Carlos Veláék nyitása után két napot kellett várnunk arra, hogy ismét Arsenal-játékosokat láthassunk a dél-afrikai világbajnokságon.

A nap, ilyen szempontból, legizgalmasabb meccsét koradélután rendezték, amikor a csoportkörből veretlenül, mindössze két gólt kapó Hollandia mérkőzött meg a Magyarországgal az A jelű egységbe tartozó, meglepetésre kijutó Dániával - amelynek kezdőjében a kisebb-nagyobb ágyéksérüléssel küszködő Bendtner is helyet kapott.

Bár a szakértők és a szurkolók többsége is holland dominanciát várt a meccs első percétől fogva, van Persieéknek alig-alig akadt elszórva lehetőségük a kapuralövésre; a dánok zseniálisan zártak és védekeztek, sőt, az első játékrész után inkább Bendtnerék álltak közelebb az első találathoz. A hórihorgas dán, egy szem centerként ugyan kevés labdát kapott, de remek passzaival és labdakezelésével aktívan kivette a részét csapata támadásaiból. Bendtnernek is lehetősége lett volna gólt szerezni, azonban a fejese Sketelenburg kapuja mellé érkezett.

Aztán a második játékrészben a dánok megoldották, amit a hollandok nem tudtak: Robin van Persie első beívelését követően Simon Poulsen akart tisztázni, de tette azt oly szerencsétlenül, hogy a liverpoolos Danieal Agger hátára érkezett a játékszer, mattolva ezzel Sörensen kapust.

Ezzel a találattal mindössze tíz percig iramodott meg a meccs, amíg a dánok úgy érezték, hogy egyenlíthetnek. De miután Bendtnert, a sérülése miatt, kénytelen volt lecserélni Moretn Olsen szövetségi kapitány, valamit miután a hollandok friss játékosokkal folytatták a meccset, egyre inkább az Oranje akarta érvényesült.

A hollandok játéka ugyanis szemmel láthatólag feljavult a második félidőre, majd a 85. percben ők is gólt tudtak rúgni Dirk Kuyt révén, aki két éves góltalansági sorozatot tört meg a találatával.

Holland részről elmondhatjuk, hogy van Persie nem villogott annyira, mint a barátságos meccseken, noha az öngólnál elengedhetetlen szerepe volt a beadása révén. Sőt, a 26 éves támadó örülhetett, hogy nem küldte le a játékvezető: egy lesállás után indokolatlanul rúgta el a labdát, amiért megkaphatta volna a második sárga lapját - még szerencse, hogy a bíró jogosnak vélte Robin kifogását: a vuvuzela miatt nem lehetett hallani a sípszót.

A nap második meccsén Kamerun oldaláról várhattuk volna Alex Song játékát, ami edzői döntés (tehát nem sérülés) okán elmaradt. Eto'o-ék azonban szokásukkal ellentétben nagyon indiszponáltan játszottak, alig-alig rúgtak kapura, így nem csoda, hogyha Japán, mégha egy szerencsés beadásnak is volt köszönhető, de 1-0-ra nyert.

Az ötödik játéknapon Elefántcsontpart színeiben Emmanuel Ebouét láthatjuk majd az Arsenal-csoportból.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

14 éve
Törölt felhasználó
többet vártam hollandiától!Bendtnert f!eleslegesen játszatta!Rásérülhet ilyenkor >:(
14 éve
Törölt felhasználó
Ezek a csoportmeccsek már csak ilyenek lesznek!A nagy csapatok annyit adnak ki magukból amennyi a tjutáshoz szükséges! Talán a 2.,és a 3. forduló már nagyobb izgalmakat hoz,és nem defenzív focit,hanem igazi támadó játékot! Sajnos még az afrikai csapatok is nagyon taktikusan játszanak,pedig tőlük is inkább a nyílt,támadó focit lehetett korábban látni!Biztos vagyok benne,hogy a 2. fordulóval beindul a VB,és élet halál harcot vívnak majd a csapatok!

Szólj hozzá