Miután idén nyáron 2 játékos is érkezett a francia bajnokságból, az Arsenal-Mania.com egyik szerkesztője egy rövid elemzést készített a nevesebb játékosokból, akik a Ligue 1-ből érkeztek.

Emmanuel Petit - A francia edző korábbi klubjából, a Monacóból lett szerződtetve, s továbbra is az egyik legjobb igazolása Arséne Wengernek. Franciaországban védőként játszott, ám a Professzor átköltöztette Őt a középpályára, ahol kitűnő teljesítményt nyújtott, akárcsak Patrick Vieira, akit széles körökben az Arsenal legjobb középpályásának tartanak.

Gilles Grimandi - Nem a legtehetségesebb játékos, de keményen dolgozott, és biztos kezdő volt az Arsenalban. Egyfajta kultikus helyzetet szerzett magának a klubban eltöltött idő alatt.

Nicolas Anelka - Ő egy hihetetlen tehetség volt, amikor az Arsenal leigazolta, és 1999-ben Anelkát válaszották az év legjobb fiatal játékosának, de a klubot elég viharos körülmények között hagyta el. Angliában a Manchester Cityben, a Boltonban, s most a Chelsea-ben futballozó francia a mai napig népszerűtlen az Arsenal szurkolók között.

Christopher Wreh - Két vagy három fontos gólt szerzett az 1998-as szezonban, amikor a csapat duplázni tudott, alapvetően pedig egy masszív játékosnak számított.

Jeremie Aliadiere - Wenger rengeteg időt fektett ebbe a csatárba, de az öt szezon alatt elért 1 bajnoki gól nem sokat fizetett vissza a fáradalmakba.

Robert Pirés - A Marseille-től érkezett, s miután az első szezonja vegyesre sikeredett, rengeteg góllal és gólpasszal segítette a csapatot.

Sylvain Wiltord - Az Arsenal rekord igazolásának számít, de a teljesítményéről sokan másként vélekednek. Küzdött a csapatért, és néhány fontos találat is felkerült a neve mellé, különösképp a 2002-ben szerzett Old Trafford beli gólja.

Pascal Cygan - Nagy hírneve volt a francia bajnokságban, ám soha nem tudta igazán felvenni a Premier Liga ritmusát.

Gael Clichy - Ragyogóan kezdett egy 17 éveshez képest, ám az utóbbi két szezonja vitatható volt.

Alex Song - Először csupán kölcsönben maradt a klubnál, ahol senkit sem győzött meg, kivéve a menedzsert. Sokáig tartott a beilleszkedés, de jelenleg egy nagyon fontos része az Arsenal középpályájának.

Abou Diaby - Úgy tűnt, gyorsan fel fogja venni a ritmust, ám a kezdeti nehézségek után végül sikerült neki. Sok fontos gólt szerzett, de néha hajlamos a lustaságra, valamint a rossz döntésekre.

Emmanuel Adebayor - Egy kitűnő szezon után távozott a Manchester Cityhez, a klub nagy pénzügyi hasznot húzott a togói játékosból.

Bacary Sagna - A kitűnő első szezon után úgy tűnik csúszik lefelé. A beadásai rendre rosszak, de a védelemben folyamatos jó teljesítményt nyújt.

Samir Nasri - A következő Zidane-nak tartják, de tehetségéből csak pillanatok erejéig mutatott valamit. Még fiatal, és sokat kell tanulnia, valamint rendszeresen megmutatni mire is képes.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
köszi eriCesc a felvilágossítást de játékosként nem hallottam róla :)
14 éve
Törölt felhasználó
lucas1994! Henry-nek volt még egy fél szezonja a Juvé-ban mielőtt az Arsenal játékosa lett!
14 éve
Törölt felhasználó
Abban az időszakban volt egy teljes Francia válogatottunk :D
Amúgy még Henryt is kihagyták nem?Őt nem a Monacobol hoztuk el?
14 éve
Törölt felhasználó
Nekem anno Song mozgása szúrta nagyon a szemem. Esetlen és ideges játékos volt, emlékszem mondtam egyik haveromnak hogy sokat fejlődött (még asszem a Burnley elleni FA Kupa meccs után) de ő meg kiröhögött :D
14 éve
Törölt felhasználó
Songban tényleg nem láttam 2 éve semmit. pontatlan, kapkodós, agyatlan volt. mára az egyik legjobb vkp. technikailag képzett, erős, akaratos, pontos.

Diaby a előző nyarát edzéssel töltötte. az Ő esze is megjött, jó játékos lesz idén. talán ha a bokája nem tört volna el, simán kezdő lenne...

Szólj hozzá