kiakarja használni,semmi tisztelet,jó lenne változtatni legalább az eladási taktikánkon,mert nagyon könnyen távozik innen mindenki.

Akkor kérdezem én a kiváló Rooney-t meg a csapattársait miért nem környékezik meg ilyen szinten?
az lenne a legjobb ha vissza esne a barca meg a madrid mind anyagilag mind tudásilag:D és akkor nem mindenki olvasdna el tőlük...ez is annyira idegesít hogy ők a legnagyobbak egy nagy túrót!
14 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek, cefregunner vezetésével szervezünk egy Meccsnézést Pest valamyelik Digi TV-jével ellátott sörözőjénél...Várunk minden jelentkezőt, hogy eltölthessünk egy remek 90 percet Nemrégiben Almunia57 és Dimitrij95 is csatlakozott MSN cimem
14 éve
Törölt felhasználó
Cesc egy profi, Wenger tette őt naggyá, így nem hinném, hogy meg "merné" ezt tenni a klubbal! Szerintem amíg itt lesz, teljes szívvel küzdeni fog a csapatért, én ebben biztos vagyok!
14 éve
Törölt felhasználó
Csak ha itt marad ne kedvetlenül tegye. Ha gyengébben is játszana akkor az ára is csökkenne. Remélem ha marad, szívből teszi nem kötelességből mint egy zsoldos.
14 éve
Törölt felhasználó
Látszik, hogy mindenki mennyire szeretné, ha Cesc maradna! Ő a csapat agya, neki nem szabad csak úgy elmenni, akármennyit is kapunk érte! A következő szezon a mindent vagy semmit szezon lesz, ha nem nyerünk semmit, akkor sztem elmegy Cesc meg még lehet páran, és újra el lehet kezdeni építkezni, de ha nyernénk vmit, legalább egy FA-Kupát, akkor lehet, hogy még Cescet is itt tudjuk tartani 1-2 évig, hisz még mindig csak 23 éves, és nem hinném, hogy a Barca megharagudna, ha csak 25 évesen menne oda hozzájuk, hiszen akkor is lenne még benne 7-8 remek év! Amúgy is míg Xavi játszik, Cescnek nincs esélye a kezdőbe kerülni, és azért sztem Xavi játszani fog még minimum 2-3 évet, hisz még "csak" 30 éves :)

Szólj hozzá