A jövő héten kezdetét veszi a 2010-es labdarúgó világbajnokság, ennek örömére pedig összeállítottam egy rövid bemutatót a csoportokról, az esélyekről, valamint kiemeltem az Arsenal-játékosokat.

A CSOPORT:
A résztvevők: Dél-Afrika, Mexikó, Uruguay, Franciaország
Az esélyek: Nos, ez az a csoport, ahonnan bárki továbbmehet. Ha a hírnév alapján ítélünk, akkor egyértelműen tippelhetünk a franciák 16 közé jutására, ám Raymond Domenech csapata korántsem acélos manapság. Dél-Afrika hazai pályán játszik, ez nagy lökést adhat számukra, mivel a drukkerek továbbjutásba hajszolhatják őket (nem mellékesen, jó a csapat). Mexikó is erősnek tűnik, ők is jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra. Uruguay talán elsőre nem tűnik favoritnak, de jegyezzük meg, hogy van egy Luis Suarezük, aki bárkit képes lehet meglepni.
Arsenal-játékosok: Gael Clichy, William Gallas, Bacary Sagna, Abou Diaby (Franciaország); Carlos Vela (Mexikó)

B CSOPORT:
A résztvevők: Argentína, Nigéria, Dél-Korea, Görögország
Az esélyek: Argentínának a papírforma szerint tovább kellene mennie, ám együttesük nincs a toppon. Diego Maradona ki tudja milyen indíttatásból, de kihagyta Esteban Cambiassot és Javier Zanettit, akik jelenlegi formájuk alapján Európa bármely nagycsapatában a kezdőbe férnének be. Rengeteg játékos került be az argentin bajnokságból, sok az ismeretlen ember. Lionel Messi sem úgy tündököl a válogatottban, ahogy a Barcelonában, tehát egyáltalán ne vegyük biztosra a Maradona-gárda továbbjutását (legalábbis nagyon sima nem lesz, úgy vélem). Nigériát kifejezetten erősnek érzem, talán ők juthatnak még tovább. A görögök és a dél-koreaiak nem hiszem, hogy elő tudnának állni valami különlegessel, de ki tudja: a végén még rámcáfolnak...
Arsenal-játékosok: -

C CSOPORT:
A résztvevők: Anglia, USA, Algéria, Szlovénia
Az esélyek: Mindenki az angolok első helyét mondja elsőnek, így vagyok ezzel én is. Fabio Capello együttese véleményem szerint simán tovább fog jutni, ám kérdés, ki lesz a másik, aki folytathatja. Az USA pályázik erre a legnagyobb eséllyel, de Szlovénia, vagy Algéria még keresztülhúzhatja a számításaikat. Biztos vagyok abban, hogy a vb-n lesz meglepetéscsapat, miért ne ebből a csoportból kerülne ki?
Arsenal-játékosok: -

D CSOPORT:
A résztvevők: Németország, Ausztrália, Szerbia, Ghána
Az esélyek: A németek továbbjutásra esélyesek, ez egyértelmű. Viszont be kell látni azt is, hogy ez egy rendkívül nehéz kvartett. Ausztrália is jó nevekből áll (elég például Tim Cahillre vagy Mark Schwarzerre gondolni), Ghána nagyon masszív és szívós csapat néhány sztárral, Szerbia pedig kőkemény stílusát érvényesítheti olyan klasszisokkal, mint például Nemanja Vidic vagy Dejan Stankovic.
Arsenal-játékosok: -

E CSOPORT:
A résztvevők: Hollandia, Dánia, Japán, Kamerun
Az esélyek: Ismét egy kiegyenlített küzdelmet ígérő kvartett. Szerintem azonban mégsem kérdés, hogy az Oranje innen továbbmegy, a másik továbbjutó helyért viszont öldöklő harc fog folyni. A dán válogatott jó nevekből áll, a japánok az angolok elleni barátságos találkozón is bizonyították, hogy játékban nem ügyetlenek (itt most nem az öngólokra gondolok), a kameruni csapat pedig Alex Song vezényletével vihet véghez nagy dolgokat.
Arsenal-játékosok: Robin van Persie (Hollandia); Nicklas Bendtner (Dánia); Alex Song (Kamerun)

F CSOPORT:
A résztvevők: Olaszország, Paraguay, Új-Zéland, Szlovákia
Az esélyek: Marcello Lippi olasz válogatottja a legnagyobb esélyese a továbbjutó helyek valamelyikének, az pedig számomra biztosnak tűnik, hogy Új-Zéland nem fog továbbjutni. Úgy vélem, hogy a második hely sorsa Paraguay és Szlovákia között fog eldőlni, kérdés, ki lesz az ügyesebb és a jobb.
Arsenal-játékosok: -

G CSOPORT:
A résztvevők: Brazília, Észak-Korea, Elefántcsontpart, Portugália
Az esélyek: A brazil válogatott a végső győzelemre is esélyes, ebből a csoportból tovább kell tehát jutnia. Nem egyszerű a dolog azonban, hiszen főképp Elefántcsontpartra és Portugáliára kell figyelniük. Habár a portugálok nincsenek nagy formában, a vb-n megrázhatják magukat, mert megvan a csapatuk hozzá, hogy sikeresek legyenek. Az elefántoknál Didier Drogba és még jónéhány sztár ostromolja majd az ellenfelek kapuját, Észak-Korea itt túl sok vizet nem hiszem, hogy zavarna...
Arsenal-játékosok: Emmanuel Eboue (Elefántcsontpart)

H CSOPORT:
A résztvevők: Spanyolország, Svájc, Honduras, Chile
Az esélyek: A spanyolok tovább fognak jutni, vagy legalábbis valami őrületes szenzáció kellene ahhoz, hogy ez ne valósuljon meg. A másik három csapat közül Svájcot érzem a legerősebbnek, szépen építik a csapatukat és egészen megerősödtek. Honduras egy lelkes játékosokkal teletűzdelt együttes, képesek lehetnek a meglepetésre, csakúgy, mint a chilei nemzeti csapat.
Arsenal-játékosok: Cesc Fabregas (Spanyolország), Philippe Senderos (Svájc)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

14 éve
Törölt felhasználó
Én a franciáknak szurkolok.
14 éve
Törölt felhasználó
húh, drogbát csúnyán lerúgta a japcsi :D
14 éve
Törölt felhasználó
Didier Drogba súlyosan megsérült a Japán elleni felkészülési
meccsen, ezért valószínűleg kihagyja a dél-afrikai világbajnokságot. Rio Ferdinand mankóval hagyta el a kórházat, miután edzésen megsérült a bal térde.
14 éve
Törölt felhasználó
a hollandoknak szurkolok :D
14 éve
Törölt felhasználó
Hektor:nincs konkrét idöpont a mezkiadásra vonatkozóan. De valszeg VB után vmikor. De nem lehet tudni pontosan.
ui:én fogadtam o.társammal h Hollandia nyeri a VB-t. Ha nem ök nyernek levágatom a hajam kopaszra. xd

Szólj hozzá