A tegnapi nap folyamán végre elkezdődött a várva-várt világbajnokság Dél-Afrikában, ahol már az első nap folyamán aktív szerephez jutottak az Arsenal játékosai közül többen is.

Carlos Vela a házigazdák ellen rögtön a világbajnokság első gólját szerezhette volna meg, ha a partjelző (hozzá kell tenni: jogosan) nem int lest az egyik mexikói szabadrúgás után.

A meccs alatt általánossában véve elmondható volt, hogy a mexikóiak voltak a jobb csapat, ezt a 58-42%-os labadabirtoklás is alátámasztotta, de a helyzetkihasználásaikkal akadtak problémák, ugyanis sem Franco, sem dos Santos nem tudta gólokra váltani a csapat legígéretesebb ziccereit.

A kihagyott helyzetek később megbosszulták magukat, és Dél-Afrika, egy remek kontra után Tshabalala révén, jutatta a labdát a mexikói kapuba. Bár itt úgy tűnt, hogy Mexikó összeroppan, Vela meglepő cseréje után a szövetségi kapitány négy csatárral játszott a pont, pontok reményében. Ennek ellenére mégis egy védő, Marquez szerezte az egyenlítő találatot, miután a dél-afrikai védelem rosszul helyezkedett.

Az állás pedig már eztán nem változott: Dél-Afrika - Mexikó 1:1 a nyitómeccsen, Velát a 69. percben cserélték le.

A nap második meccsén, az Uruguay-Franciaország találkozón már több arsenalost láthattunk, hiszen a francia kezdőben helyet kapott Gallas, Sagna és Diaby is. Bár helyi források szerint a francia játékosok elégedetlenek Domenech szövetségi kapitány azon döntésével, hogy Nicolas Anelkát játszatja a kezdőben Thierry Henry helyett, a szakvezető ismét a Chelsea játékosának szavazott bizalmat.

Ennek ellenére a franciák továbbra is csalódást keltő teljesítménnyel játszanak. Egyik, talán a legnagyobb játékosuknak, Ribérynek alig-alig voltak jó beadásai, s bár Gourcuff és Diaby is próbálkozott a gólszerzéssel távolról, egyiküknek sem akadt be.

Arsenal szempontból volt egy kissé aggasztó jelenet is a pályán: az uruguay-i részről Loderio szabálytalankodott csúnyán Sagnával szemben, de végül a jobb bekk vissza tudott jönni a pályára.(Loderio az eset után megkapta a második sárgáját.)

A franciáknak maximum egy tizenegyesből jöhetett volna össze a gól, ha a japán játékvezető befújja a jogosnak látszó büntetőt, miután az egyik uruguayi játékos könyökkel ért a labdához. Ezen túl Domenech alakulata gyenge és színvonaltalan játékot mutatott, nyoma sincs annak a csapatnak, amelyik az előző világbajnokságon döntőt játszhatott.

Uruguay-Franciaország 0:0, Sagna, Diaby és Gallas végig a pályán volt, Clichy nem kapott lehetőséget.

Legközelebb csak a 4. napon, a Hollandia-Dánia, valamint Japán-Kamerun találkozókon várhatóak arsenalosok, a legfrissebb hírek szerint azonban Nicklas Bendtner az előezetsek ellentétben még sem épül fel a saját nyitómeccsükig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

14 éve
Törölt felhasználó
Én sem tartozom őszintén azok közé, akiket lázba hoz a VB! De azért megnézek pár meccset, főleg a Németeket, hiszen őket szeretem + az Argentínokat és a Spanyolokat is szívesen megnézem, na meg Hollandiát! Remélem a Németek vagy a Hollandok nyerik az idei VBt!
14 éve
Törölt felhasználó
Örültem, hogy Vela kezdett és reméltem, hogy jól fog játszani. Hát ez a vágyam nem igazán teljesült, mert a meccs nagy részében elég távol volt a labdától. Nem azt mondom, hogy rosszul játszott, de a bal oldalon teljesen kihagyták a játékból, a Mexikóiak támadásainak a 70 %-a a jobb oldalon ment. Persze amikor Vela átment arra az oldalra akkor neki is voltak jó megmozdulásai, de sajnos inkább Dos Santos szerepelt ezen a szélen. Remélem azért kap még lehetőséget Carlos!
A franciáinkról: Gallas és Sagna sztem átlagos teljesítményt nyújtott, hiba nélkül lehozták a meccset. Diaby viszont nálam a meccs embere volt, úgy játszott, mint ősszel! Labdákat szerzett, végig hajtott, jó labdákat adott, kapura lőtt... Ezek után nagyon meglepne ha D*menech kihagyná a következő meccs kezdőjéből, mert tegnap tényleg nagyot játszott!
14 éve
Törölt felhasználó
Govou meg Anelka amit tegnap össsze nem szerencsétlenkedett.....Nem értem akkor nasri ménem fért be a keretbe
8-/
14 éve
Törölt felhasználó
A Dél-Afrika - Mexikó meccs kifejezetten tetszett!Mindkét csapat kicsit taktikusabban játszott(ez betudható a nyitó meccs fontosságának is),de azért aki szereti a focit az látott szép megoldásokat! Engem meglepett,hogy a Dél-afrikai társulat képes szép,kombinatív focit játszani,a legjobb példa a gól előtti passzjáték,ami nekem a Henry-s időket idézte!A mexikóiak pedig inkább az egyéni megvillanásaikkal tűntek ki a mezőnyből,elsősorban Dos Santos-ra gondolok!A 2. meccs, mint mindenkinek nekem is csalódás volt!Persze tisztában voltam vele,hogy mit tudnak játékban a franciák(követtem a felkészülési meccseiket),de még is azt vártam,hogy talán a VB miatt majd jobban rápörögnek a meccsre,sajnos nem ez történt!Az uruk kiválóan megszervezték a védelmüket,viszont így a támadásokat nem tudták kellő számú játékossal támogatni(kvázi Forlán-nak,és Suárez-nek is saját magát kellett helyzetbe hozni), míg a gallok egy szervezetlenül,tudatosság nélkül,inkább improvizálva próbáltak játszani,csak ahhoz több kreatív játékos,és vállalkozó kedv kellett volna!Viszont kiemelendő Abou Diaby játéka aki két játékos helyett dolgozott,mivel több labdát szerzett,mint az erre a feladatra kijelölt Toulalan,és a támadásokat is rendre követte,1-2 szép megoldással pedig veszélyes volt az uruk csapatára!Biztos vagyok benne,hogy lesznek még jobb VB napok is!
14 éve
Törölt felhasználó
OFF:
Barcelona Midfielder Xavi Urges Arsenal Star Cesc Fabregas To Join The Blaugrana Immediately
-.-"

Szólj hozzá