Wellington Silva januárban érkezett az Arsenalhoz, de a brazil származása miatt még csak a papírok lettek kitöltve, pályára még nem léphetett. A játékos 18 éves koráig nem kaphat Angliában munkavállalási engedélyt, így az Arsenal nem számíthat a játékára.

A 17 éves játékos az idei szezont (és valószínűleg még a következő szezon felét) a Fluminenseben töltötte. A teljesítményével a nevelő egyesülete és az Arsenal is meg volt elégedve.

A brazil bajnokság jelenleg szünetel és csak a VB-t követő héten, július 18.án indul újra. Alcides Antunen, a Flu elnöke szeretné, ha a csapat az újraindulás után is együtt maradna, így számol Silva játékával is. 

A legfrissebb információk szerint az ifjú támadó a jó szereplésének köszönhetően megkapja Wengertől az esélyt az első számú kerettel való felkészülésre. A játékos szerződésében van egy olyan záradék, amely kimondja, hogy az Arsenal akkor hívja el a játékost, amikor akarja.

A szerződés tartalma ellenére Alcides bízik abban, hogy Silva maradhat még náluk egy darabig.

"A szerződésben benne van (Silva visszahívása az Arsenalhoz). Nem tudunk mit tenni. Még nem kaptam jelzést (az Arsenaltól), de nem is baj."

A munkavállalási engedély hiányában Silva kizárólag csak edzéseken lehet az Arsenallal, pályára nem léphet az előszezonban.

Január 6.-án tölti a 18. születésnapját és azt követően akár debütálhat is az Arsenalban.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

14 éve
Törölt felhasználó
Wiel gyerek nagyon megyözö játékkal rukkolt megint elő. egyenlőre ő sokkal jobban teljesít a vb-n mint Sagna aki eddig kb semmit nem csinált. olyan mentései vannak és is gyorsabb mint Sagna. tudom hogy itt sokan szeretik, köztük én is kedvelem de ha vmi nem megy nem kell erőltetni én Rosickyvel i igy vagyok, ő se igazűán találja magát a sérülése óta és már nem olyan fiatal, helyette is jöhetne más, lehet Cole
14 éve
Törölt felhasználó
Én is attól félek, hogy csak ugródeszkának használja majd Silva az Arsenalt! Viszont jó pénzt lehet majd belőle csinálni, én is nagyon sokat várok tőle, mert azért 5 millió fontot "kidobni" egy 17 éves játékosért nem mindennapi!
14 éve
Törölt felhasználó
Fabregas nem beszél gyorsan spanyolul, ezért menni fog.

Sziasztok Cesc Fábregas vagyok, köszönetet akartam mondani minden szurkolónak, amiért felköszöntöttek a születésnapom alkalmával facebookon youtubon, twitteren. Sok érzelmet hozott ki belőlem, remélem ,hogy egy nap látjuk egymást. (Mégegyszer megköszöni) Szeretném megköszönni , mert angolul spanyolul, minden nyelven felköszöntettek. Igazán köszönöm, a mielőbbi viszontlátásra, sziasztok. ;)
14 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Ez a logika komoly! (: Cesc ezt a borostát kb. egy hét alatt megnöveszti! A videó hitelességével nincs semmi probléma,kb. annyit mond,hogy köszöni minden szurkolónak a gratulációkat,és semmi többet nem kell mögé gondolni!
14 éve
Törölt felhasználó
Ám thx,h ujra tok belépni aszittem a chamakh29-el irok:D

Szólj hozzá